Παγκόσμια αγορά ακινήτων: αυτό συμβαίνει στον κόσμο

Το πρώτο μέρος του έτους μπορούμε να πούμε ότι έχει σχεδόν τελειώσει. Οι πέντε μήνες, αναμφίβολα οι πιο δύσκολες στην αγορά ακινήτων, έχουν περάσει γρήγορα. Αλλά ποιες ήταν οι οικονομικο-οικονομικές επιπτώσεις στο παγκόσμιο τούβλο; Παρόλο που ο πλανήτης μας χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη διαφορετικών κρατών, πολιτισμών και κοινωνιών, είναι δυνατόν να εντοπιστεί ένα γενικό προφίλ για αυτό που υπήρξε και αυτό πιθανότατα θα είναι η μοίρα του εμπορίου, όχι εμπορική, αλλά ιδιοκτησία.

Κάθε φορά που ανοίγεται ένα νέο έτος, οι προοπτικές και οι ανησυχίες είναι πολλές. Αλλά τώρα είναι δυνατόν να περιγράψουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την τρέχουσα κατάσταση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των κύριων οικονομολόγων, η πρόβλεψη των οικιακών πωλήσεων "εγχώρια" θα είναι βαρετό. Με αυτόν τον όρο αναφέρουμε τον σταθερό χαρακτήρα των πωλήσεων, ο οποίος επομένως δεν θα υποστεί αύξηση ή ύφεση. Θα διατηρούν περίπου τα ίδια πρότυπα.

Αντίστροφα, οι τιμές θα αυξηθούν, και μαζί τους και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία προφανώς θα περιορίσουν σημαντικά τους πιθανούς αγοραστές, αποθαρρύνονται από την ιδέα ότι πρέπει να αναλάβουν σημαντικό κόστος.

Η κατάσταση δεν θα αλλάξει για όσους αναζητούν ακίνητα ενός ορισμένου επιπέδου. Η λεγόμενη «πολυτελής αγορά» δεν θα αλλάξει, αντίθετα. Πολλοί είναι οι νέοι επενδυτές που κατάφεραν να επανέλθουν και να διευρύνουν τη ζώνη αυτή, ανοίγοντας το χάσμα που περιγράφει τα ελάχιστα και μέγιστα όρια της luxory.

Και για τα αποθέματα; Είναι δύσκολο να δοθεί μια ακριβής συνολική εικόνα, δεδομένου ότι αυτή η μεταβλητή τροποποιείται βάσει πολλών παραγόντων, οι οποίοι εγγυώνται σαφώς καθορισμένο χαρακτήρα για την εν λόγω χώρα. Μπορούμε να πούμε ότι, σε γενικές γραμμές, ο αριθμός των αποθεμάτων θα αυξηθεί επίσης το 2020, εκτός εάν υπάρξει μια ριζική αλλαγή που θα κάνει μια ουσιαστική αλλαγή στην τροχιά που έχει αναλάβει η παγκόσμια αγορά ακινήτων.

Αν και υπήρξε μια αρχική ψύξη της αγοράς, τους πρώτους μήνες του έτους, οι προβλέψεις φαίνονται περισσότερο από θετικές. Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα οι τιμές να παραμείνουν υψηλές, αλλά χωρίς να υπερβεί το μέγιστο όριο που επιτεύχθηκε το 2018.

Η τιμή του ακινήτου θα αυξηθεί ραγδαία φέτος καθώς οι επενδυτές εξέρχονται από την αγορά (40% περισσότερο!).

Σε κοινωνικό επίπεδο, από την άλλη πλευρά, η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κατασκευαστών και επενδυτών θα βελτιωθεί εκθετικά χάρη στην ιδιαίτερη προσοχή που αποδίδεται στις δύο κατηγορίες της λεγόμενης «πράσινης» και της «έξυπνης» αγοράς. Τα νέα οικολογικά βιώσιμα υλικά και οι καλύτερες τεχνολογίες έχουν επικεντρωθεί και πιθανώς θα κυριαρχήσουν στη σκηνή της αγοράς του 2020.

Τι να πω, αυτές οι προβλέψεις δεν φαίνονται παρά αρνητικές. Παρόλο που οι πρώτοι μήνες του έτους δεν ήταν εξαιρετικοί για πολλά κράτη του κόσμου, ήταν δυνατόν να δημιουργήσουν γόνιμο έδαφος για τα επόμενα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη εισροή νέων επενδυτών (όπως οι Millennials) και κρατώντας την προσοχή των ζωντανών. παλαιότερα στην παγκόσμια αγορά.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB