Το μέλλον των ακινήτων σύμφωνα με το Google; Ξύλινοι ουρανοξύστες!

Ο όρος Quayside σημαίνει τίποτα σε σας; Ωστόσο, σε αυτή τη λέξη το μέλλον του κόσμου των ακινήτων συγκλίνει, σύμφωνα με την Google. Στην πραγματικότητα, αυτή η λέξη αναφέρεται σε μια πραγματική έξυπνη πόλη που αναδύεται στην καναδική προκυμαία. Ένα πείραμα που φέρει την υπογραφή της εταιρείας πολεοδομικού εκσυγχρονισμού Sidewalk Labs, που διευθύνεται από ποιον; Μόνο από το Google Alphabet, το οποίο καθιστά τη βιωσιμότητα την κινητήρια δύναμη των έργων της. Και είναι πραγματικά βιώσιμη σε συνδυασμό με την τεχνολογία για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα. Το βασικό στοιχείο αυτού του φιλόδοξου σχεδίου είναι ακριβώς η χρήση ενός από τα πιο οικονομικά, αρχαία και «πράσινα» υλικά όλων των εποχών: το ξύλο.

 Στον Καναδά, που είναι εύκολο να βρεθεί, το ξύλο είναι άφθονα, αλλά ποτέ πριν δεν χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη. Αυτή είναι η βασική ιδέα στην τοποθεσία σε ένα από τα έθνη που προσανατολίζονται περισσότερο προς την προστασία του περιβάλλοντος.
Ένα τοπικό υλικό, επομένως, που μεγαλώνει και εγγυάται στον καναδικό τομέα των ακινήτων ένα πράσινο αποτύπωμα.

Οι γειτονικές χώρες που ενδιαφέρονται για αυτή την οικολογική βιώσιμη ανάπτυξη θα καταλαμβάνουν περίπου τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρων αφιερωμένων σε κατοικημένες περιοχές με πολυώροφο και πολλούς δημόσιους χώρους.
Η καινοτομία δεν είναι μόνο στη χρήση του ξύλου, αλλά στο ποσοστό που χρησιμοποιήθηκε: 100%.

Στο παρελθόν, ο Καναδάς είχε ήδη αντιμετωπίσει μια παρόμοια πρόκληση με εκπληκτικά αποτελέσματα. Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 η χώρα αυτή ήταν το λίκνο του WIDC, του Κέντρου Καινοτομίας και Σχεδιασμού Ξύλου, στην πόλη του Πρίγκιπα Γεωργίου. Ένα σύνθετο κτίριο στη δομή του, σχεδιασμένο από την Michael Green Architecture, αποτελείται από οκτώ ορόφους με περιορισμένη χρήση σκυροδέματος. Οι κολώνες στήριξης, οι δοκοί και οι τοίχοι είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένοι από συμπαγές ξύλο, το οποίο, εκτός από την απόδοση μιας εικόνας με ιδιαίτερα σύγχρονο αισθητικό επίπεδο, εξασφαλίζει τη δυνατότητα ευέλικτων αλλαγών που βασίζονται σε διάφορες ανάγκες.

Ανοίγοντας νέες τεχνολογίες και ιδέες και προστατεύοντας το περιβάλλον, συναντώνται και δημιουργούν μια τέλεια ένωση στον τομέα αυτό.
Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Τονίζουμε επίσης το Brock Commons στο Βανκούβερ στο οποίο στεγάζονται οι πολύ νεαροί φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Στην περίπτωση αυτή οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι: 17 ορόφους και ένα έργο που φέρει την υπογραφή του Acton Ostry Architects. Πρόκειται για μια μικτή δομή που επιτρέπει στο δομικό ξύλο να συνδεθεί με δύο κύριους πυρήνες σκυροδέματος.

Αλλά ο Καναδάς δεν είναι το μόνο έθνος που έχει αποδεχθεί την πρόκληση του ξύλου με ανοιχτές αγκάλες.
Στη Βόρεια Ευρώπη δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον εξαιρετικά πράσινο ουρανοξύστη Mjøstårnet στο Brumunddal της Νορβηγίας, ο οποίος με τα 85 και 18 ορόφους του κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη των υψηλότερων πολυστρωματικών κτιρίων στην Ευρώπη.
Και πάλι, μιλάμε για δομή συνολικού ξύλου.

Δομή δεν είναι μοναδική στην Ευρώπη, αλλά πλαισιώνεται από το περίφημο Πύργο Hoho της Βιέννης, αλλά με δομή με χαμηλότερο ξύλινο ποσοστό.

Φαίνεται ότι η αγορά ακινήτων μετατρέπεται σε ξύλο!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB