Ακίνητα σε κρίση: τι συμβαίνει στο Βέλγιο

Οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται αλλά η οικονομία μειώνεται. Όχι, δυστυχώς δεν είναι διαφημιστικό σύνθημα, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα το Βέλγιο. Φοβόμαστε ότι αυτό το κράτος βρίσκεται σε πλήρη φούσκα ακινήτων. Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω.

 Κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ο γενικός δείκτης τιμών των ακινήτων στο Βέλγιο αυξήθηκε δραματικά κατά 3%, μετά από περαιτέρω προηγούμενες αυξήσεις που ήταν περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες. Επί του παρόντος, οι τιμές των κατοικιών διογκώνονται κατά 4%, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε το βάρος του πληθωρισμού).

Παρ 'όλα αυτά, η αγορά ακινήτων παραμένει ζωντανή στο Βέλγιο. Ο αριθμός των συναλλαγών ακίνητης περιουσίας δεν φαίνεται να επηρεάστηκε καθόλου από την περίσταση αυτή. Στην πραγματικότητα σημειώθηκε ετήσια αύξηση 3,7% και ο αριθμός των αδειών στέγασης ανήλθε σε 35% (περίπου 48.000 αιτήσεις για οικιστική κατασκευή).
Μετά την έξοδο της βελγικής οικονομίας από την περίοδο ύφεσης, η οποία φαινόταν να έχει τελειώσει, η αγορά ακινήτων των Βρυξελλών αναγκάστηκε να αναζωογονήσει τις τιμές, αλλά όχι πολύ, καθώς η ίδια η εθνική οικονομία φάνηκε να εγγυάται σημάδια γρήγορης ανάκαμψης.

Αλλά αυτό δεν συνέβη. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Βέλγιο είναι χωρισμένο σε τέσσερις περιφέρειες, από διοικητικής ανεξαρτησίας, γι 'αυτό, παρά τις μικρές διαστάσεις που χαρακτηρίζουν αυτό το κράτος, δεν είναι εύκολο να λειτουργούν με ομοιογενή τρόπο οι γραμμές συντονισμού σε αυτό το έδαφος.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή των Βρυξελλών, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση.
στη Φλαμανδική Φλάνδρα 5,08% ·
στη Βαλλονία ύψους 3%.

Πολλοί λένε ότι ορισμένες περιοχές είναι επί του παρόντος υπερτιμημένες, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η φάση (ελπίζουμε) θα είναι μόνο προσωρινή και προπαρασκευαστική για μια ισχυρότερη και ισχυρότερη επιστροφή αυτού του έθνους σε οικονομικό επίπεδο.
Από την άλλη πλευρά, η οικιστική οικοδομική δραστηριότητα δεν φαίνεται να σταματά.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή της Φλάνδρας σημειώθηκε έκρηξη των αδειών διαμονής κατά 50% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος, στην πρωτεύουσα 20% και στην περιφέρεια της Βαλλονίας 10%. Η ζήτηση για κατοικίες αυξάνεται επίσης, οι οποίες προτιμούν να μίσθουν συμβάσεις, καθώς τα σπίτια αυτά είναι πιο εκσυγχρονισμένα και έξυπνα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια (ένας έγκυρος λόγος για να επενδύσουν!).
Ένα θετικό στοιχείο είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο υποθηκών, το οποίο ενθαρρύνει τους δυνητικούς επενδυτές να μην εγκαταλείψουν τη βελγική αγορά ακινήτων.

Τι να πει κανείς ότι αυτή η φούσκα, παρά το γεγονός ότι δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα για την αγορά ακινήτων, θα μπορούσε να εκραγεί και να σβήσει τις αρνητικές συνέπειες που έχει για την αγορά ακινήτων, να επιτρέψει σε αυτό το έθνος να επιστρέψει και να ξεχωρίσει, όπως ήταν στο παρελθόν. διεθνή οικονομία.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB