Γιούτα: όπου οι συναλλαγές με ακίνητα είναι πολύ γρήγορες

Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα μια ιδιοκτησία στη Γιούτα, θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η αγορά ακινήτων εδώ είναι σίγουρα σε αναταραχή. Η ταχύτητα των συναλλαγών σε ακίνητα είναι εντυπωσιακή, τόσο πολύ ώστε να οριστεί αυτή η χώρα ως μία από τις πιο δραστήριες στις ΗΠΑ στην αγορά ακινήτων. Μεταξύ των διαφόρων μητροπολιτικών περιοχών που επέτρεψαν σε αυτό το έθνος να φτάσει σε μία από τις πρώτες θέσεις στον τομέα των ακινήτων, βρίσκουμε το Ogden-Clearfield, όπου η μέση διάρκεια ενός σπιτιού στην αγορά ήταν περίπου 31 ημέρες. Ταχύτερη στις συναλλαγές επί ακινήτων ήταν μόνο οι μεγαλύτερες αγορές στην Καλιφόρνια (26 ημέρες), το Τέξας (29) και η Ουάσιγκτον (30). Ένα μικρό κενό, σχεδόν ασήμαντο αν λάβουμε υπόψη και την τεράστια (σίγουρα ανώτερη) αυτών των μεγάλων αγορών σε σύγκριση με εκείνη της Γιούτα.

Ωστόσο, από τι προέρχεται αυτή η εξαιρετική απόδοση; Σύμφωνα με διάφορους οικονομολόγους και εμπειρογνώμονες του κλάδου, σημαντική στήριξη δόθηκε από το υψηλό επίπεδο διαβούλευσης για την απασχόληση στη χώρα. Ο Kiplinger συνέταξε πρόσφατα μια κατάταξη που βλέπει τη Γιούτα ως το δεύτερο κράτος, αμέσως μετά το Αϊντάχο, με το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγος γιατί, οι εργαζόμενοι είναι οι κύριοι επενδυτές του τούβλου της Γιούτα.
Επίσης, σύμφωνα με την κατάταξη που καταρτίστηκε από την Kiplinger, η αύξηση αυτή αυξάνεται με μια τάση που δεν φαίνεται να έχει συγκεκριμένο σκοπό. Οι προβλέψεις αναφέρουν μια σταθερή άνοδο στην Γιούτα. Ο τουρισμός είναι το δεύτερο κλειδί για την ανάγνωση της οικονομικής αγοράς και προφανώς και για την ακίνητη περιουσία. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο που επισκέπτονται αυτό το κράτος και όσοι αποφασίζουν να εγκατασταθούν σε αυτή τη γη, αντανακλώντας τη σημαντική αύξηση του εθνικού ΑΕΠ και την ταχύτερη οικονομική ανακύκλωση.
Ο μόνος τομέας που φαίνεται να έχει παραμείνει ελαφρώς πίσω είναι ο κατασκευαστικός τομέας, ο οποίος αντιθέτως κατέγραψε πτώση κατά 15%.
Το στοιχείο ναυαρχίδα που σφραγίζει την οικονομική εικόνα της ακίνητης περιουσίας είναι αναμφισβήτητα η τεχνολογία. Σχεδόν το 80% των κτιρίων έχουν μετατραπεί σε έξυπνα κτίρια, καλωσορίζοντας τη γενική τεχνολογική καινοτομία στον τομέα των ακινήτων που έχει επενδύσει σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Έξυπνα σπίτια, φωτοβολταϊκά συστήματα και οικολογικά βιώσιμα υλικά ανακύκλωσης. Η άριστη ποιότητα στη συνέχεια συνδυάζεται με τις ανάγκες της αγοράς, εξασφαλίζοντας έτσι τα αποτελέσματα που ανιχνεύονται πραγματικά από τα στατιστικά στοιχεία.
Όσον αφορά τις τιμές, ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί, προφανώς λόγω της αύξησης της ποιότητας των κτιρίων και της οικονομίας εν γένει. Λόγο για το οποίο απαιτούνται επίσης στεγαστικά δάνεια. Η ζήτηση για ενυπόθηκο δάνειο στη Γιούτα αυξήθηκε εκθετικά κατά 45%, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι οι επενδυτές αποφάσισαν να κάνουν τη μόνη εξοικονόμηση στην σύγκρουση τούβλων.
Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά, αλλά τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου θα αυξηθούν κατά 6% το 2019. Και κατά 7,7% το 2020.
Τι να πω, η Γιούτα φαίνεται να έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια και, όπως πάντα, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να οδηγεί το κύμα της επιτυχίας στην αγορά ακινήτων.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB