Τη Σιγκαπούρη και την περίσσεια κατασκευής

Ποιος έχει πάρα πολλά και που έχει λίγα. Το σωστό μέτρο είναι θεμελιώδους σημασίας σε κάθε τομέα, ειδικά στην ακίνητη περιουσία. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πάντα εύκολο να συγκλίνουν η ζήτηση με την προσφορά. Οι άνθρωποι αλλάζουν γρήγορα τις ανάγκες τους, οι ίδιες καινοτομίες στην αγορά επηρεάζουν τις επιλογές των πελατών.

Με λίγα λόγια, οι προβλέψεις δεν είναι ποτέ πολλές! Ωστόσο, υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες υπάρχει υπερβολική ανισορροπία προς ένα από τα δύο μέρη της αγοράς. Και αυτό συμβαίνει στη Σιγκαπούρη στον κατασκευαστικό τομέα. Θεωρούμε ένα θεμελιώδες στοιχείο για την ακίνητη περιουσία, αποφασίσαμε σήμερα να αναλύσουμε αυτό το φαινόμενο, να κατανοήσουμε καλύτερα τις διαστάσεις του αλλά και τις υποθετικές του συνέπειες.
Και έπειτα, αν είστε έτοιμοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Το κράτος της Σιγκαπούρης έχει 32.000 σπίτια. Ένας τρελός αριθμός. Πάρα πολύ κακό, όμως, ότι κανένας από αυτούς δεν βρήκε έναν ενδιαφερόμενο αγοραστή. Αλλά γιατί; Υποθέτουμε ότι η βασική τιμή δεν φαίνεται να είναι τόσο ελκυστική για το χαρτοφυλάκιο ενός επενδυτή. Στην πραγματικότητα ξέρω από 17.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Παρόλο που υποτίθεται ότι οι τιμές ενδέχεται να υποχωρήσουν, είναι προφανές ότι η αγορά βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Αν το Χονγκ Κονγκ κλονίσει, για τους λόγους που έχουμε ήδη δηλώσει ρητά στις προηγούμενες ενότητες, η Σιγκαπούρη δεν κάνει καλύτερα. Η υπέρβαση της προσφοράς ακινήτων (υπενθυμίζουμε ότι είναι κατοικημένη) δεν θα μπορέσει να διατεθεί το επόμενο έτος. Ωστόσο, η αγορά ακινήτων κατέγραψε περίπου 1.150 πωλήσεις τακτικά τον τελευταίο μήνα μέσω συμβάσεων. Ένας αριθμός είναι πολύ χαμηλός, για να αντιμετωπίσει την αχαλίνωτη κρίση που ασφυκτιεί τη Σιγκαπούρη.

Μια κατάσταση υποβαθμίστηκε περαιτέρω από μια γενική αναταραχή, η οποία οφείλεται στις αποσπασματικές και ανεξέλεγκτες τουριστικές ροές στην πόλη. Η αύξηση των φόρων διαδραμάτισε επίσης αποφασιστικό ρόλο στην αύξηση μιας ήδη ουσιαστικής δυσφορίας. Όλο και περισσότερο αλμυρό και πολυάριθμο. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, τα τελευταία χρόνια, έχουν συμπεριληφθεί νέοι τύποι φόρων, προφανώς δεν εκτιμώνται ιδιαίτερα από τον πληθυσμό.

Επομένως, η αύξηση των πωλήσεων δεν ήταν τόσο συνεπής, γι 'αυτό και η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Ένα άλλο στοιχείο που σίγουρα δεν επιτρέπει την οικονομική αναζωογόνηση στον τομέα των κατασκευών πριν και στον τομέα των ακινήτων με αντανακλαστικά, σχετίζεται με την παρουσία πολυάριθμων εργοταξίων που εξακολουθούν να ανοίγουν και συμπληρώνουν περαιτέρω διαμερίσματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται μόνο για 32.000 απούλητες ιδιότητες. Σε αυτά, στην πραγματικότητα, πρέπει να προστεθούν αυτά που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Πώς βλέπει την κατάσταση το 2020; Δεν είναι θετική, σύμφωνα με στατιστικές έρευνες. Η λύση θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση προγραμμάτων που αποσκοπούν στη μείωση των φόρων, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ακινήτων από τους δυνητικούς επενδυτές. Προφανώς, δεν υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα. Αλλά η μόνη μας βεβαιότητα δίνεται από το έντονο ενδιαφέρον μας για αυτό το φαινόμενο και, γενικά, στην παγκόσμια ακίνητη περιουσία. Ο λόγος για τον οποίο, για να μάθετε περισσότερα, σας προσκαλούμε να ενημερώσετε την πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB