Κορεατικά ακίνητα: ο Νότος εξακολουθεί να υστερεί

Μετά από χρόνια κακής απόδοσης, η κορεατική ακίνητη περιουσία συνεχίζει την περίοδο ακραίας καθυστέρησης. Μια ανάπτυξη που αγωνίζεται να φτάσει και αυτό μας οδήγησε να αναλύσουμε λεπτομερέστερα την κορεατική ακίνητη περιουσία, γι 'αυτό σήμερα θα αντιμετωπίσουμε ως επιχείρημα πόσο η Νότια Κορέα έχει σταθεί για όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά πάνω απ 'όλα, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι προοπτικές για το 2020.

Έτσι, αν είστε έτοιμοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε με τα προτελευταία νέα του 2019!
Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η πολιτική κατάσταση στην Κορέα δεν είναι καθόλου απλή. Η νέα κυβέρνηση είχε ως κύριο στόχο την υιοθέτηση ενός καινοτόμου φορολογικού σχεδίου. Ένα πραγματικό '' νέο πρότυπο '', βασισμένο σε μια τεράστια επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Προορισμός; Μεγαλύτερη κοινωνική ασφάλιση, υγεία και επανεκπαίδευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Όλα αυτά για να προσελκύσουν πιθανούς αγοραστές να επενδύσουν στην ακίνητη περιουσία της Νότιας Κορέας. Αλλά το υψηλό κόστος στέγασης έχει δημιουργήσει πραγματικές "υπερβολικές κερδοσκοπικές περιοχές". Οι τιμές είναι πολύ υψηλές, μακριά από τη μέση ζήτηση.
Οι πιο ακριβές περιοχές είναι αναμφισβήτητα:

- η πρωτεύουσα Σεούλ (σε όλες τις 25 συνοικίες της)
- Γκβατσέον
- Σιάγκον Σίτι

Οι δύο τελευταίες περιοχές κατατάσσονται μεταξύ των πιο ακριβών. Αλλά γιατί; Το κίνητρο είναι απλό. Η κυβέρνηση (επανέφερε) εισήγαγε αύξηση του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών για επενδυτές σε ακίνητα. Το λεγόμενο CGT. Ήταν ήδη αποκτηθέν κατά την περίοδο από το 2005 έως το 2014.

Αλλά σήμερα, οι επενδυτές, ιδιοκτήτες δύο κατοικιών, θα υπόκεινται σε πρόσθετο φόρο 10% περισσότερο. Επιπλέον, για τους ιδιοκτήτες τριών ακινήτων, θα πρέπει να αναμένεται αύξηση κατά 20%, εκτός από την προαναφερθείσα CGT. Με λίγα λόγια. Ένα πραγματικά βαρύ φορολογικό σύστημα, το οποίο αποθαρρύνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και βελτίωσης των ακινήτων.

Παρόλα αυτά, η οικονομική ανάπτυξη είναι δειλή αλλά και παρούσα. Εάν κάνουμε μια ανάλυση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, θα έχουμε σίγουρα θετικά αποτελέσματα.
Αναλυτικά:
- 2,1% το τρίτο τρίμηνο του 2018,
- 2,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2018
- 1,7% το πρώτο τρίμηνο του 2019
- 2% το τρίτο τρίμηνο του 2019

Η ανάπτυξη διατηρήθηκε κυρίως όσον αφορά την παραγωγή και την αύξηση των δραστηριοτήτων εισαγωγής-εξαγωγής. Επιπλέον, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, χάρη στην περικοπή που υιοθέτησε η Τράπεζα της Κορέας (BOK) όσον αφορά τα επιτόκια. Ως εκ τούτου, ελπίζεται ότι η περαιτέρω οικονομική ανακύκλωση θα συνεχιστεί το 2020 και θα βελτιωθούν οι προοπτικές και για την ακίνητη περιουσία.

 Σίγουρα δεν μπορούμε να δώσουμε οριστική επιβεβαίωση στις υποθέσεις (όσο θετικές) που επικρατούν γύρω από τη Νότια Κορέα. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση για σας. Πάντα εδώ, σε πλήρη στυλ Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB