Νέα Υόρκη και η δραματική πτώση: απαγορεύσεις μετά τον Covid

Ο κόσμος έχει σταματήσει. Το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Υόρκη: με τις μοναδικές γειτονιές της, τους δρόμους της μόδας και της πολυτέλειας, τα υπέροχα πάρκα που δίνουν μια πράσινη πινελιά σε μια τόσο ανεπτυγμένη πόλη, βιώνει μια φάση σύλληψης. Ακριβώς από τον Μάιο, το Big Apple είναι σχεδόν αποκλεισμένο. Θύμα μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης ανάγκης που έχει εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια σήραγγα της οποίας η έξοδος φαίνεται να είναι ακόμα πολύ μακριά. Η παράλυση οφείλεται όχι μόνο στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid, αλλά και στα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν.

Μεταξύ αυτών, το πιο έντονο: δηλαδή, σχετικά με την απαγόρευση επισκέψεων σε δυνητικά διαμερίσματα για αγορά. Αλλά για να κατανοήσουμε πλήρως την κατάσταση στη Νέα Υόρκη, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε στο Realigro σήμερα είναι μια προσεκτική ανάλυση των ακινήτων της Νέας Υόρκης μετά από μια περίοδο που φαινόταν να τελείωσε. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης, ελπίζοντας ότι θα είναι χρήσιμο σε όσους θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο ή, απλώς στους αναγνώστες μας που ενδιαφέρονται για διεθνή θέματα. Ας ξεκινήσουμε με τη σειρά, επομένως, αναλύοντας τον ιστορικό της εν λόγω πόλης. Υποθέτοντας ότι η Νέα Υόρκη έχει δρομολογήσει σχετικά μέτρα τόσο κοινωνικής απόστασης όσο και εγκλεισμού, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημείωσε πραγματικά σημαντική κοινωνική ζημία.
Τροποποιήσεις που προφανώς επηρέασαν την ακίνητη περιουσία.

Αναλυτικά, βλέπουμε πώς στο Μανχάταν οι πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν μείον 80% σε σύγκριση με την ετήσια τάση. Για συγκυριαρχίες μιλάμε ακόμη και για μείον 83 ποσοστιαίες μονάδες. Η περιοχή του Μπρούκλιν έχει βελτιωθεί ελαφρώς, αλλά τα διαμερίσματα που μετατρέπονται σε γραφεία έχουν μειωθεί στο 44%. Πολύ λίγες συμβάσεις συνάφθηκαν. Οι πολυάριθμοι σταμάτησαν λίγο πριν από το κλείδωμα, προτού ενεργοποιηθούν οι ρήτρες σχετικά με την επίσκεψη του επιθυμητού ακινήτου.

Για να μιλήσουμε για αριθμούς, τον Μάιο υπήρχαν μόνο έξι πωλήσεις που έφτασαν τα 5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Την ίδια περίοδο (αλλά το 2019) καταγράφηκαν 52. Οι τιμές επομένως δεν είναι αρκετά ελκυστικές για να αγοράσουν ένα κλειστό ακίνητο. Η ικανότητα προβολής ενός σπιτιού είναι επομένως πρωταρχικής σημασίας. Σε μια περίοδο κατά την οποία η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Οι αγοραστές αναμένουν μια ακόμη πιο σημαντική πτώση των τιμών, προκειμένου να επιστρέψουν για να αγοράσουν με περισσότερη ηρεμία. Και δεν υπάρχει γειτονιά που να κρατάει. Ίσως, το μόνο τμήμα που δεν επηρεάζεται από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την άποψη της τιμής, είναι η πολυτέλεια. Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η ζήτηση έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.

Περιττό να πούμε, αυτό που ελπίζεται είναι η ταχεία ανάκαμψη της Νέας Υόρκης και της διεθνούς κατάστασης. Όπως λένε οι κύριοι ειδικοί του κλάδου, εάν οι μεγάλες εταιρείες υποκύψουν, δεν υπάρχει περιθώριο ελπίδας για τις μικρότερες. Εν τω μεταξύ, σας προσκαλούμε να μείνετε ενημερωμένοι στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB