Προσφορά και ζήτηση στο λιανικό εμπόριο: οι αλλαγές

Το τμήμα λιανικής θα υποστεί μια πολύ ισχυρή αλλαγή. Τόσο από την πλευρά της ζήτησης όσο και από την πλευρά της προσφοράς. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν δυσκολίες και θα υπάρξουν. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως τις περιοχές γύρω από τους λεγόμενους «εμπορικούς δρόμους». Αλλά για να δώσουμε μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτό το θέμα. Έτσι, αφού αναλύσουμε λεπτομερώς τις μελέτες που ανέφεραν οι ειδικοί, υποδεικνύουμε τις αλλαγές που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα.
Ας ξεκινήσουμε με την απάντηση στην πιο δημοφιλή ερώτηση. Ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα επηρεάσουν το λιανικό εμπόριο δίπλα στους πιο πολυτελείς εμπορικούς δρόμους;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να διακρίνονται τρεις κατηγορίες δρόμων: αυτοί της μαζικής αγοράς, εκείνοι της πολυτέλειας και εκείνοι των προσιτών.
Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για ποικίλη λεκάνη απορροής. Αυτό σημαίνει ότι, ωστόσο, θα υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί η διαθεσιμότητα των ακινήτων ώστε να περιοριστεί η ζήτηση στις υπάρχουσες κατασκευές. Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για να τις επεκτείνετε. Επομένως, θεωρείται ότι αυξάνεται η προσφορά.
Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, όπως είναι γνωστό, γίνεται λόγος για ένα άθικτο τμήμα. Το λιανικό εμπόριο που σχετίζεται με πολυτελείς εμπορικούς δρόμους πιθανότατα θα παραμείνει αμετάβλητο. Οι πελάτες της Elite δεν θα χάσουν, δεδομένου ότι αυτό το τμήμα προκαλεί το 80% των όγκων πωλήσεων σε κάθε χώρα.

Η τελευταία κατηγορία, από την άλλη πλευρά, είναι η λιγότερο αναλυμένη. Το λιγότερο προφανές. Υπάρχει λόγος για τους εμπορικούς δρόμους που καταλαμβάνουν εξειδικευμένες μάρκες οι οποίες, ως τέτοιες, είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε αλλαγές.
Εν ολίγοις, θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά σε ποιο βαθμό; Το κύριο πρόβλημα είναι αυτό που σχετίζεται με τη διάσταση. Το σταθερό κόστος για τη διατήρηση ενός εμπορικού χώρου μιας σημαντικής επιφάνειας σε λειτουργία είναι υψηλότερο από τα τυπικά. Η λύση θα είναι να κινηθείτε στο διαδίκτυο, επηρεάζοντας τον κόσμο των offline (και επομένως των ακινήτων).
Στην πραγματικότητα, δεν αποκλείεται το συνολικό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων. Δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί μια περισσότερο ή λιγότερο οξεία κρίση, όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό συμβαίνει επειδή η διάδοση των εμπορικών σημάτων, ιδίως των πιο γνωστών, επεκτείνεται κατά μήκος των συνόρων με έναν αρκετά ομοιογενή τρόπο.
Συμπερασματικά, θεωρείται μια πιο σημαντική αλλαγή στο προσιτό και στη μάζα (η τελευταία είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της ζήτησης).

Ελπίζουμε ότι αυτή η κρίσιμη περίοδος θα είναι όσο το δυνατόν πιο σημαντική για την αγορά ακινήτων (λαμβάνοντας επίσης υπόψη το τμήμα λιανικής). Προς το παρόν, αναμένεται επιστροφή στο φυσιολογικό, ακόμη και σταδιακό.
Εμείς στο Realigro θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας, προκειμένου να μπορούμε να αναλύουμε ακίνητα όχι μόνο για την αγορά ενοικίασης και τις πωλήσεις κατοικιών. Αλλά και για όλες τις φαινομενικά δευτερεύουσες πτυχές της ακίνητης περιουσίας, αλλά οι οποίες, όπως είδαμε, αποτελούν κεντρικό σημείο για ολόκληρη την κοινωνία.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB