Οικονομία και ακίνητα: πώς υποστηρίζουν οι ΗΠΑ τα ακίνητα

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζονταν πάντοτε από μια έντονη επιθυμία για υπεροχή έναντι άλλων ανταγωνιστών, σε οποιαδήποτε οικονομική σφαίρα στην οποία αναφέρουμε. Η ποικιλία της ίδιας της χώρας, σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ευκαιρίες που προσφέρει η τελευταία, εγγυώνται έτσι στις ΗΠΑ μια προνομιακή θέση. Στον τομέα των ακινήτων, δεν υπάρχει κράτος που να ανήκει σε αυτή την ομοσπονδία, χωρίς να έχει εφαρμόσει κυβερνητικές πολιτικές, με στόχο ακριβώς την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης από οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Αλλά τι είναι σήμερα η δύναμη των κρατών, που τους επιτρέπει να έχουν ένα τεράστιο αριθμό ξένων χαρτοφυλακίων που επενδύονται στην αμερικανική ακίνητη περιουσία;

Ανεξάρτητα από τις τοπικές ομορφιές και τα διάσημα έθνη που απαρτίζουν την ήπειρο, το πραγματικό υπόβαθρο αντιπροσωπεύεται από την ενεργοποίηση μιας πολιτικής βασισμένης στη διατήρηση των ποσοστών κεφαλαιοποίησης σταθερών περιουσιακών στοιχείων. Μια πλεονεκτική ισορροπία μέτριας ανάπτυξης, με χαμηλό μακροπρόθεσμο πληθωρισμό, επέτρεψε στους πιθανούς αγοραστές να γίνουν αποτελεσματικοί επενδυτές σε αμερικανικά τούβλα.

Η έρευνα αυτή, που διεξήχθη από τη Βόρεια Αμερική, η CBRE διαπίστωσε ότι η σταθερότητα του ποσοστού κάλυψης θα διατηρήσει σταθερή (και κατά συνέπεια θετική) τάση για το υπόλοιπο του 2019, με ιδιαίτερη επιρροή στον ξενοδοχειακό τομέα.

Επίσης, σύμφωνα με τον παγκόσμιο επικεφαλής οικονομολόγο της CBRE, «αν, αφενός, πρέπει να αναλυθούν και να διοχετευθούν τα δυνατά σημεία της παγκόσμιας οικονομίας, προκειμένου να αποτραπούν οι αυξανόμενες διεθνείς εντάσεις στο εμπόριο με την Κίνα (για παράδειγμα) , η εχθρότητα του Περσικού Κόλπου και η καταστροφική προοπτική που δημιουργεί η Brexit, μπορεί να κλιμακωθεί, από την άλλη είναι γνωστό ότι υπήρξε και υπάρχει μια τέτοια οικονομική ώθηση ώστε να εξασφαλιστεί μια ευελιξία της νομισματικής πολιτικής των κρατών που είναι σε θέση να διατηρήσουν τις τιμές των ακινήτων.

 Παρόλο που οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί, λόγω των δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων σε παγκόσμια κλίμακα, οι επενδυτές δεν φαίνεται να φοβούνται καθόλου και, επιπλέον, εξακολουθούν να έχουν έντονο ενδιαφέρον για την αμερικανική αγορά τούβλων.

Αναλυτικά θα πρέπει να τονιστεί ότι τα ποσοστά κεφαλαιοποίησης των γραφείων θα πρέπει να παραμείνουν σταθερά τόσο στις μεγάλες μητροπόλεις όσο και στις πιο περιορισμένες πραγματικότητες, υποστηριζόμενες από την ισχυρή ζήτηση από τους ενοικιαστές ολοένα και μεγαλύτερων χώρων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Είναι παράξενο το πώς, παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί υπέρτατη, από κοινωνικοπολιτική άποψη, παραμένει προφανές ότι το συμφέρον των αγοραστών παραμένει αμετάβλητο, αν όχι ακόμη αυξημένο.

Οι πολιτικές αυτές είναι τόσο αποτελεσματικές ώστε να επιτρέπουν μια παρατεταμένη δημοσιονομική δραστηριότητα στην αμερικανική αγορά ακινήτων; Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, αλλά σίγουρα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση μακροπρόθεσμα, προκειμένου να έχουμε μια ευρεία αλλά ταυτόχρονα πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Ωστόσο, οι πωλήσεις και η υπογραφή συμβάσεων μίσθωσης αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% περισσότερο από πέρυσι.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB