Φινλανδία: Ακόμα αδύναμη ακίνητη περιουσία

Αν και η Φινλανδία είναι ένα από τα εδάφη με τον υψηλότερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης, σήμερα έχει προβλήματα στον τομέα των ακινήτων. Ναι, οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν, αλλά η ζήτηση παραμένει σταθερή.

Σήμερα θα αναλύσουμε μαζί αυτή την πολύ ασαφή κατάσταση, να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα αίτια, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να μάθουμε ποιες θα είναι οι μελλοντικές προβλέψεις.
Εάν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε το χέρι σας στα φινλανδικά ακίνητα, κάντε τον εαυτό σας άνετα. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε!


Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2019, οι συναλλαγές που αφορούν προϋπάρχοντες οικισμούς ανήλθαν σε περίπου 31.900. Ένας μεγάλος αριθμός, αλλά όχι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Στην πραγματικότητα, μετά από ένα χρόνο, διαπιστώθηκε μείωση κατά - 3%. Οι οικιστικές κατοικίες είναι αυτές που έχουν βιώσει αυτήν την κατάρρευση το πολύ. Λιγότερο από δέκα εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2018.

Αλλά ποια είναι η βάση αυτού του προβλήματος; Και πάνω απ 'όλα, γιατί, παρά τη μείωση των τιμών, η ζήτηση παραμένει αμετάβλητη; Ο αποκλεισμός έχει καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς, η Φινλανδία δεν γνώρισε οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να πούμε ότι μόνο το 2014, περίπου 40.000 φινλανδοί εργαζόμενοι, ειδικευμένοι στον κύριο τομέα (ΤΠΕ), ήταν άνεργοι.

Παρ 'όλα αυτά, ωστόσο, συνολικά, φαίνεται ότι η φινλανδική οικονομία βελτιώνεται ελαφρώς.
Πράγματι, ο φόρος ανεργίας έχει μειωθεί στο 7%, πράγμα που αποδίδει καλή ανάκαμψη.
Αλλά ας δούμε ποιες είναι οι τιμές για την πρωτεύουσα, το Ελσίνκι.

Τα ενοίκια και οι επιστροφές ενοικίων γενικά παραμένουν μέτρια. Το κόστος ενός διαμερίσματος στην πρωτεύουσα είναι περίπου 7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για τον περιορισμό της φινλανδικής ακίνητης περιουσίας υπάρχει επίσης ένα μικρό πολιτιστικό πρόβλημα.
Το μέσο βιοτικό επίπεδο στη Φινλανδία είναι σαφώς υψηλότερο από αυτό των κυριότερων ευρωπαϊκών εθνών. Αυτό σημαίνει ότι, ένας υποθετικός μελλοντικός επενδυτής, θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τα έξοδα του ίδιου του ακινήτου, αλλά και εκείνα που σχετίζονται με το να γίνει φινλανδός πολίτης. Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες είναι αξιοζήλευτης ποιότητας, εξακολουθεί να παραμένει ένα πραγματικά υπερβολικό κόστος. Αυτό αντιπροσωπεύεται από την προσβασιμότητα στην ίδια.

Ακόμα και να γίνει φινλανδός πολίτης είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Μεγάλες περιόδους και πολύπλοκη διαδικασία.
Επιπλέον, ο φινλανδικός πολιτισμός είναι από τους λιγότερο ανοικτούς για τους ξένους πολιτισμούς. Επομένως, είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς ένας αλλοδαπός πολίτης είναι επίσης ψυχολογικά περιορισμένος θέλοντας να αλλάξει εντελώς τη ζωή σε μια χώρα με τόσο ανοιχτό μυαλό.

Ποιες είναι οι προβλέψεις για το φινλανδικό μέλλον; Ωστόσο, οι οικονομολόγοι ελπίζουν σε μια ανάκαμψη, αν και όχι ξαφνική. Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι, όπως πάντα, στην πύλη μας, θα σας ενημερώνουμε πάντα για τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τον κόσμο των ακινήτων.

 Έτσι μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων με ένα απλό κλικ, μόνο στο Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB