Εγγραφή του 2018 και προβλέψεις για την αγορά ακινήτων στην Τουρκία

Το 2018 για την Τουρκία ήταν ένα σημαντικό έτος για την αγορά ακινήτων. Τα αρχεία που επιτεύχθηκαν στην πραγματικότητα ήταν διαφορετικά, ξεπερνώντας τα όρια που έθεσαν οι οικονομολόγοι, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο. Για να ευνοήσουμε αυτά τα αποτελέσματα, αναμφισβήτητα ήταν η διαδικασία των νομοθετικών τροποποιήσεων που οδήγησαν στην αναβίωση των εκστρατειών των developers, αλλά και των τραπεζών, για να συγκεντρώσουν την προσφορά και τη ζήτηση (ιδιαίτερα τις ξένες).
Σε ποσοστιαίο επίπεδο μιλάμε για πολύ υψηλές αξίες, περίπου 80% περισσότερο από ό, τι το 2017. 40 χιλιάδες ήταν τα ακίνητα που πωλήθηκαν στην αγορά ακινήτων, σε σύγκριση με 22.000 το 2017. Η πρώτη επιλογή, για προφανείς λόγους, ήταν η Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα αυτής της υπέροχης γης.
Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν 14.000 ακίνητα το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και αναμένεται ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί κατά το έτος που μόλις ξεκίνησε. Αμέσως μετά την πρωτεύουσα, στην κατάταξη των δημοφιλέστερων πόλεων για τουρκικό τούβλο, τοποθετείται η Αττάλεια, ένας μαγευτικός τόπος, με καταπληκτικούς καταρράκτες και κάστρα της ρωμαϊκής εποχής.
 Εδώ ο αριθμός των ακινήτων που αγοράσατε είναι προφανώς χαμηλότερος, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικός (υπολογίζονται περίπου 7.500 μονάδες κατοικίας). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πλατεία Piazza Bursa, η πόλη των τζαμιών και το σπίτι στο Εθνικό Πάρκο Uludag, πολύ διάσημο για τους λάτρεις του σκι. Περισσότερα από 2.000 ακίνητα που πωλήθηκαν: αυτό είναι το επίπεδο που επιτεύχθηκε από αυτήν την πόλη. Αν αυτά ήταν τα δεδομένα που χαρακτήρισαν το έτος που τελείωσε, δεν υπάρχουν λιγότερο αυτά που σχετίζονται με όσα έχουν μόλις εγκαινιαστεί.
Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών της Κωνσταντινούπολης (INDER), το ρεκόρ που πέτυχε πέρυσι στις πωλήσεις ακινήτων στην Τουρκία υπερέβη τα 1,4 εκατομμύρια, παρά την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων κατά 30%. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, ακριβώς λόγω αυτού του προβλήματος των επιτοκίων καταθέσεων, θα μπορούσε να περιορίσει την αναμενόμενη άνοδο, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι τα ίδια ποσοστά θα μπορούσαν να μειωθούν και να γίνουν λογικότερα κατά τη διάρκεια του έτους.
Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους επενδυτές, οι ίδιοι που έχουν συνεισφέρει πάνω από 1,5 εκατομμύρια κεφάλαια στην Τουρκία (μεταξύ αγοράς και κατασκευής). Η συμμαχία που δημιουργήθηκε με πιθανούς αγοραστές έχει προκαλέσει πραγματικό φαινόμενο ντόμινο στις πωλήσεις, αλλά και στις μισθώσεις. Και η τουρκική κυβέρνηση πήρε την μπάλα για να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την περίοδο της λαμπρότητας.
Τόσο ο τομέας των ακινήτων όσο και η υπόλοιπη τουρκική οικονομία έχουν φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο εκσυγχρονισμού.
Τα εμπορικά ακίνητα έχουν επίσης προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς ζήτησης. Μεταξύ των διαφόρων πλεονεκτημάτων της τουρκικής οικονομίας, αναμφίβολα προσδιορίζουμε τους μειωμένους φόρους και εφευρετικότητα, την ύπαρξη μιας καλά συνδεδεμένης εγχώριας αγοράς, την κεντρική θέση μεταξύ ανατολής και δύσης, την Ευρώπη της Ασίας και της Αφρικής, το κλίμα για επενδύσεις φιλελεύθερη και ρεφορμιστική και ανταγωνιστικότητα που οδηγεί στον ανταγωνισμό με τα γειτονικά κράτη.
Τι να πω, για την Τουρκία, φέτος έχει αρχίσει πραγματικά καλά!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB