Το υψηλότερο Passivhaus ποτέ!

Έχετε ακούσει ποτέ για το Passivhaus; Αυτός ο όρος σίγουρα δεν θα είναι νέος για τους αναγνώστες μας. Στην πραγματικότητα, σε έναν από τους προηγούμενους οδηγούς, συζητήσαμε πώς αυτός ο νέος τύπος ακινήτων έχει φέρει επανάσταση στην παγκόσμια δομή των ακινήτων. Πριν μπείτε στις σημερινές ειδήσεις, επομένως, είναι σκόπιμο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Ο όρος Passivhaus αναφέρεται σε πράσινο κτίριο. Αναλυτικά, το «παθητικό κτίριο», που μεταφράζεται κυριολεκτικά από τα γερμανικά, αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο διαβίωσης του σπιτιού. Πρόκειται για μια αυτόνομη δομή, η οποία καταφέρνει να καλύψει τις περισσότερες από τις ενεργειακές της ανάγκες, όπως θέρμανση και ενέργεια, χάρη σε καινοτόμες συσκευές.

Για να είμαστε ακριβείς, υποχρεώσεις. Επομένως, οποιοδήποτε τυπικό σύστημα ενεργειακής τροφοδότησης ενός παθητικού σπιτιού δεν θα απαιτεί την υποστήριξη εξωτερικών ενεργειακών προμηθειών. Το πλεονέκτημα? Απολαύστε μια αναμφισβήτητα φιλική προς το περιβάλλον ιδιοκτησία και πολύ ελαφρύτερους λογαριασμούς! Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, αυτό το είδος ακινήτου έχει κερδίσει όχι μόνο περιβαλλοντολόγους αλλά και νέους επενδυτές που επιθυμούν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα, αλλά ταυτόχρονα στοχεύουν σε μελλοντικές εξοικονομήσεις.

Αφού δώσουμε σε όλους τους αναγνώστες μας την ευκαιρία να κατανοήσουν πλήρως ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες των παθητικών, ας φτάσουμε στην καρδιά της τρέχουσας στήλης μας. Φαίνεται ότι το Βανκούβερ θα είναι το σκηνικό που θα φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη που κατασκευάστηκε ποτέ και πληροί τα πρότυπα ποιότητας που χαρακτηρίζουν τα παθητικά κτίρια. Μια πραγματικά σημαντική λύση, σε μια περίοδο κατά την οποία η κλιματική αλλαγή μεταμορφώνεται και ασκεί πίεση στις καθημερινές μας συνήθειες.

Ο στόχος πίσω από αυτό το έργο είναι να συνδυάσει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την ανάγκη ανταπόκρισης σε παγκόσμιες προκλήσεις που επιβάλλει μια ολοένα και πιο επεμβατική κοινωνία προς το γύρω φυσικό περιβάλλον. Με ύψος 178 μέτρων και σχεδόν 500 ενεργειακά αποδοτικές μονάδες στέγασης, η κατασκευή θα ξεπεράσει το Bolueta στο Μπιλμπάο. Σήμερα θεωρείται το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Για άλλη μια φορά, ο Καναδάς έχει δείξει μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία, έως ότου θεωρηθεί πιθανός υποψήφιος για τον τίτλο της «πιο βιώσιμης χώρας στον κόσμο». Αλλά ποιο θα είναι το τελικό σχήμα αυτού του κτηρίου; Και πάλι, οι αρχιτέκτονες θα μας εκπλήξουν, με καμπύλες και κυματιστές γραμμές, που αποτελούνται από μεταλλικές ταινίες. Όλα καλύπτονται σε ένα πράσινο που συμβολίζει, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική εταιρεία, τη νέα αρχή, προς μια ανεπιθύμητη τάση, όπως αυτή του πράσινου κτηρίου.

Και οι εσωτερικοί χώροι; Δυστυχώς, δεν μπορούμε ακόμη να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, δεδομένου ότι το στούντιο αποφάσισε να μην αποκαλύψει, τουλάχιστον προς το παρόν, τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την εσωτερική διακόσμηση. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, θα μας αφήσουν άφωνους. Ενώ περιμένουμε να δούμε τον πιο βιώσιμο περιβαλλοντικά ουρανοξύστη στον κόσμο ολοκληρωμένο, σας συνιστούμε να μείνετε ενημερωμένοι στην πύλη μας! Κάθε μέρα θα σας δίνουμε ολοένα και πιο ενδιαφέροντα νέα για διάφορα θέματα που έλκονται σε όλο τον κόσμο των ακινήτων! Λοιπόν, μην απελπίζεστε! Ακόμα και τις πιο κρύες μέρες, εμείς στο Realigro θα σας κρατήσουμε συντροφιά!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB