Εμπορικά ακίνητα: οι τάσεις του 2019

Μεταξύ των διαφόρων τομέων που ανήκουν στην αγορά ακινήτων, αυτός που αποκτά μεγαλύτερη σημασία μετά τον οικιστικό τομέα είναι ο εμπορικός.
Αλλά παρά το γεγονός ότι υπάρχει "πολύ μεγάλη ζήτηση για νέα κτίρια για εμπορικούς σκοπούς και παρά το γεγονός ότι η οικονομία ανακάμπτει μετά από χρόνια κρίσης, το εμπορικό κέντρο αντιμετωπίζει μια φάση αδιεξόδου.

Μιλάμε για επενδύσεις που συνεχίζουν να σημειώνουν πτώση 45 δισεκατομμυρίων το τελευταίο έτος.
Αλλά ας πάμε στην καρδιά αυτού του ζητήματος. Σήμερα, στην πραγματικότητα, αποφασίσαμε να αναλύσουμε αυτήν την περίσταση με τον καλύτερο τρόπο, να κατανοήσουμε πλήρως τη δυναμική και να προσπαθήσουμε να υποθέσουμε πιθανές μελλοντικές προβλέψεις.
Έτσι, αν είστε έτοιμοι, μπορούμε να ανοίξουμε το άρθρο μας!

Ξεκινάμε από την υπόθεση ότι, σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες του τομέα των ακινήτων, οι επενδύσεις λιανικής προσφέρουν ιδιαίτερα κίνητρα στους αγοραστές. Δεν μιλάμε μόνο και αποκλειστικά για την πώληση του ίδιου του ακινήτου, αλλά για τις οικονομικές ευκαιρίες εισοδήματος. Επομένως, είναι εύκολο να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτό το τμήμα είναι σημαντικό για ένα καλό ποσοστό επενδυτών. Γιατί λοιπόν οι επενδύσεις πέφτουν; Βλέπουμε την ευρωπαϊκή κατάσταση.
Η επένδυση, γενικά, σε ακίνητα μη οικιστικών ακινήτων, στην Ευρώπη, έφθασε τα 256 δισ. Ευρώ τον περασμένο χρόνο. Ο κύριος στόχος είναι ο στόχος των γραφείων, ενώ το λιανικό εμπόριο έχει φτάσει - 25% (περίπου 41 δισ. Ευρώ λιγότερο) από ό, τι το προηγούμενο έτος. Και το μερίδιο για εμπορικές επενδύσεις; Από 21% έως 15%.

Υπάρχει συνεπώς μεγάλη αβεβαιότητα από πλευράς επενδυτών. Ας εξετάσουμε τώρα περισσότερο την εικόνα της κύριας ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

• Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος οικονομικός μοχλός στον τομέα. Παρά ταύτα, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, σημειώθηκε πτώση κατά 31% τους τελευταίους 12 μήνες.
• Το Ηνωμένο Βασίλειο, από την άλλη πλευρά, υπέστη ελαφρά επιβράδυνση 34%
• Η κατάσταση στη Γαλλία είναι διαφορετική, όπου μετά από μια κουραστική εκκίνηση, τα πάντα δημιουργήθηκαν.
• Παράξενα, από την άλλη πλευρά, οι επενδύσεις που είχαν σημειώσει πολύ υψηλά επίπεδα το 2018, το 2019, κατέρρευσαν στην Ισπανία και την Πολωνία.

Αφού διαπίστωσε ότι, γενικά, η αγορά που προορίζεται για το εμπόριο έχει καταρρεύσει αισθητά, μπορούμε όμως να δούμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Όσον αφορά την Ισπανία, η Gran Via στη Μαδρίτη είναι η πιο περιζήτητη τοποθεσία από τους διεθνείς λιανοπωλητές
Η διάσημη Avenue des Champs-Elysées στο Παρίσι συνεχίζει να αναδύεται χάρη στο πρόσφατο άνοιγμα νέων καταστημάτων
Σλοβενία Η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία προσβλέπουν σε νέες μάρκες ειδών ένδυσης στις περιοχές της Βαρσοβίας και της Πράγας αντίστοιχα.

Τι να πω, η κατάσταση φαίνεται αρκετά διαφορετική. Ενώ δεν μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ποιες θα είναι οι επόμενες τάσεις. Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι θα σας ενημερώσουμε στην πύλη μας. Είτε πρόκειται για συμβουλές στην αγορά ακινήτων είτε για συγκεκριμένες αναφορές σε ένα συγκεκριμένο θέμα, η λύση θα είναι πάντα μοναδική: Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB