Γραμμή μετρό και αγορά ακινήτων: αυτό που συμβαίνει στο Βιετνάμ

Η οικονομία είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος τομέας. Θα ήταν απλό να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε ένα μέρος του συνόλου του οικονομικού συστήματος μιας εταιρείας.

Είτε πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αναπτυγμένο είτε για αναπτυσσόμενο κράτος, δεν υπάρχει αμφιβολία: κάθε τομέας συνδέεται στενά με τους άλλους και επηρεάζει τα αποτελέσματα. Μπορούμε συνεπώς να πούμε ότι μια σωστή οικονομική ανάλυση ενός τομέα εγγυάται μια συνολική εικόνα της κατάστασης της ευημερίας του ίδιου του κράτους. Ένα ιδιαίτερο φαινόμενο που χαρακτηρίζει το Βιετνάμ προέρχεται από την ένωση δύο διακεκριμένων οικονομικών τομέων: της καινοτομίας στο επίπεδο των κτιρίων και του τούβλου.

 Οι πρόσφατες επιχειρήσεις επιτάχυνσης στην κατασκευή της πρώτης γραμμής του μετρό στην πόλη Χο Τσι Μινχ, πόλη που ονομάστηκε προς τιμήν του ιδρυτή του Βιετνάμ Ho Chi Minh, είχαν θετικές επιπτώσεις στην αγορά ακινήτων του Βιετνάμ. Μετά από χρόνια στασιμότητας που προφανώς χειμετεύονταν αυτόν τον τομέα, χάρη στη βελτίωση της υποδομής που αναφέρθηκε παραπάνω, οι τιμές των γύρω κτιρίων φαίνεται να ανεβαίνουν ξανά. Τι σημαίνει αυτό με αυστηρούς οικονομικούς όρους;

Η αύξηση της τιμής ενός ακινήτου προέρχεται συνήθως από την αύξηση των ποιοτικών όρων της αξίας του ίδιου του ακινήτου ή, εάν η κοινωνική κατάσταση ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, θα αποτελούσε πιθανή λύση ενάντια σε μια κυβερνητική πολιτική πολύ ανοιχτή στις διεθνείς αγορές.

 Ένα είδος προληπτικού προστατευτισμού. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει! Το τμήμα σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής αυτής της πόλης έχει διαπιστώσει ότι η κατασκευή ουρανοξυστών, εμπορικών κέντρων και οικιστικών περιοχών έχει προχωρήσει χέρι-χέρι με άλλα έργα υποδομής, εξασφαλίζοντας μια γενική βελτίωση της ίδιας της μητροπολιτικής πόλης.
Ο κύριος πάροχος των βιετναμέζικων υπηρεσιών ακινήτων προέβλεψε ότι οι τιμές των γηπέδων που βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από τους σταθμούς του μετρό θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές τους κατά 20% περισσότερο μέσα σε ένα μήνα.
Ο ίδιος πληθυσμός έχει υποστεί μια εκθετική αύξηση, δεδομένου ότι η πόλη και γενικότερα το Βιετνάμ, χάρη σε αυτές τις πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη, έχουν γίνει όλο και πιο προσκολλημένοι και ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις ανάγκες των ξένων επενδυτών.

Παράλληλα, ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση, με επικεφαλής την κυβέρνηση, με στόχο τη δημιουργία νέων σχεδίων για ακίνητα, σχεδιασμένα να φιλοξενούν και να συγκρατούν αυτήν την δημογραφική έκρηξη που αναδύεται την τελευταία περίοδο αυτού του έθνους.
Σε ποσοστιαίες μονάδες, ο αριθμός των προϊόντων ακίνητης περιουσίας κατά μήκος των γραμμών του μετρό του Βιετνάμ αυξήθηκε κατά 10% περισσότερο από ό, τι σε άλλες περιοχές.
Η συμπεριφορά των επενδυτών έχει επίσης αλλάξει: έχουμε μετακινηθεί από την αναζήτηση συμβάσεων μίσθωσης στη συμφωνία που απορρέει από πράξη πώλησης.

Τι να πω, φαίνεται ότι φέτος ξεκίνησε με μεγάλο τρόπο η χώρα αυτή, η οποία εδώ και χρόνια έχει υποστεί ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικο-κοινωνικές καταστάσεις.
Επομένως, ελπίζουμε ότι τα δεδομένα αυτά θα μπορέσουν να επιβεβαιωθούν και τους επόμενους μήνες!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB