Νέες εξελίξεις στην Ωκεανία: επειδή οι τιμές αυξάνονται στην Παπούα Νέα Γουινέα

Μετά τις αρχές του 2019, έχουν βρεθεί πολλές αλλαγές στις διάφορες χώρες του κόσμου. Ορισμένες από αυτές έχουν καταγράψει μια δημογραφική αύξηση, προφανώς συνοδευόμενη από μια επακόλουθη και αναγκαστική ανάγκη για την κατασκευή νέων κατοικιών, ενώ άλλες έχουν ανοίξει περισσότερο στο διεθνές εμπόριο, βελτιώνοντας έτσι την εθνική οικονομία.
Ένα έθνος, ειδικότερα, σημείωσε ραγδαία αύξηση στις τιμές των ακινήτων από την αρχή του νέου έτους. Μιλάμε για την Παπούα Νέα Γουινέα, ένα κράτος στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού χαρακτηριζόμενο από ισχυρή κοινωνικοπολιτισμική ταυτότητα.

Αν και είναι ένα ιδιαίτερα παρθένο έθνος, τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μεταρρυθμίσεις και ενέργειες που στοχεύουν στη βελτίωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της χώρας, προσφέροντας έτσι πολλά οφέλη σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
Προφανώς, τα πάντα συνοδεύονται από έντονη αύξηση των τιμών, ιδίως στην αγορά ακινήτων. Η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό ενός έργου με στόχο τη δημιουργία νέων περιοχών για την κατασκευή νέων ακινήτων.
Τα θετικά αποτελέσματα είχαν ήδη καταγραφεί το 2015, όταν το εθνικό ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 70% περισσότερο από το προηγούμενο έτος. Αυτή η τάση, η οποία σύμφωνα με τους οικονομολόγους θα είχε σπάσει μετά από μερικούς μήνες, στην πραγματικότητα συνέχισε συνεχώς και μάλιστα βελτιώθηκε για να γίνει αυτό το έθνος, σήμερα, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σε ολόκληρη την ήπειρο.

 Ειδικά, το έργο έφερε στο Έθνος πολυάριθμα πλεονεκτήματα σε οικονομικό, αλλά κυρίως κοινωνικό επίπεδο.
Μέρος της πρωτεύουσας που επενδύεται στην Παπούα Νέα Γουινέα προέρχεται ακριβώς από μελλοντικούς αλλοδαπούς κατοίκους οι οποίοι, σημειώνοντας αυτό το ισχυρό οικονομικό κίνημα και τον μεγάλο δυναμισμό που χαρακτηρίζει τη χώρα, αποφάσισαν να συγκλίνουν οι πόροι τους στην αγορά ακινήτων.
Η αύξηση του εθνικού ΑΕΠ ενισχύθηκε περαιτέρω με την αύξηση του πληθωρισμού κατά 6% και η επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής και αστικοποίησης επέτρεψε στο κράτος αυτό να κερδίσει μια εικόνα σε διεθνές επίπεδο.
Αν και οι τιμές για πιο τυποποιημένες κατοικίες έχουν αυξηθεί απότομα, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή, η αγορά ενός ακινήτου σε αυτό το κράτος εγγυάται μια χρήσιμη επένδυση για το μέλλον.

Όλες οι χώρες όπως η Παπουασία-Νέα Γουινέα (υπό ανάπτυξη) βρίσκονται κάτω από τα μάτια οικονομολόγων και επενδυτών, οι οποίοι προτιμούν να «διακινδυνεύσουν» σε νέες και πιο σύγχρονες τοποθεσίες, σε σύγκριση με τις παλαιότερες οικονομικές δυνάμεις και μια ισχυρή παράδοση που τους καθιστά λιγότερο ευέλικτους στις αλλαγές στη διεθνή αγορά ακινήτων.
Ωστόσο, αναμένεται ότι, στα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2019, οι τιμές των ακινήτων θα σταθεροποιηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε είναι ακόμη πιο βολικό για τους επενδυτές να αγοράσουν ένα ακίνητο σε αυτή τη χώρα.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB