Η ταχύτερη αύξηση των τιμών στην Ευρώπη: αυτό συμβαίνει με το σλοβενικό τούβλο

Σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται ότι υπήρξε μια γενική έκρηξη του ενδιαφέροντος στην αγορά ακινήτων. Από τη στιγμή που τα Χιλιετηρίδα έχουν καταστεί ενεργό μέρος αυτού του συστήματος, σχεδόν όλα τα έθνη της ευρωπαϊκής ηπείρου έχουν πληγεί από ένα "θετικό κύμα από οικονομική και χρηματοοικονομική άποψη.

Μεταξύ των διαφόρων τομέων που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτήν την επανάσταση, ο ρόλος της κινητήριας δύναμης είναι ο πραγματικός. Ένα έθνος που κατάφερε να αναδειχθεί με ακρίβεια σε αυτόν τον τομέα, στην τελευταία περίοδο, ήταν η Σλοβενία. Με την ανεξαρτησία που αποκτήθηκε το 1991, η Σλοβενία προσχώρησε τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο ΝΑΤΟ, δείχνοντας μια ισχυρή τάση προς τις ξένες αγορές και σε κάθε περιοχή.

Στην πραγματικότητα, η σλοβενική αγορά τούβλων έχει δει εκθετική αύξηση των τιμών των κατοικιών, η ταχύτερη στην Ευρώπη. Οι έντονες αυξήσεις, ωστόσο, αντί να αποθαρρύνουν τους πιθανούς επενδυτές, έχουν αυξήσει την αγοραστική τους ικανότητα, προκαλώντας έκπληξη και διαψεύδοντας κάθε είδους οικονομικές και κοινωνικές προβλέψεις.

Ο εθνικός δείκτης τιμών των κατοικιών έχει αυξηθεί σε ποσοστό 15,5% ήδη κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Την ίδια περίοδο, οι γειτονικές χώρες δεν ξεπέρασαν το 4%. Πιο συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα, τη Λιουμπλιάνα, ο δείκτης τιμών για κατοικίες αλλά και για διαμερίσματα παλαιών κατασκευών αυξήθηκε κατά 9%, ενώ στην υπόλοιπη χώρα κατά 10%.

Οι συναλλαγές έχουν μειωθεί, αλλά η έκταση της κατάτμησης της αγοράς ακινήτων έχει αυξηθεί. Όλο και περισσότεροι επενδυτές αποφασίζουν να συγκεντρώσουν τους πόρους τους σε σλοβενικά τούβλα.

Η μείωση των συναλλαγών θα μπορούσε να οφείλεται απλώς στην έλλειψη προσφοράς, η οποία οφείλεται ακριβώς στην ισχυρή ζήτηση που φτάνει στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα. κατασκευή (έως το 2025) 16.000 κατοικιών.

Τα επιτόκια μειώνονται και αυτό εγγυάται, όπως είναι εύκολο να κατανοηθεί, ότι έχουν ενθαρρύνει τους νέους επενδυτές να επισκιάσουν την επιλογή υπογραφής μίσθωσης προς όφελος μιας πράξης πώλησης.

Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι από το 2003, η δυνατότητα αγοράς ακινήτου είναι ανοικτή στους αλλοδαπούς, χωρίς περιορισμούς για τους πολίτες της ΕΕ.

Ακόμη και η αξία των υπό κατασκευή κατοικιών αυξήθηκε απότομα, κατά μέσο όρο κατά 10%, χάρη στη γενική ανάπτυξη της Σλοβενίας. Η οικονομία είναι ισχυρή και ανοίγει πρόσφατα στη διεθνή αγορά. Ακόμα και οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια φαίνονται περισσότερο από αισιόδοξες: μέχρι το 2020 αναμένεται σταθερή ανάπτυξη σε υψηλά επίπεδα.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB