Τα ωραιότερα σπίτια μεταξύ των ιστορικών κέντρων της UNESCO: τα τελευταία νέα

Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε το 1946, εργάζεται για την προστασία των θεμελιωδών αρχών του ανθρώπου και όσων περιστρέφονται γύρω από αυτό.
Σε πολιτιστικό επίπεδο, σίγουρα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον ατελείωτο κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων στον πλανήτη μας που, παρά το πέρασμα των χρόνων, φέρνουν ένα σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο. Ακόμα και ο τομέας των ακινήτων, ο δικός μας, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της υπέροχης παρένθεσης και σήμερα έχουμε αποφασίσει να σας ανακαλύψουμε κάτι περισσότερο.
Εδώ είναι ένα σύντομο αλλά ενδιαφέρον άρθρο για σας σχετικά με το ποια σπίτια είναι αναγνωρισμένα ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2019!

Αυτά είναι σπίτια, κάστρα και εξαιρετικά μοναδικά μέρη που θα σας αφήσουν άφωνους!

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη: το σπίτι στον καταρράκτη. Επίσης αναφέρεται ως '' Kaufmann house '', σε σχέση με τον ιδιοκτήτη του, είναι ο κλασικός συνδυασμός της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και του παρθένου τοπίου. Ένα πραγματικό κόσμημα βυθισμένο στην πιο άγρια ​​φύση. Αυτό το κτίριο βρίσκεται ακριβώς πάνω από έναν καταρράκτη, που περιβάλλεται από τη χαρακτηριστική βλάστηση του τόπου και από βράχους που εγγυώνται μια ισχυρή γραφική επίδραση.

Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτή τη μικρή μαγεμένη γωνιά, σχεδίασε το σπίτι να αξιοποιεί στο έπακρο την έννοια της «οργανικής αρχιτεκτονικής», η οποία στοχεύει στην ισορροπία ανάμεσα στο τεχνητό περιβάλλον και τη φύση.
Πρόκειται για μια πραγματικά νέα καταχώρηση, δεδομένου ότι μόνο αυτό το έτος συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των Unesco σπίτια.

Λιγότερο νέος από τον προηγούμενο, αλλά σίγουρα το πιο διάσημο είναι το διάσημο Casa Batllò, από τον Antonio Gaudì. Η δομή βασίζεται σε ένα υπάρχον κτίριο αλλά αλλάζει με πραγματικά πρωτότυπα περιβάλλοντα κτίρια. Η πρόσοψη του κτιρίου εμπλουτίζεται από τη λεγόμενη μεγιολιά και από το υπέροχο γυαλί. Τα μπαλκόνια, όμως, θυμούνται το σχήμα των κρανίων και των ανθρώπινων οστών, στο σημείο να πάρει το όνομα του "Casa delle Ossa". Επέστρεψε στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 2005.

Η Ιταλία, αντ 'αυτού, εκπρόσωπος για μια σημαντική καλλιτεχνική κληρονομιά, υπερασπίζεται καλά, με την Villa Almerico Capra, γνωστή και ως La Rotonda. Η κατασκευή είναι το αποτέλεσμα της ιδιοφυΐας του Andrea Palladio, που σχεδίασε το σπίτι μεταξύ 1566 και 1567. Τα τυπικά στοιχεία αυτής της δομής θυμίζουν έντονα την κλασσική κουλτούρα. Στην πραγματικότητα, εμφανίζονται οι ιωνικές στήλες, τα αετώματα και τα αγάλματα που θυμίζουν τους βασικούς Έλληνες θεούς. Μια εξαιρετικά κομψή βίλα, με σχήματα και πάνω απ 'όλα μια συμμετρία που την έχουν καταστήσει ένα πραγματικό μοντέλο που μιμείται για την αρχιτεκτονική των επόμενων αιώνων.

Ο ίδιος ο συγγραφέας Goethe, αφού το επισκέφθηκε, έγραψε ότι ποτέ δεν είχε δει την αρχιτεκτονική τέχνη να αγγίζει τέτοια υψηλά επίπεδα μεγαλοπρέπειας.


Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι αναμφισβήτητα τα Κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα. Ένα συγκρότημα περίπου 300 ιστορικών κτιρίων που έχουν γεννηθεί τον δέκατο αιώνα. Κατασκευασμένες ως καλοκαιρινές κατοικίες για πολλούς γάλλους ευγενείς, αποτελούν σήμερα ένα «αξιοθέατο για χιλιάδες τουρίστες». Το πιο διάσημο είναι το Κάστρο του Chenonceau, γνωστό για την κατοίκηση της Caterina de 'Medici.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να μιλήσουμε ξανά και να σας ενημερώσουμε για το πόσο καλλιτεχνική ομορφιά μπορεί να συνδυαστεί με τον τομέα των ακινήτων!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB