Διεθνές ακίνητο: ένα άλλο έτος ρεκόρ

Η γενική αβεβαιότητα, μια κρίση που εξακολουθεί να φοβίζει τις εθνικές και διεθνείς οικονομίες, απαιτεί ολοένα και περισσότερους επενδυτές. Όλοι γνωρίζουμε ότι το 2019 υπάρχει μια "βασική αβεβαιότητα που εμποδίζει όλους τους οικονομικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ακίνητης περιουσίας.
Αξίζει να επενδύσουμε; Ναι, αλλά σε ποια τιμή; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν;
Λοιπόν, σήμερα, στο Realigro θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια συνολική αλλά και λεπτομερή εικόνα για το πώς φαίνεται σήμερα η παγκόσμια ακίνητη περιουσία, για να διαλύσει τελικά κάθε αμφιβολία!

Λέγεται ότι το 2019 προορίζεται να παραμείνει στην ιστορία της αγοράς ακινήτων, διεθνώς. Γιατί; Θα μάθουμε σύντομα! Ας ξεκινήσουμε!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων οικονομολόγων, φέτος ο όγκος των επενδύσεων σε παγκόσμια ακίνητα θα μπορούσε να αγγίξει και ακόμη και να ξεπεράσει το όριο των 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ίσο με 1,5 δις ευρώ. Τι σημαίνει αυτό για την εμφάνιση ως αυτοσκοπό;
Για την αγορά ακινήτων, θα αντιπροσωπεύει το υψηλότερο ιστορικό επίπεδο. Αλλά από τι εξαρτάται αυτή η τιμή;

Σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησε η Newman, οι διάφορες συναλλαγές σε ακίνητα διατηρούν υψηλό ποσοστό, παρά την οικονομική, εμπορική αλλά κυρίως γεωπολιτική αβεβαιότητα. Ας μην ξεχνάμε τη βαριά κατάσταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η εξαιρετικά κρίσιμη γενική συγχώνευση (τόσο για να τεθεί το ακίνητο στο τεστ το πρώτο τρίμηνο), στη δεύτερη υπήρξε μια πραγματική ανάκαμψη των εμπορικών δραστηριοτήτων και των συμβάσεων πώλησης. Οι αριθμοί; Μιλάμε για πάνω από 800 χιλιάδες δολάρια (στην ακίνητη περιουσία).

Αυτό συμβαίνει επειδή η επένδυση τώρα αξίζει τον κόπο. Οι τιμές, εξαιρουμένων ορισμένων συγκεκριμένων περιπτώσεων, είναι χαμηλότερες. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως στην Ευρώπη, όπου οι πρωτεύουσες διατηρούν ή και αυξάνουν, το πρόβλημα δεν τίθεται. Αγοράζετε επίσης ακίνητα. Επειδή μια επένδυση σήμερα είναι καρποφόρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Αλλά γιατί είναι πρόθυμος να δαπανήσει περισσότερα, παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση είναι τόσο "αδύναμη";
Πρώτον, πρέπει να θυμόμαστε ότι το 70% των αγοραστών ανήκει στην κατηγορία υψηλού καθαρού κέρδους, δηλαδή εκείνων που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Οι πιο πλούσιοι τότε ενεργούν ως οδηγός για ολόκληρη την ακίνητη περιουσία. Αλλά οι κατώτερες κατηγορίες επενδύουν επίσης, επειδή, όπως γνωρίζουμε, ένα ακίνητο σήμερα αποτελεί σημαντική εγγύηση για το μέλλον.

Ένα στοιχείο που ενθαρρύνει την αγορά ενός ακινήτου δίνεται επίσης από τις νέες κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες, προς το παρόν, αποθαρρύνουν τις παλαιές μη βιώσιμες δομές, χάρη σε σχέδια δράσης που εστιάζονται ακριβώς στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.
Η ανακατασκευή των κτιρίων και η κατασκευή νέων δομών, ειδικά κατοικιών, δεν αφήνουν πολύ περιθώρια για φαντασία: η αγορά ακινήτων φαίνεται να ακολουθεί μια τάση γεμάτη από θετικά σημάδια.

Η προστασία του περιβάλλοντος, οι τεχνολογίες αιχμής και η ελπίδα των επενδυτών ότι η αγορά ενός ακινήτου μπορεί να αποδειχθεί μια νικηφόρα κίνηση (όπως επιβεβαιώνουν τα κυριότερα στατιστικά ιδρύματα), είναι ο τέλειος συνδυασμός που καθιστά δυνατή τη διατήρηση της ακίνητης περιουσίας , παρά την κρίση (η οποία ελπίζουμε ότι μπορεί να έχει περάσει και να τελειώσει μέχρι τώρα).
Είστε περίεργοι να μάθετε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση;

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB