Το Βερολίνο αυξάνεται: πώς επεκτείνεται η γερμανική αγορά ακινήτων

Αύξηση του πληθυσμού, μια τρελή οικονομική κουλτούρα, νέοι άνθρωποι όλο και περισσότερο ενδιαφέρονται για την αγορά ακινήτων, ένας ηγέτης στον χρηματοπιστωτικό κόσμο. Η σημερινή κατάσταση στη Γερμανία φαίνεται να είναι πολύ ευνοϊκή, όχι μόνο για την οικονομία εν γένει, αλλά κυρίως για την αγορά τούβλων.
Στην πραγματικότητα, το Βερολίνο γνώρισε μεγάλη ζύμωση, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης αλλά και στις τιμές των ακινήτων.
Αλλά από πού προέρχονται όλα αυτά; Και πάνω απ 'όλα, γιατί αυτές οι αυξήσεις έχουν καταγραφεί από φέτος;
Τριάντα χρόνια μετά την επανένωση της πιο διχασμένης πόλης στον κόσμο, έχουν καταγραφεί αυξήσεις της μέσης τιμής κτιρίων και ενοικίων κατά περίπου 11%.
Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές έρευνες, στην πραγματικότητα, το Βερολίνο είναι η καλύτερη πόλη για επενδύσεις σε ακίνητα και, σε σύγκριση με πολλά άλλα μητροπολιτικά κέντρα, υπάρχει μια «ενεργός» δημογραφική αύξηση, δηλαδή από άτομα που είναι καλά ενσωματωμένα στην επενδυτική αγορά.
Αυτό είναι αναμφίβολα το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί αυτή την πόλη και τη Γερμανία γενικά.
Είναι αλήθεια ότι αυτή η πόλη, σε σύγκριση με πολλές άλλες που βρίσκονται σε καλή θέση στη διεθνή αγορά, έχει τότε τόσο παράλογες τιμές, ώστε να ωθήσει τη μεγάλη ροή κεφαλαίων σε αυτό το έθνος εις βάρος των κυριότερων ανταγωνιστών. Και αυτό δεν είναι όλα!
Το φαινόμενο αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους Γερμανούς πολίτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα σπίτι, αλλά υπολογίζεται ότι περίπου το 43% των διεθνών συναλλαγών επί ακινήτων έχουν εγκαινιαστεί στην αρχή του νέου έτους. Προφανώς δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τις τιμές των ακινήτων ενός διαμερίσματος στο Βερολίνο με παρόμοιο δώρο στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πουλήσουν την περιουσία τους.
Η τιμή για την πρόσβαση στη γερμανική αγορά ακινήτων, το λεγόμενο εμπόδιο εισόδου, είναι περίπου 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά, για τα πολυτελή σπίτια, είναι πρόθυμη να πληρώσει σχεδόν διπλάσιο.
Ένα άλλο στοιχείο που ωφελεί τη γερμανική αγορά ακινήτων απορρέει σημαντικά από το χαμηλό επίπεδο ανεργίας που υπάρχει στη χώρα.
 Υπάρχουν πάντα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που μετακινούνται στο Βερολίνο ψάχνουν για δουλειά και προφανώς επίσης ένα μέρος για να μείνουν.
Αλλά ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί κατακλύζουν την πρωτεύουσα, ειδικά οι νέοι που, συχνά κληρονομούν έναν τεράστιο πλούτο, αποφασίζουν να το επενδύσουν στο εθνικό τούβλο. Μπορούμε να πούμε ότι το Βερολίνο έχει γίνει η νέα Silicon Valley ιδιαίτερα χάρη στις νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν λάβει πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και που συνεχίζουν να προσελκύουν πολλούς μελλοντικούς υπαλλήλους που επιδιώκουν μια ριζική αλλαγή της ζωής τους και ίσως ακόμη και μια δουλειά σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες του κόσμου.
Είναι σκόπιμο ο αγοραστής να επιλέξει την περιοχή του Βερολίνου, καθώς η απόδοση της επένδυσης μπορεί να είναι μεγαλύτερη με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με άλλες περιοχές του γερμανικού έθνους.

Τι να πω, φαίνεται ότι η Γερμανία είναι ανέφικτη από όλες τις απόψεις!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB