Ρωσική ακίνητη περιουσία: τα νέα

Οι ρωσικές επενδύσεις σε ακίνητα έχουν αυξηθεί. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για αύξηση που εγκαινιάστηκε ήδη από το 2019. Το έτος κατά το οποίο η ρωσική οικονομία απέλυσε αποτελεσματικά την ασθένεια της διεθνούς κρίσης. Από αυτή τη στιγμή, οι επενδύσεις σε ακίνητα έχουν αυξηθεί. Και αυτή η τάση δεν φαίνεται να θέλει να σταματήσει. Σε ποσοστό επί τοις εκατό, βρίσκουμε 34% περισσότερες συναλλαγές. Για συνολικά 244 δισεκατομμύρια ρούβλια (αντιστοιχούν σε 3,9 εκατομμύρια δολάρια).

Αλλά τι ενθαρρύνεται η αγορά και η πώληση; Χωρίς αμφιβολία, ολόκληρο το σύστημα που σχετίζεται με τη ρωσική ακίνητη περιουσία κυριαρχεί γύρω από το μακροοικονομικό πλαίσιο της χώρας. Αναλυτικά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι προσδοκίες έχουν βελτιωθεί.

Το πρώτο σημείο υπέρ της αναβιώσεως της ρωσικής ακίνητης περιουσίας είναι η μείωση των επιτοκίων. Από τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα. Το χαμηλότερο επίπεδο, σε σύγκριση με το 2014, εξασφάλισε καλύτερες συνθήκες για τη χρηματοδότηση του χρέους, αλλά πρωτίστως για την τροφοδότηση της ζήτησης για επενδύσεις. Αυτό σημαίνει νέα χαρτοφυλάκια, έτοιμα να επενδύσουν στη Ρωσία, αλλά και πρόσθετες εγγυήσεις για τους επενδυτές.
Αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω. Γιατί ο τομέας των ακινήτων κατόρθωσε να ανακάμψει από τη διεθνή κρίση, τόσο πολύ ώστε να γίνει η κινητήρια δύναμη της εθνικής οικονομίας;
Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, πρέπει να ξεκινήσουμε από μια υπόθεση. Ο τομέας των ακινήτων οποιασδήποτε χώρας είναι ένας από τους πρώτους που εισέρχεται σε κρίση όταν υπάρχουν καταστάσεις μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας. Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, η υποτίμηση του ρουβλίου, έφερε στα γόνατά της το ρωσικό ακίνητο. Όμως, η ρωσική οικονομία κατάφερε να ανακάμψει από το 2016.
Οι εταιρείες και οι επιχειρηματίες έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στην αγορά ακινήτων, αρχίζοντας να επενδύουν και πάλι. Η ολοκλήρωση των κυριότερων εδαφικών εργασιών ανασυγκρότησης επέτρεψε την αύξηση του μέσου μεγέθους των συναλλαγών.
Μιλάμε για άλλα 1,7 δισ. Ευρώ, τα οποία καταγράφηκαν το 2020 σε σύγκριση με αύξηση 1,4 της προηγούμενης χρονιάς.

Ωστόσο, το μέσο μέγεθος των συναλλαγών δεν είναι ακόμα καθησυχαστικό για να μιλήσουμε για μια πραγματική ιστορική καμπή στο ρωσικό ακίνητο. Πράγματι, θα ήταν απαραίτητο να ξεπεράσει τα 3,3 δισ. Ρούβλια, τα οποία είχαν καταχωρηθεί προηγουμένως. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι, αντίθετα από πολλούς άλλους οικονομικούς τομείς, ο τομέας των ακινήτων υπερασπίζεται επίσης πολύ καλά από τις επίμονες πολιτικές εντάσεις, οι οποίες, φυσικά, θα περιορίσουν την εθνική δυναμική των ακινήτων.

Και ενώ ο τομέας οδηγείται από μια εντυπωσιακή έκρηξη ξένων επενδυτών, ένα άλλο σημάδι ανάκαμψης αντιπροσωπεύεται από ένα κυβερνητικό σχέδιο που αποσκοπεί στην επέκταση των προϋπάρχων κατοικημένων περιοχών.

Πώς θα εξελίσσεται το ρωσικό ακίνητο; Θα μάθουμε μαζί, στους επόμενους οδηγούς, την υπογραφή Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB