Τι αναμένεται από την αγορά ακινήτων του Τορόντο; Τα νέα από τον Καναδά

Ένα από τα μεγαλύτερα κράτη στον κόσμο, το δεύτερο μόνο στη Ρωσία, τον Καναδά, αντιπροσωπεύει μια πραγματικότητα από μόνος του στη συλλογική φαντασία. Σε 12η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για το υψηλότερο ονομαστικό ΑΕΠ στον πλανήτη, είναι ένα κράτος με ισχυρή ταυτότητα, πάνω από όλα οικονομικό.
Ο πληθυσμός είναι περίπου 35 εκατομμύρια και, κάθε χρόνο, υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί πολίτες που αποφασίζουν να μεταβούν στη χώρα.

Έχουμε αναλύσει τις προβλέψεις για την καναδική αγορά ακινήτων, οι οποίες περιορίζονται σε μία από τις σημαντικότερες πολιτικά και οικονομικά κορυφαίες πόλεις: το Τορόντο.
Σε γενικές γραμμές, η αγορά φαίνεται να είναι πολύ πιο ισορροπημένη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια και δεν αναδύονται υπερβολικές τιμές που αντιθέτως χαρακτήρισαν το 2017 και μέρος του 2018.

Αλλά ας επικεντρωθούμε λεπτομερώς προσπαθώντας να κατανοήσουμε ποιες θα είναι οι προβλέψεις που θα ανακοινώσουν οι οικονομολόγοι και οι εμπειρογνώμονες του κλάδου για το 2019.


1. Τιμές πωλήσεων

Για αρκετά χρόνια, η πόλη του Τορόντο γνώρισε διαρκή αύξηση των τιμών των ακινήτων, με 10% ετησίως. Ένα αποτέλεσμα που έφερε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ιδιαίτερα των αλλοδαπών, υπό πίεση. Η μέγιστη κορυφή καταγράφηκε το 2017, όταν επιτεύχθηκε το όριο 20%. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο και η αποκαλούμενη «φούσκα ακινήτων», η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βραδεία ρύθμιση αυτής της διαδικασίας, προσπαθώντας να τη μειώσει και πάνω απ 'όλα να την αποτρέψει. Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του έτους η κατάσταση θα αποκατασταθεί.

2. Τιμές μίσθωσης

Επίσης, όσον αφορά την άλλη πλευρά της αγοράς ακινήτων, ήτοι την ενοικίαση, εκτιμάται ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τις τιμές. Σε σύγκριση με το 2013, σημειώθηκε έκρηξη στις τιμές ενοικίασης (αντίστοιχα 63% το 2017 και 35% το 2018). Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα θα οδηγούσε, εάν δεν εμποδίστηκε, στην εξάλειψη μιας σημαντικής πελατείας της καναδικής αγοράς ακινήτων. Αυτό αντιπροσωπεύεται από τους νεαρούς Millennials οι οποίοι δεν έχουν τους ίδιους οικονομικούς πόρους με τους μεγάλους επιχειρηματίες ή απλώς τους πατέρες των οικογενειών με σταθερή δουλειά προτιμούν την υπογραφή σύμβασης μίσθωσης σε σύγκριση με την αγορά ενός ακινήτου.

3. Εισαγωγή λωρίδων ακίνητης περιουσίας

Το Τορόντο υιοθέτησε πρόσφατα μια νέα πολιτική που προσφέρει μεγάλα οφέλη τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους ενοικιαστές. Υπάρχουν πολυάριθμες εταιρείες από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτά τα έργα, προσανατολισμένα στην ανάπτυξη και κατασκευή αυτών των '' σπιτιών στη λωρίδα ''.

4. Νέα χρηματοδότηση

Με την αύξηση των τιμών που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές ότι για τους ιδιοκτήτες που αγόρασαν ένα ακίνητο στα χρόνια που προηγήθηκαν αυτής της έκρηξης, η θέση της υπεροχής ήταν εγγυημένη τόσο από οικονομική άποψη, όσο και από πλευράς ανταγωνιστικότητας στην αγορά ακινήτων καναδική. Η οικονομική ανατίμηση των ακινήτων είναι συνώνυμη με την ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα για όλους τους "τυχερούς" ιδιοκτήτες. Πολλοί θα προσανατολιστούν στην πραγματικότητα να τροποποιήσουν τα σπίτια τους για να αυξήσουν την αξία τους, ενώ άλλοι αναμένεται να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση για να μπορούν να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε σημαντικά υψηλότερες τιμές.

5. Νέες ιδέες για τη δημιουργία περισσότερων κατοικιών

Η φαντασίωση δεν λείπει σε αυτό το έθνος, ειδικά στην πόλη του Τορόντο! Για να ξεπεραστεί η έλλειψη ισορροπίας στη συνάντηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, εφαρμόστηκαν πολιτικές για τον εκσυγχρονισμό των παλαιών κτιρίων αλλά πρωτίστως για την κατασκευή νέων κατοικημένων περιοχών, ακόμα μικρότερες από τις ήδη υπάρχουσες. Ο στόχος; Δημιουργήστε μια "προσφορά που μπορεί να αυξήσει το κοινό-στόχο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να επενδύσει στην καναδική αγορά ακινήτων.

Τι να πω, φαίνεται ότι ο Καναδάς επιστρέφει στην πορεία!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB