Αλλαγές στο Ντουμπάι: η εξέλιξη των ακινήτων

Το Ντουμπάι είναι ένας από τους κύριους προορισμούς όπου συγκεντρώνεται το πολυτελές τμήμα. Επίσης, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο τομέας γνώρισε έντονες αλλαγές αλλά με έναν ενιαίο κοινό παρονομαστή: τη διαφάνεια, ένα βασικό στοιχείο για τους επενδυτές.
Σήμερα όμως αποφασίσαμε να αναλύσουμε λεπτομερώς πώς εξελίχθηκε το ακίνητο του Ντουμπάι από το 2009 έως το 2019.

Όσον αφορά τα πραγματικά δεδομένα, μία από τις σημαντικότερες διαφορές που χαρακτήρισαν την ακίνητη περιουσία του Ντουμπάι ήταν η αδυναμία (τώρα χορηγούμενη) πρόσβασης σε κυβερνητικά δεδομένα στην αγορά ακινήτων. Ήταν αδιανόητο ότι κάποιος θα μπορούσε να καταλάβει πόσες μονάδες είχαν πωληθεί, τα συνεχιζόμενα έργα και την κατάσταση κατασκευής. Επί του παρόντος, έχουν γίνει πολλές αιτήσεις, όπως το έργο του Ντουμπάι, το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε ένα αρκετά ευρύ υπόβαθρο. Και όχι μόνο αυτό. Αυτές οι εφαρμογές έχουν προγραμματιστεί επίσης για να αποκτήσουν ιδέες για την αγορά ακινήτων και με βάση την περιοχή. Στη βάση αυτής της αλλαγής υπάρχει μια "μόνη ανάγκη: να διασφαλιστεί η διαφάνεια.

Με την πάροδο των χρόνων φάνηκε προφανής η ανάγκη επιλογής και διάκρισης των παλαιών ακινήτων από τις νέες. Επί του παρόντος, η διάκριση των τιμών φαίνεται σημαντική. Μπορείτε να πάρετε ακόμη και 50% αύξηση ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακόμη και σε ρυθμιστικό επίπεδο, έχουν θεσπιστεί νέοι νόμοι για την προστασία τόσο του αγοραστή όσο και του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Με άλλα λόγια, μεγαλύτερο έλεγχο για να αποφευχθεί κάθε είδους δευτερεύον πρόβλημα.

Όσον αφορά τα σχέδια πληρωμών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου, δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερες καταρρεύσεις. Χάρη στον προαναφερθέντα έλεγχο, ο οποίος είναι αποφασιστικά πιο επιμελής, τα σχέδια πληρωμών έχουν επίσης γίνει πιο εκτεταμένα για μεταχρονολόγους.

Αλλά πόση αξία έχει ο ρόλος του ΦΠΑ που αναλαμβάνεται στην ακίνητη περιουσία του Ντουμπάι;
Αρκετά, δεδομένου ότι επιτρέπει μια «πρόσθετη διαφάνεια σε ολόκληρο το σύστημα ακινήτων και όχι. Πολλοί επέκριναν την εισαγωγή του ΦΠΑ, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί ότι έχει επιφέρει πολλά οφέλη, μεταξύ άλλων σε θεσμικό επίπεδο.

Ωστόσο, η Manforte ήταν εγγυημένη από ξένους επενδυτές σε ακίνητα, ιδιαίτερα εμπορικά. Στην πραγματικότητα, πολλές μεγάλες διεθνείς ομάδες αποφάσισαν να δημιουργήσουν δικά τους δορυφορικά γραφεία στο Ντουμπάι, δημιουργώντας, εκτός από ένα πυκνό δίκτυο επαφών, επίσης μια ικανοποιητική οικονομική απόδοση για αυτήν την πόλη.

Ο μεγαλύτερος έλεγχος, η δημιουργία μιας «επιτυχίας» για τους επενδυτές αλλά και για τους πολίτες, η εισαγωγή του ΦΠΑ και η υπέρβαση των παλαιών και απαρχαιωμένων λογικών, επέτρεψαν στο νέο κτήμα του Ντουμπάι να αναδυθεί και πάλι. Παρά τις κρίσιμες περιόδους που επικαλύπτονται με την πάροδο του χρόνου.

Όλα αυτά συνέβαλαν στη μεγαλύτερη ειρήνη στο μυαλό της ζήτησης, προστατευόμενη πολύ περισσότερο από μεγαλύτερη διαφάνεια.
Τι να πω, ελπίζουμε ότι αυτές οι ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια μπορεί να αυξηθούν (θετικά), για να επιτρέψουν στο Ντουμπάι να μειώσει τους νέους στόχους.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB