Ακίνητα και έξυπνη πόλη: τέλειος γάμος

Μια επαναλαμβανόμενη επιταγή στην καθημερινότητά μας είναι αυτή που σχετίζεται με την ανάγκη να γίνουν τα πάντα "έξυπνα". Ψάχνουμε πάντα για κάτι που είναι έξυπνο, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάποιον σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Ακόμη και στο πλαίσιο στο οποίο ζούμε, αισθανόμαστε την ανάγκη επιτάχυνσης και τήρησης ορισμένων βιώσιμων παραμέτρων. Το φαινόμενο Greta Thunberg είναι πολύ δημοφιλές, επιστρέφοντας στον πολιτισμό μας. Λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς η έννοια της έξυπνης πόλης συνδέεται με το διπλό οικόπεδο με εκείνη της αγοράς ακινήτων.

Ας ξεκινήσουμε όμως με την κύρια έννοια: έξυπνη πόλη. Τι σημαίνει αυτό;
Ο ορισμός της ευρωπαϊκής επιτροπής έξυπνων πόλεων είναι ο ακόλουθος:
είναι ένα σύνολο στρατηγικών πολεοδομικού σχεδιασμού που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση και την καινοτομία των δημόσιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να συνδέονται οι φυσικές υποδομές των πόλεων με το ανθρώπινο, πνευματικό και κοινωνικό κεφάλαιο εκείνων που ζουν εκεί.
Για να απλουστευθεί η έννοια, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο οικιστικής ανασυγκρότησης, προσανατολισμένο στη βελτίωση των συνθηκών των ατόμων με βιώσιμες δράσεις.

Από εδώ, είναι εύκολο να κατανοηθεί η σημασία του τομέα των ακινήτων σε αυτόν τον τομέα. Και έχουν προωθηθεί πολλά έργα τόσο από υπερεθνικές κοινότητες όσο και από μεμονωμένες χώρες, με στόχο ακριβώς την ενίσχυση αυτού του δεσμού.
Εξετάστε την ιταλική χερσόνησο. Το 2015 εγκαινιάστηκε μια πραγματική επιχείρηση με ένα μόνο στόχο: να αναδιαμορφώσει τα υφιστάμενα ιστορικά σπίτια με νέες τεχνολογίες και να τα καταστήσει πιο προσιτά.

 Ο στόχος δεν είναι μόνο να δημιουργηθούν νέοι όγκοι, αλλά να αντικατασταθούν όσοι βρίσκονται ήδη στην αγορά όσον αφορά τις ευκαιρίες για νέους αγοραστές. Ασφάλεια, ποιότητα και προσήλωση στις ανάγκες των πολιτών. Αυτοί είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζονται οι νέες πολιτικές που βασίζονται στην κατασκευή νέων κτιρίων.

Αλλά πόσο επηρεάζει η ανάκαμψη αυτή η αγορά; Πολύ πολύ, δεδομένου ότι υπάρχουν λίγες πραγματικότητες που δεν έχουν προσχωρήσει σε αυτό το έργο τόσο προκλητικές αλλά και πλήρεις ευκαιριών.
Οι έξυπνες κατοικίες και, κατά συνέπεια, οι έξυπνες πόλεις εγγυώνται μια ριζική βελτίωση της ποιότητας ζωής και της στέγασης, χωρίς να επηρεάζεται η καλλιτεχνική, πολιτιστική και τοπική κληρονομιά.

Ένας από τους κύριους φόβους, στην πραγματικότητα, όταν εγκρίνονται τα σχέδια αυτά είναι ακριβώς η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς ή των τοπικών ομορφιών. Λοιπόν, η προσοχή στην αειφορία είναι το κλειδί που επιτρέπει σε αυτά τα σχέδια ανασυγκρότησης να δρουν σε απόλυτη ηρεμία.
Το θετικό παράδοξο των έξυπνων πόλεων είναι συνεπώς να είναι πλούσιο σε προστιθέμενες αξίες, αλλά και προσβάσιμο και βολικό. Γνωρίζατε, στην πραγματικότητα, ότι ένας πολίτης μιας έξυπνης πόλης «υποφέρει» από ένα πολύ χαμηλότερο κόστος ζωής από μια «τυπική» πραγματικότητα;

Αυτό επίσης καθιστά δυνατή την επιτάχυνση της διαδικασίας έξυπνης επανάστασης. Ας σκεφτούμε τη Βραζιλία. Μέσα σε λίγα χρόνια, γίνεται λόγος για αύξηση 40.000 κατοίκων σε μια πόλη που μετατράπηκε σε έξυπνη διάθεση. Μια εξωφρενική φιγούρα που κρύβει τόσο καλά όσο αντανακλά.

Τι να πω, ελπίζεται ότι ο συνδυασμός ακινήτων - έξυπνη πόλη μπορεί να αντέξει με την πάροδο του χρόνου, και να γίνει ένα must για όλες τις αστικές πραγματικότητες.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB