Ουγγαρία, Λουξεμβούργο και Κροατία: οι μεγαλύτερες κορυφές στην ακίνητη περιουσί

Το τελευταίο έτος, η παγκόσμια ακίνητη περιουσία χαρακτηρίστηκε από μια ισχυρή γενική αύξηση των τιμών. Χάρη στην πολύ υψηλή ζήτηση, ειδικά για ορισμένα είδη ιδιοκτησίας. Αλλά για να ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, εμφανίζονται η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και η Κροατία. Τρεις πραγματικότητες, εντελώς διαφορετικές, οι οποίες ωστόσο έχουν επιτύχει παρόμοια εξωφρενικά αποτελέσματα.
Έτσι, εν ολίγοις, αν είστε έτοιμοι, θα σας δώσουμε ένα υπόβαθρο για το πώς η ακίνητη περιουσία εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του 2019 στις χώρες αυτές!

Σύμφωνα με την ανάλυσή μας, η Ουγγαρία αναδεικνύεται στην κορυφή της κατάταξής μας, με ετήσια αύξηση 15,4% και υποστηρίζεται από μια σταθερή οικονομία. Επίσης, λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, της αύξησης των μισθών και της εισαγωγής πολιτικών που αποσκοπούν στην υιοθέτηση διαφόρων κρατικών επιδοτήσεων.
Παρόμοια κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αλλά που φαίνεται να έχει δροσίσει, είναι αυτή που υπάρχει στη Σλοβενία, η οποία κατατάσσεται στην 18η θέση στην κατάταξη και στη Μάλτα (22η). Το αδιέξοδο δημιουργήθηκε αναμφισβήτητα από παράγοντες αντίθετους προς εκείνους που επέτρεψαν την αναβίωση της Ουγγαρίας. Καταρχήν, συνεπώς, η παρουσία αδύναμης οικονομικής δυναμικής, ακολουθούμενη από γενικές ανησυχίες που σχετίζονται με την οικονομική προσβασιμότητα. Αναμφισβήτητα, η μείωση του τουρισμού είναι ένα σημείο που έχει αγγίξει ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Αλλά ας συνεχίσουμε με τις κορυφαίες χώρες! Το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην κατάταξή μας, με (θετική) αλλαγή όσον αφορά τις τιμές αλλά και 11% πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι. Περίπου έξι ποσοστιαίες μονάδες καταγράφηκαν μηνιαίως τους τελευταίους έξι μήνες και 5 κατά το τελευταίο τρίμηνο! Ο πλούτος του Λουξεμβούργου, ο οποίος δεν φαίνεται να ξεθωριάζει, εξαρτάται από το να είναι ένα σταυροδρόμι για πολλούς τουρίστες και διπλωμάτες.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η υπέροχη Κροατία. Πράγματι, αρκετές φορές έχουμε μιλήσει για αυτή τη γη, ως μία από τις πιο όμορφες για να μετακινήσετε ή απλά να περάσετε μια απλή περίοδο διακοπών. Πλούσια σε απαράμιλλη φύση, η Κροατία είναι ένας από τους τόπους με την υψηλότερη κορυφή στις τιμές των ακινήτων. Τα ποσοστά είναι περίπου 10,4% τον τελευταίο χρόνο (περισσότερο από το 2018). Για το τελευταίο εξάμηνο, ωστόσο, το ποσοστό είναι 6,2 εκατοστιαίες μονάδες και, τέλος, το 2,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Ο τόπος που επηρεάζεται περισσότερο από τη μεγάλη κροατική ορατότητα είναι αναμφισβήτητα η Ελλάδα. Με τη δική του ιστορία και φυσική ομορφιά, δεν μπορεί να εμφανιστεί στην Κροατία. Πιθανώς λόγω της πρόσφατης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι μπορούμε να πούμε, το ιστορικό μας για την κατάσταση στις χώρες αυτές τελειώνει εδώ. Προφανώς, δεν μπορούν να δοθούν ορισμένες προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί το ακίνητο. Αλλά αν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα, απλά πρέπει να ενημερώσετε την πύλη Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB