Ιταλικά ακίνητα: γι 'αυτό είναι μια καλή στιγμή για να επενδύσουν

Θυμάστε όταν στις αρχές του έτους είπαμε ότι το 2019 θα είναι μια θετική περίοδος για την παγκόσμια αγορά ακινήτων; Λοιπόν, προφανώς, για να οδηγήσουμε αυτό το κύμα αισιοδοξίας, βλέπουμε την Ιταλία ως πρωταγωνιστή. Δεν είναι ακόμη κατανοητό γιατί στη χώρα αυτή η θετική τάση των συμβάσεων πώλησης και εκμίσθωσης, που εγκαινιάστηκαν το 2018, δεν έχει σταματήσει ακόμη.

Αναλύοντας λεπτομερώς την ιταλική κατάσταση, σημειώνουμε ότι πέρυσι οι όγκοι των επενδύσεων σε αυτό το έθνος έφτασαν τα 8,4 δισ. Ευρώ, εξασφαλίζοντας την Ιταλία να παραμείνει πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για δέκα χρόνια τώρα. Χάρη στην παρουσία πολλών ξένων πρωτευουσών, όπως θυμόμαστε ότι το Lo Stivale είναι ένας ιδιαίτερα περιζήτητος προορισμός, η Bella Italia οδηγεί πολλά άλλα ευρωπαϊκά έθνη με τα κεφάλια τους ψηλά, αλλά δεν καταφέρνουν να λάμπουν με το δικό τους φως.

Αλλά τι είναι αυτό που οδηγεί περισσότερους υποψήφιους αγοραστές ιταλικών ακινήτων να ρίξουν το κεφάλαιό τους σε αυτό το έθνος; Αναμφισβήτητα, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της χώρας είναι το γεωγραφικό-πολιτικό σύνταγμα.
 Στην πραγματικότητα, η Ιταλία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ του Βορρά, του Κέντρου και του Νότου, τόσο από την άποψη των οικονομιών, όσο και από την άποψη του τοπίου και των ευκαιριών απασχόλησης. Κάθε επενδυτής μπορεί να βρει εύκολα τη διάσταση που είναι πιο κοντά σε αυτόν, παραμένοντας στην ίδια περιοχή.

Μεταξύ των ηγετικών πόλεων, αναμφίβολα εντοπίζουμε το Μιλάνο, με μια αγορά ακινήτων που προσελκύει ζημιές από 2 έως 4 δισεκατομμύρια επενδύσεις, κερδίζοντας τον τίτλο της «πιο δυναμικής αγοράς ακινήτων στην Ιταλία».
 Η Ρώμη, από την άλλη πλευρά, το κεφάλαιο, παρουσίασε έντονη ανάπτυξη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, παρά την κρίση. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι "ενδιαφερόμενοι" επενδυτές έχουν ενταχθεί σε νέα ενδιαφερόμενα μέρη (τόσο από την άποψη της εθνικότητας και της ηλικίας), όπως οι χώρες της Ανατολής, οι οποίες επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στην ξένη αγορά ακινήτων.

Το επίπεδο ανταγωνισμού τόσο για το βασικό όσο και για το value added esset αυξάνεται επίσης στους τομείς τόσο της εφοδιαστικής όσο και των γραφείων, που συνδέεται με τις νέες προκλήσεις που υπαγορεύει η εισαγωγή καινοτομιών στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το 2019, ως εκ τούτου, υπόσχεται να είναι περισσότερο από θετικό έτος για την Ιταλία, επίσης χάρη στα χαμηλά επιτόκια, έναν πραγματικό μαγνήτη για τους επενδυτές ακίνητων περιουσιών. Με πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Ιταλία υπερισχύει σαφώς έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου (ζυγίζεται από την Brexit), της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Αν και πολλοί φοβούνται ότι από μια στιγμή στην άλλη αυτή η αχαλίνωτη αισιοδοξία μπορεί να διακοπεί, ο αγωγός που αντιπροσωπεύει την ιταλική αγορά ακινήτων είναι εννέα δισεκατομμύρια.
Πραγματικά ενθαρρύνει τα αποτελέσματα, τα οποία φαίνεται να αφαιρούν το φάντασμα μιας νέας και ακόμη πιο βίαιης κρίσης.

Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι το 2019 μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε αυτή τη χώρα, τόσο πλούσια σε ιστορία και όμορφα τοπία, αλλά και χαρακτηρίζεται από δύσκολους οικονομικούς χρόνους!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB