Το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και η πολυτέλεια: η αγορά ακινήτων ανάμεσα στην αβεβαιότη

Πάνω από 100 νέες πολυτελείς μονάδες χτίζονται στις πιο όμορφες κατοικημένες περιοχές του Χονγκ Κονγκ. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι για την αγορά πολυτελών ακινήτων, υπήρξαν κάποιες καταρρεύσεις όσον αφορά τις τιμές.
Τα επίπεδα της απόσυρσης των τιμών φθάνουν περίπου στο 4,6%, συγκρατώντας ένα πλήρες 28μηνο αδιάλειπτη ανάπτυξη.
 Αν αναφερθούμε στην προηγούμενη κατάσταση στην αγορά ακινήτων το 2016, είναι αμέσως γνωστό ότι, σε αυτό το χρονικό ορίζοντα, οι αυξήσεις των επιτοκίων καταγράφηκαν επίσης εξαιτίας του Brexit το οποίο, ακόμη και γεωγραφικά απομακρυσμένο, ζύγιζε στην ασιατική αγορά σε τέτοιο βαθμό να αναφέρει απώλεια 10,1% του επενδεδυμένου κεφαλαίου.
Ακόμα και οι τεταμένες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν βοήθησαν σίγουρα, θέτοντας σε αδιέξοδο το ασιατικό αστικό τούβλο.
Οι κύριοι αγοραστές που επιτρέπουν στο Χονγκ Κονγκ να παραμείνει στη ζωή ήταν και εξακολουθούν να είναι πλούσιοι σε ρευστότητα επενδυτές που αποφασίζουν να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους και οι οποίοι δεν επιτρέπεται να επηρεαστούν από το αρνητικό συναίσθημα μεταξύ των πλουσιότερων επενδυτών.
 Ένα άλλο στοιχείο που διαδραμάτισε σαφώς θεμελιώδη ρόλο στον τομέα αυτό ήταν αναμφίβολα η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, από την άποψη της κατασκευής. Το 2018 χτίστηκαν πολλά κέντρα τυχερών παιχνιδιών και οι οικονομικοί δείκτες παρουσίασαν θετική και αδιάκοπη ανάπτυξη το 2018.
Ειδικότερα, στην αγορά του Μακάο, ο συνολικός όγκος των κατοικιών συναλλαγές και δεν ήταν θετική για το σύνολο του περασμένου έτους, με περιθώριο που υπερβαίνει τις 10.450 συμβάσεις πώλησης. Τα περιουσιακά στοιχεία των κτιρίων μεσαίας τάξης αυξήθηκαν κατά 3% το 2016, κατά 5% το 2017 έως το 2018, με καλό ποσοστό 7,7%.
 Η ζήτηση για ενοίκια παραμένει μια θετική σταθερά, πιθανώς λόγω της ετήσιας παρουσίας πολλών τουριστών, ιδιαίτερα των νέων που θέλουν να μείνουν προσωρινά στο εξωτερικό ή να μάθουν μία από τις πιο συναρπαστικές και αρχαίες γλώσσες στον κόσμο.
Στην πραγματικότητα, χάρη στην αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, τα κυκλώματα μίσθωσης κατοικιών έχουν αναμφίβολα εντοπίσει ένα νέο δυνητικό τμήμα επενδυτών, οι οποίοι, αν τους αρέσει ή όχι, θα πρέπει αναγκαστικά να αγοράσουν ένα ακίνητο.
Επιπλέον, από την πλευρά της προσφοράς απελευθερώθηκαν περισσότερα από 30 έργα για την κατασκευή 2747 κατοικιών συνολικού εμβαδού 322.055 τετραγωνικών μέτρων. Οι λειτουργίες πριν από την πώληση έχουν ήδη εγκαινιαστεί τον Δεκέμβριο του 2018, με όλο και πιο ασαφή όρια μεταξύ του αριθμού των ιδιοκτησιών και της ζητούμενης ποσότητας.
 Και τι αναμένεται για το 2019; Ο όγκος των συναλλαγών θα μπορούσε να παραμείνει σταθερός χωρίς απογείωση όπως και τα προηγούμενα έτη, διαφορετικά, η εγγενής αξία των συναλλαγών θα μπορούσε να σημειώσει ελαφρά πτώση.
Αλλά οι τιμές, φαίνεται ότι δεν θα υποστούν καμία ιδιαίτερη αλλαγή, δεδομένης της συνύπαρξης πολλών παραγόντων που έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε όλα τα μέτωπα.
Τι να πω, φαίνεται ότι η αβεβαιότητα και η αδυναμία να δώσει σαφείς γραμμές για το μέλλον αυτής της χώρας.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB