Νέοι ορίζοντες για την ακίνητη περιουσία στην Γκάνα

Συνήθως υπάρχει μια τάση, στη συλλογική φαντασία, να συνδέσουμε τα αφρικανικά έθνη με τη φτώχεια. Παρά το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις Δυτικές πραγματικότητες, πράγματι, η αφρικανική ήπειρος είναι σε κάθε περίπτωση προς τα πίσω, προς το παρόν ορισμένες χώρες φαίνεται να αντιμετωπίζουν μια νέα χρυσή περίοδο. Ο πρωταγωνιστής τόσο αυτού του νέου θετικού κύματος όσο και του σημερινού άρθρου είναι η Γκάνα.
Αλλά ας δούμε πώς και πάνω απ 'όλα γιατί!

Από πού αρχίζει η Γκάνα; Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη γη. Τα τελευταία χρόνια, μετά από μια μακρά περίοδο αδιέξοδο, η οικονομική τάση έχει εξελιχθεί. Ακόμη και στην αγορά ακινήτων. Πράγματι, ο τομέας αυτός κατάφερε να φέρει ολόκληρη την οικονομία σε μια νέα φάση: αυτή της ανάπτυξης. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν δυνατό χάρη στην υποστήριξη πολλών ξένων και εθνικών πρωτευουσών.

Σύμφωνα με τους κύριους εθνικούς οργανισμούς παροχής στατιστικών στοιχείων, η ανάπτυξη της Γκάνας, από οικονομική άποψη, (εκτός από την ακίνητη περιουσία) καθιστά την κατάσταση αυτή όλο και περισσότερο ελκυστική. Φαίνεται επίσης ότι είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες οικονομίες ολόκληρης της Αφρικής.
Πάνω απ 'όλα, η πρωτεύουσα, Accra, είναι τέλεια τοποθετημένη. Ένα πραγματικό υπόβαθρο για όσους περνούν από αυτήν την ήπειρο (στη δυτική περιοχή) τόσο για ταξίδια όσο και για εργασία.

Ποιες είναι οι προβλέψεις τόσο της οικονομίας όσο και της γης της Γκάνα;
Όπως πάντα, είναι δύσκολο να δώσουμε μια σαφή και στενή απάντηση στην πραγματικότητα. Φέτος, μπορούμε να πούμε ότι, το τελευταίο τρίμηνο, η οικονομία είχε ρυθμό ανάπτυξης που διπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος (την ίδια περίοδο).

Εκτιμάται ότι το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 8% περισσότερο τους επόμενους μήνες. Αυτός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί με πένσες, θεωρώντας ότι αποτελεί ένα στοιχείο αξιολόγησης όχι μόνο ποσοτικής αλλά και ποιοτικής.

Το ζήτημα επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει την ακίνητη περιουσία. Η ισχυρή σταθερότητα της είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική βάση τόσο για το υψηλό τέλος (σπάνια σε κρίση), αλλά και για το πιο τυποποιημένο τμήμα. Αυτό οφείλουμε και στα πολυάριθμα έργα ανακατασκευής, τα οποία αφορούσαν πρωτίστως την πρωτεύουσα και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στις άλλες γύρω περιοχές. Οι περισσότερες από τις πιο απαιτητικές ιδιότητες βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:

• Περιοχή Κατοικίας Αεροδρομίου
• τελούν
• Labone
• Ρωμαϊκή κορυφογραμμή
• Ridge
• Αερολιμένας Hills
• Βιρμανίας
• Ανατολικούς λόφους
• Ανατολικό Αεροδρόμιο

Ο τύπος ιδιοκτησίας που είναι ο πιο δημοφιλής, αντιπροσωπεύεται από τα ρετιρέ, για το τμήμα πολυτελών κατοικιών, από τα σπίτια στα κανονικά. Όσον αφορά τη μέση τιμή, για τα ακίνητα υψηλού επιπέδου, ξεκινάει από $ 85.000, για να φτάσει τα μέγιστα επίπεδα των $ 600.000.

Αλλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι μιας επένδυσης στην Αφρική; Αναμφισβήτητα, η κυριότερη οπισθοχώρηση των επενδυτών είναι η αδυναμία του νομίσματος, που συνδέεται με μια κακή δημοσιονομική διαχείριση από την κυβέρνηση. Η εξάρτηση της οικονομικής δραστηριότητας από την εξαγωγή πρώτων υλών έχει εδώ και χρόνια αποκλείσει την ανάπτυξη όσον αφορά την τεχνογνωσία άλλων τομέων. Αλλά αυτό φαίνεται να είναι το σημείο καμπής για την Γκάνα!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB