Ακίνητη περιουσία και σχεδιασμός: η ισπανική ισορροπία συναντά ιταλικό πολιτισμό

Αν σκεφτούμε την ιδέα της γαλήνης, της ελαφρότητας και της ευημερίας, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε στον ανατολίτικο πολιτισμό, ειδικά στον ιαπωνικό, προσανατολισμένο στην τελειοποίηση της ψυχής κάποιου μέτρου τρόπου ζωής και μακριά από κάθε μορφή χάους. Αυτή η χιλιετηρητική διάσταση που έχει αγκαλιάσει διάφορους πληθυσμούς με τα χρόνια, φαίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου έχει μετακινηθεί στη Δύση και έχει βυθίσει τις ρίζες της σε ένα από τα ισχυρότερα έθνη από πολιτιστική άποψη: την Ιταλία.
Η έννοια της αρμονίας και της ειρήνης βασίζεται στις απλές γραμμές που ακολουθούν τη ρωμαϊκή παράδοση, αλλά το βασικό στοιχείο αυτής της ένωσης είναι ο τομέας στον οποίο εφαρμόζεται αυτή η τέλεια ένωση: το ακίνητο.
Ναι, η συνάντηση ανάμεσα σε δύο διαμετρικά αντίθετες κουλτούρες έχει δημιουργήσει έναν νέο τρόπο σύλληψης της καθημερινής διάστασης των σπιτιών μας.
Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του συνδυασμού;
Από την Ανατολή με μανία, εμφανίζονται φωτεινοί, γραμμικοί και απλοί χώροι. Μιλάμε για ένα πραγματικό δυναμισμό στο σχεδιασμό, λόγω της προσεκτικής επιλογής των οικιακών περιβαλλόντων, με ανοιχτόχρωμο χρώμα και τείνουν στα χρώματα της φύσης. Όλα αναμιγνύονται με μια δόση «πράσινου»: τα φυτά (ακόμα και μικρά) είναι ένα πραγματικό must-have που δεν μπορείτε να χάσετε!

Στην πραγματικότητα, η παρουσία ενός πράσινου χρώματος εγγυάται τόσο ένα ισχυρό σημείο από την άποψη της αισθητικής, αλλά κυρίως μια επιστημονικά αποδεδειγμένη ψυχοφυσική ευημερία. Για να γίνει η ρύθμιση ακόμη πιο πλούσια, τα χρησιμοποιούμενα υλικά διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο. Το ξύλο και το δέρμα, συχνά δεψασμένα με λαχανικά, εγγυώνται τις σύγχρονες χρωματικές αποχρώσεις αλλά ταυτόχρονα μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με τα παλαιότερα έπιπλα δημιουργώντας μια αίσθηση απαλότητας και συνέχειας με το εξωτερικό. Συνεχίζοντας πάντα να αναλύουμε τις ανατολικές επιρροές, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε τις συχνά κρυμμένες πόρτες, οι οποίες δίνουν στο σπίτι μια συνέχεια με την περιβάλλουσα φύση και την ομορφιά.

Μεταξύ των φωτεινών χρωμάτων που προέρχονται από την ιταλική κουλτούρα και τα οποία ευθυγραμμίζονται καλά με αυτήν την ιδέα '' ζεν '', αναγνωρίζουμε το κόκκινο. Με τις πιο ποικίλες αποχρώσεις του, το χρώμα του πάθους είναι σε θέση να εμπλουτίσει ακόμη και τα δωμάτια που είναι προφανώς λιγότερο προσαρμόσιμα, φέρνοντας ένα άγγιγμα της αίγλης και της Δύσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα έντονο χρώμα, ακόμη και για τις αισθήσεις που προκύπτουν, συνιστάται να μην υπερβείτε με τις λεπτομέρειες, για να αποφύγετε τη δημιουργία ανισορροπίας τόσο σε χρωματικό επίπεδο, όσο και σε "δομικό" επίπεδο μεταξύ των διαφόρων περιβαλλόντων.
Τυπικά ιταλικά, είναι επίσης τα πατώματα. Ένα σύμβολο ενός ακόμα επίμονου ρωμαϊκού στυλ, είναι αναμφίβολα το μάρμαρο Carrara, με μια σειρά από χρώματα που κυμαίνονται από το βρώμικο λευκό έως το ανοιχτό ροζ, το οποίο συνδυάζεται καλά με τις ρυθμίσεις που περιγράφηκαν προηγουμένως.

Η επιλογή ενός ελαφρού δαπέδου συνδυάζει και τις δύο καλλιέργειες. Από τη μία πλευρά υπάρχει μια ισχυρή αναφορά στην ιταλική ιστορία, βασισμένη στη δύναμη μιας αυτοκρατορίας που έχει αποικίσει ολόκληρο τον πλανήτη, από την άλλη την ανάγκη να φωτίζει το μέγιστο κάθε χώρο του σπιτιού, σε συνάρτηση με τη βουδιστική φιλοσοφία που αναζητά αιώνια το φως, ένα ουσιαστικό στοιχείο της ζωής κάθε ατόμου.
Μια απροσδόκητη συνάντηση έχει δημιουργήσει έναν εντελώς νέο τρόπο και στον τομέα των ακινήτων.

Και εσύ αισθάνεσαι περισσότερο Oriental ή Western;

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB