Παλιά GST ή νέα μεταρρύθμιση; Τι συμβαίνει στην ινδική αγορά ακινήτων

31 Μαρτίου 2019 μπορεί να φαίνεται σαν μια ημερομηνία όπως πολλοί άλλοι, σχεδόν ασήμαντες. Αλλά αν συμπεριλάβουμε αυτή την ημέρα στο πλαίσιο της ινδικής αγοράς ακινήτων, θα καταλάβουμε ότι αντιθέτως αντιπροσωπεύει μια πραγματική λεωφόρο. Για οικιστικά κτίρια που δεν έχουν ολοκληρωθεί, μέχρι την ημερομηνία αυτή θα είναι υποχρεωτική η επιλογή μεταξύ της παλαιάς GST (χρέωση υπηρεσιών) και του νέου καθεστώτος, με χαμηλότερο συντελεστή αλλά χωρίς πίστωση φόρου. Αυτό το σχέδιο έχει προκαλέσει ένα πραγματικά απροσδόκητο και εκπληκτικό αποτέλεσμα: μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά ακινήτων.

Ακόμη και ο βιομηχανικός τομέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την επιλογή, την οποία πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να ασκηθεί μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα και, εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου, θα εφαρμοστούν νέα τιμολόγια.
Αυτή η βελτίωση που προκλήθηκε από τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο διαφορετικών λύσεων είναι αναμφισβήτητα εγγυημένη, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, από την άμεση εξάλειψη των διαφόρων επιχειρησιακών προβλημάτων μέσω μιας άμεσης a priori ανάλυσης.

Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές ακινήτων που επιλέγουν τα νέα ποσοστά GST θα υποχρεωθούν να αντιστρέψουν την εισερχόμενη πίστωση τους αναλογικά. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα σημείωσαν οι οικονομολόγοι, η μείωση αυτού του ποσοστού θα τονώσει την εμπιστοσύνη των πελατών δημιουργώντας μια στενή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ζήτησης και προσφοράς, προφανώς προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα τελειώσει με την αύξηση των πωλήσεων. Τι θα συμβεί αν οι τιμές θα αυξηθούν αντ 'αυτού; Και πάλι, η ινδική κυβέρνηση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Εάν στην πραγματικότητα προκύψει παρόμοια κατάσταση, λόγω της νέας φορολογικής διάρθρωσης, η Εθνική Αρχή Καταπολέμησης των Κερδών θα αναλάβει να εξετάσει αυτό το ζήτημα.

Άλλοι πιστεύουν ότι αυτή η λύση δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον τομέα, δεδομένου ότι, ενώ σε αρκετά τρέχοντα έργα προβλεπόταν μια ενιαία και συνεχής πληρωμή φόρων με τα ποσοστά των προηγούμενων ετών, σε πρακτικό επίπεδο η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί απατηλή, ναι ενδιαφέροντα, πολύ πιο ελκυστικά όσο χαμηλότερα από τα προηγούμενα, θα μετακινούνταν και θα μετατρέπονταν τα υπάρχοντα έργα, προκαλώντας σημαντική απώλεια κεφαλαίου στον κατασκευαστικό τομέα.

Πώς λοιπόν το μέλλον αναζητά αυτή τη χώρα;

Αναμφισβήτητα, η Ινδία έχει αυξηθεί πάρα πολύ από κάθε άποψη τα τελευταία χρόνια. Σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Η ανάγκη να ανοίξουμε τη διεθνή δυναμική ήταν αναμφισβήτητα το κλειδί για τη Βόλτα, η οποία επέτρεψε στη χώρα αυτή να ανακάμψει και να εξαγοραστεί μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Σημαντική βοήθεια δόθηκαν από ξένους επενδυτές οι οποίοι, βλέποντας ένα εύφορο έδαφος όπου μπορούσαν να μεταμοσχεύσουν έργα για ακίνητα, αποφάσισαν να γίνουν ενεργό μέρος της ινδικής οικονομίας, προκαλώντας σημαντική αύξηση του εθνικού ΑΕΠ.

Το χαμηλό κόστος της εργασίας και γενικότερα της ζωής σε αυτό το κράτος, προσελκύει την προσοχή πάνω απ 'όλα των Δυτικών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν χάσει χρόνο δημιουργώντας δορυφορικά γραφεία σε αυτό το Έθνος.
Φαίνεται σαν μια φωτεινή χρονιά για την Ινδία, οπότε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να του δώσουμε μεγάλη καλή τύχη!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB