'' Urban Regreeneration '': ένα πρωτόκολλο για βιώσιμη απόδοση των ακινήτων

Τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα γύρω από το περιβάλλον και η έννοια της βιωσιμότητας έχει ενταθεί όλο και περισσότερο. Πολλές κλιματικές αλλαγές έχουν χαρακτηριστεί και, δυστυχώς, γίνονται αισθητές στον πλανήτη μας. Παρόλο που υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση εκ μέρους των κυριότερων θεσμών για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν ήταν πάντοτε δυνατή η άμεση και αποτελεσματική δράση.

Αλλά εμείς στο Realigro έχουμε καλά νέα για ό, τι αφορά τον κλάδο μας: το ακίνητο! Μιλάμε για Urban Regreeneration, ένα εντελώς νέο έργο, με έναν στόχο: επίτευξη βιώσιμης αποτελεσματικότητας.

 Αυτό το μανιφέστο προωθήθηκε στην Ιταλία από την Habitami Energy & Building Advisor - ένα πράσινο πρακτορείο μάρκετινγκ και περιβαλλοντικής επικοινωνίας, το οποίο δημιούργησε μια γέφυρα με τους κύριους θεσμούς, τις ενώσεις και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Δημιουργώντας ένα πραγματικό πρωτόκολλο εγγύησης, η πρωτοβουλία αυτή εγκαινίασε την εκστρατεία ενεργειακής επανεπεξεργασίας.

Σκοπός της σύμβασης αυτής είναι η αναγνώριση, ο σχεδιασμός και η κατασκευή νέων κτιρίων, εξοπλισμένων με όλες τις εσωτερικές ανέσεις που ενσωματώνονται σε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας για τη μείωση της κατανάλωσης, την εγγύηση της περιβαλλοντικής ευημερίας και, φυσικά, την αύξηση της ακίνητης αξίας του ίδιου κτιρίου .

Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο;
Ακολουθούν τα διάφορα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε την 'πράσινη' διαδρομή:

1. Παρακολούθηση κατασκευής
Εκτελείται από έναν σύμβουλο, συλλέγονται όλες οι βασικές πληροφορίες του κτιρίου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο κόστος και την κατανάλωση των τελευταίων 3/5 ετών, στην κατάσταση των φυτών και στο λεγόμενο «περίβλημα», συμπεριλαμβανομένων των προσόψεων, των οροφών, των θυρών και των παραθύρων, .

2. Ενεργειακή διάγνωση
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει μια πραγματική διάγνωση της δομής.
Διεξάγεται από μια EGE - εμπειρογνώμονα στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης ανεξάρτητα από τον γενικό ανάδοχο

3. Χρήση πρωτόκολλων ενεργειακής απόδοσης
Αυτό το βήμα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα να λάβουμε υπόψη τα πρωτόκολλα που εγγυώνται την προστασία του περιβάλλοντος προκειμένου να αποκτήσουμε ευκολότερα το πιστοποιητικό περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

4. Ολοκληρωμένη εποπτεία του σχεδιασμού και της κατασκευής
Αυτή η φάση ανατίθεται σε μια ομάδα ειδικών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εποπτεία της κατασκευής στο εργοτάξιο.

5. Έξυπνες τεχνολογίες & λύσεις οικοδόμησης
Τα υλικά και οι τεχνολογίες, χαρακτηριστικές του πράσινου τομέα, πρέπει να έχουν αποδεδειγμένες τιμές απόδοσης (δήλωση απόδοσης DoP - σήμανση CE κ.λπ.) και, τουλάχιστον, να είναι σύμφωνες με τη δήλωση συμμόρφωσης για σωστή εγκατάσταση.

6. Σύμβαση EPC
Σύμβαση ενεργειακής απόδοσης: σύμβαση εγγύησης ενεργειακών επιδόσεων. Αυτό είναι το τελευταίο μέρος της πρώτης διαδικασίας επανάστασης ακινήτων.

7. Φορολογικές επιδοτήσεις και οικονομικά κίνητρα
Στο τέλος αυτών των πρώτων ενεργειών, πραγματοποιείται οικονομικοοικονομικός έλεγχος σχετικά με τα κίνητρα που πρέπει να ζητηθούν σε σχέση με το είδος των στοχοθετημένων παρεμβάσεων.

 8. Βιώσιμη χρηματοδότηση
Εάν είναι απαραίτητο, η αίτηση χρηματοδότησης μπορεί να υποβληθεί για ολόκληρη τη δράση με πράσινα δάνεια - δάνεια - για να εξασφαλιστεί η επιστροφή της χρηματοοικονομικής απαίτησης, ξεκινώντας από 15 χρόνια.

9. Γενικός Ανάδοχος
Επαλήθευση και επιλογή τεχνικών συντήρησης - ESCo - από διάφορες εξειδικευμένες εταιρίες μηχανικής εργοστασίων στον τομέα του πράσινου τομέα

10. Ενεργειακή πιστοποίηση
Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική είναι η ανάλυση της ενεργειακής κατάστασης, η οποία διεξάγεται από έμπειρο και κυρίως ανεξάρτητο επαγγελματία τεχνικό, για να επαληθευτεί η επιτυχής ολοκλήρωση της παρέμβασης.

Τώρα που έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το σπίτι σας ή να αγοράσετε ένα ακίνητο 100% πράσινο!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB