Η αγορά ακινήτων του Λος Άντζελες αλλάζει: το υπόλοιπο που λείπει

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, στην αγορά γενικά, είναι απαραίτητο να καλυφθεί απόλυτα η ζήτηση και η προσφορά, προκειμένου να διασφαλιστεί μια δίκαιη ανταλλαγή μεταξύ των μερών και να επωφεληθούν από ορισμένα πλεονεκτήματα. Προς τούτο, για να συμβεί αυτό, είναι θεμελιώδες να υπάρχει ένα ποσοστό μεταξύ των εκτεθειμένων συμφερόντων. Αλλά δεν υπάρχει πάντα αυτή η τέλεια ισορροπία. Πράγματι, αυτή η ανώμαλη κατάσταση, που σχετίζεται με την υπερβολική μετακίνηση προς τους αγοραστές, αποκαλύπτεται στην Καλιφόρνια, ακριβώς σε μια από τις πιο παραδειγματικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο για φήμη όσο και για μοναδικότητα: το Λος Άντζελες.
Οι συνήθεις τιμές των κατοικιών ήταν περίπου οκτώ φορές υψηλότερες από το μέσο εισόδημα κατά το παρελθόν έτος και αυτό θα ήταν περιοριστικό για ολόκληρη την αγορά ακινήτων μακροπρόθεσμα.

 Λόγω αυτής της αύξησης, ωστόσο, η παρενέργεια ήταν διττή: η παρουσία στην αγορά των τούβλων μιας "ευρείας ποικιλίας ακινήτων και, ταυτόχρονα, η απότομη μείωση των τιμών, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση των απούλητων περιουσιακών στοιχείων.
Ο αριθμός των κατοικιών που προσφέρθηκαν προς πώληση στο Λος Άντζελες ήταν 21.500, περίπου 30% περισσότερο από ό, τι το τελευταίο εξάμηνο του 2018. Εξωφρενικοί αριθμοί, οι οποίοι ενθαρρύνουν εν τούτοις τους νέους επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν ένα ακίνητο σε μια από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου, να εκμεταλλευτούν αυτό το αδιέξοδο για να συνάψουν πολλά. Από την άλλη πλευρά, όμως, αυτά τα πλεονεκτήματα μετατρέπονται σε σημαντικές ζημίες για τους πωλητές, οι οποίοι αναγκάζονται να μειώσουν την αξία αγοράς των ακινήτων, προκειμένου να αποκτήσουν την υπογραφή μιας σύμβασης πώλησης.

 Επομένως, το φαινόμενο της «συνοδείας» είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό από την πλευρά της προσφοράς και, ταυτόχρονα, το κλειδί Volta στην καμπύλη ζήτησης.
Το μόνο θετικό σημείωμα και για τα δύο μέρη; Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώθηκαν και σταθεροποιήθηκαν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από ό, τι το 2018. Ένα ιδιαίτερα δραματικό έτος στην πραγματικότητα, έκλεισε με μόλις 5.000 κατοικίες που πωλήθηκαν το Δεκέμβριο και μείωση 20% σε σύγκριση με το 2017. Αυτό ήταν τόσο τρομακτικό για να αποθαρρύνει τους ιδιοκτήτες;
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ένα πρόβλημα που προκάλεσε αβεβαιότητα στην αγορά ακινήτων εν γένει, ήταν ο φόβος των ίδιων των επενδυτών να αναθέσουν προβλήματα όταν αγόρασαν ένα ακίνητο.

Ο φόβος, λοιπόν, ότι βιώνουμε μια φάση αδιεξόδου και, ακόμη χειρότερα, ύφεσης, προώθησε την πρωτοβουλία των ιδιοκτητών ακινήτων να μειώσουν τις τιμές (ακόμη και υποτιμώντας καθαρά την αξία του ίδιου του ακινήτου), προκειμένου να μπορέσουν να εξορθολογίσουν την αγορά και, ταυτόχρονα, να απαλλαγούμε από ένα ακίνητο που με την πάροδο του χρόνου θα χάσει μόνο αξία και, προφανώς, το ενδιαφέρον από πλευράς ζήτησης.
Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση παραμένει στάσιμη, καθώς η ισορροπία της αγοράς, αν και είναι δύσκολο να επιτευχθεί, εξακολουθεί να είναι επιθυμητή χάρη σε μια δίκαιη και διαχειρίσιμη αγορά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB