Θετικές προβλέψεις για την Αίγυπτο: η αγορά ακινήτων στοχεύει σε υψηλά επίπεδα!

Η αιγυπτιακή αγορά ακινήτων φαίνεται να είναι στην καλύτερη εποχή της. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εκθετική ανάπτυξη που κατέγραψε αυτό το έθνος τους τελευταίους μήνες του 2018. Και φαίνεται ότι αυτή η θετική τάση απολύτως δεν θέλει να σταματήσει.

Στην πραγματικότητα, αναμένεται ότι η αγορά ακινήτων θα προσελκύσει τόσες πολλές ξένες επενδύσεις μεγάλης σημασίας για να αποκατασταθεί η διεθνής θέση του Καΐρου ως ηγέτης στον κλάδο.
Ποια είναι τα κύρια στοιχεία του αιγυπτιακού τούβλου; Αναμφισβήτητα η μεγάλη ευελιξία και η τάση προς τις εξωτερικές υποθέσεις, ένα προνόμιο που ανήκει σε όλους τους οικονομικούς κλάδους της κοινωνίας. Η αύξηση του πληθυσμού εξασφάλισε επίσης σημαντική αύξηση στην πλευρά της ζήτησης, χωρίς να παραμεληθεί η σημασία που απορρέει από τη μείωση του πληθωρισμού.

Το τελευταίο ήταν ένα από τα σημεία εστίασης της αιγυπτιακής ακίνητης περιουσίας, δεδομένου ότι επέτρεψε ιδιαίτερα στους πολύ νέους επενδυτές των «Millennials» να αντιμετωπίσουν την Αίγυπτο και να την επιλέξουν ως έναν πιθανό προορισμό για να κερδίσουν τις επενδύσεις τους σε ακίνητα.
Το JLL υπογράμμισε επίσης στην ετήσια εκδήλωση «επόμενο έτος» που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο ότι ένας από τους κύριους κινητήρες που σήμερα επιτρέπουν στην αιγυπτιακή οικονομία να ανέβει και να επιστρέψει στην αρχική της μεγαλοπρέπεια είναι ο εντυπωσιακός αντίκτυπος της οικιακής αγοράς .
Δεν επιλέγετε πλέον συμβάσεις μίσθωσης, αλλά, χάρη στη μείωση των τιμών των ακινήτων σε ολόκληρο το έθνος, οι πιθανοί επενδυτές αποφασίζουν να προτιμούν την υπογραφή συμβάσεων αγοράς και πώλησης.
Τι περιμένουν οι οικονομολόγοι όταν πρόκειται για το μέλλον της αγοράς ακινήτων στην Αίγυπτο;

Κανένα σύννεφο δεν μπορεί να δει στον ορίζοντα! Μέρος των πλεονεκτημάτων αυτού του θετικού κύματος είναι ο καρπός των νέων επενδυτών που, φυσικά, θα ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό της Αιγύπτου έως το 2025, επιτρέποντας τόσο την κατοχή νέων κτιρίων κατοικιών, όσο και την επείγουσα ανάγκη να χτιστούν νέα γραφεία (περίπου 30.000 χώροι εντός 2020).
Επιπλέον, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα υποβλητική γη, τόσο από ιστορική, πολιτιστική όσο και από τοπική άποψη.

 Ο τουριστικός τομέας είναι στην πραγματικότητα η αιχμή του δόρατος της αιγυπτιακής οικονομίας, η οποία, κάθε χρόνο, μετατρέπει απλούς τουρίστες σε μελλοντικούς Αιγύπτιους πολίτες.
Πώς δεν μπορούμε να αναφέρουμε τις υπέροχες πυραμίδες, τα μαγευτικά τοπία, τους βυθούς με έναν καταπληκτικό κοραλλιογενή ύφαλο; Όλα αυτά συνδέονται επίσης με τη βελτίωση των υποδομών, όπως το άνοιγμα του διεθνούς αερολιμένα της Σφίγγας, το οποίο θα εγγυηθεί στον αερολιμένα του Καΐρου τη διευκόλυνση της εσωτερικής εναέριας κυκλοφορίας, ευνοώντας την εισαγωγή νέων προορισμών, χωρίς να προκαλεί υπερπληθυσμό των πελατών.

Όσον αφορά τον ξενοδοχειακό τομέα, πιθανότατα θα επωφεληθεί από νέες και ποικίλες ευκαιρίες πωλήσεων και επανασχεδιασμού μέχρι το τέλος του 2020. Επιπλέον, η κατάτμηση της πελατείας αναφοράς αλλάζει επίσης.

Στην πραγματικότητα μεταβιβάστηκε σε έναν εξαιρετικά πλούσιο τουρίστα και επενδυτή σε αναζήτηση πολυτέλειας, σε ένα πολύ πιο μειωμένο επίπεδο που αντιπροσωπεύει ο κοινός πολίτης που επιθυμεί να επενδύσει σε μια τέτοια έκτακτη γη.
Η οικονομία είναι ενάρετη και η ταχύτητα της οικονομικής απόδοσης επιτρέπει στην Αίγυπτο να επανεπενδύσει και να βελτιώσει τις υπάρχουσες δομές.

Η αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού συνεχίζει να προστατεύεται από την μεγαλύτερη ασφάλεια που υπάρχει στο έδαφος και γενικά από την αύξηση της αγοραστικής δύναμης (χάρη στη μείωση τόσο των τιμών των ακινήτων όσο και των επιτοκίων)

Τι να πουν, ελπίζουμε ότι αυτό το θετικό κύμα μπορεί να συνεχίσει την πορεία του, χωρίς να σταματήσει τα επόμενα χρόνια!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB