Νέο έτος, νέοι στόχοι: η ισπανική αγορά ακινήτων απογειώνεται

Το 2019 εγκαινιάστηκε ευρέως, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά αλλά και κοινωνικά, σε όλα τα κράτη του κόσμου. Όπως πάντα, με το χτύπημα των μεσάνυχτων που σηματοδοτεί το τέλος και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας σελίδας προς συγγραφή, οι περίφημες «καλές προθέσεις» θα έπρεπε να απογειώνονται.
Αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, αλλά μόλις φέτος φαίνεται να ήταν υπέρ μιας συγκεκριμένης χώρας που φαίνεται να έχει διατηρήσει τους στόχους της το 2018. Μιλάμε για την Ισπανία! Η απόδοση που επιτεύχθηκε μόνο κατά το πρώτο μέρος του έτους στην αγορά ακινήτων ήταν 11,3%. Ένας αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Το αποτέλεσμα αυτό εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες: το ακαθάριστο εισόδημα από ενοίκια και τα κεφαλαιακά κέρδη. Μετά την κατάρρευση που σημάδεψε την ισπανική αγορά ακινήτων το 2012, η οποία έπληξε το κατώτατο σημείο με το -12%, η κατάσταση έχει κυριολεκτικά ανατραπεί, οδηγώντας την Ισπανία σε ένα ροζ δρόμο.
Για να βοηθήσει αυτή την έκρηξη των πωλήσεων ήταν αναμφισβήτητα το πολύ χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, το οποίο παρέμεινε περιορισμένο στο 2%. Ένα άλλο καλό νέο για τους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο σε αυτή τη γη τόσο ζεστό και, με αυτά τα δεδομένα, ακόμη πιο φιλόξενο.
Αλλά υπάρχει μια τρίτη πραγματικά φανταστική καινοτομία για τους πιθανούς αγοραστές του ισπανικού τούβλου. Οι τιμές των ακινήτων παραμένουν χαμηλότερες από εκείνες πριν από δέκα χρόνια. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εισφορά κεφαλαίου στη χώρα, ταχύτητα κυκλοφορίας της οικονομίας και κυρίως πολλές, πολλές επενδύσεις στον ισπανικό τομέα των ακινήτων.
Αν και οι οικονομολόγοι δεν είναι σε θέση να προβούν σε μεσομακροπρόθεσμες προβλέψεις για την ισπανική αγορά, είναι σκόπιμο να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να απογειωθεί, ευνοώντας περισσότερο από ποτέ όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στην Ισπανία. Σε δέκα χρόνια, η Ισπανία έχει νικήσει όλα τα κυριότερα ευρωπαϊκά έθνη που, λόγω της κρίσης και του υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικότητας, έχουν αναγκαστεί να αυξήσουν τα επιτόκια, τις τιμές των ίδιων των περιουσιών ή να περιορίσουν τα πλεονεκτήματα για τους αγοραστές, όλα προσανατολισμένα προς την εξασφάλιση μιας ταχείας οικονομικής ανάκαμψης.
Οι σημαντικότερες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων καταγράφηκαν στη Σουηδία (κατά 78%), το Λουξεμβούργο (53%), τη Γερμανία (40%) και το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της Brexit (38%). Η Ισπανία κλείνει την κατάταξη με ένα ωραίο -17%! Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ισπανική αγορά ακινήτων έχει επίσης υψηλότερες αποδόσεις από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
 Ειδικότερα, η Βαρκελώνη έχει την υψηλότερη απόδοση ενοικίασης στην Ευρώπη, ενώ η Μαδρίτη και η Βαλένθια τοποθετούνται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση με τα ίδια αποτελέσματα της Ρώμης και του Άμστερνταμ.
 Η ίδια αγορά ακινήτων αγοράς και πώλησης αυξάνεται, με πάνω από 100.000 ακίνητα που αγοράζονται από αλλοδαπούς και 475.000 από τους ίδιους τους Ισπανούς.
Αλλά αυτό δεν είναι όλα.
 Ακόμα και η οικονομία σε γενικές γραμμές κάνει μεγάλα βήματα! Η ανεργία μειώθηκε στο 15%, το ΑΕγχΠ είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο σταθερά στην Ευρώπη με τις προσδοκίες για το 2019 να υπερβαίνουν το 3%!
Τι να πω, μια πραγματική επανάσταση ακινήτων!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB