Coronavirus και real estate: τα τμήματα που επηρεάζονται περισσότερο

Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει αρκετές φορές τη συζήτηση που σχετίζεται με τη διαδικασία αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ του Coronavirus και της κρίσης ακινήτων. Αφού σκιαγραφήσουμε γενικά ποιες είναι οι συνθήκες στην παγκόσμια αγορά ακινήτων και ποιοι είναι οι πιθανοί τρόποι ανανέωσης του κλάδου, σήμερα θα αναλύσουμε τα ακίνητα με τμηματοποιημένη λογική. Τι σημαίνει λοιπόν το τμήμα; Γίνεται αναφορά σε μεμονωμένα τμήματα της αγοράς, που χαρακτηρίζονται από ομοιογένεια.
Στην περίπτωσή μας, επομένως, τα τμήματα είναι απλώς όλες οι πιθανές παραλλαγές των ακινήτων. Ποια είναι τα τμήματα και επομένως οι τομείς που επηρεάζονται περισσότερο; Ας μάθουμε μαζί, στις επόμενες γραμμές του μίνι οδηγού μας!

Πρώτα απ 'όλα, ο κύριος κίνδυνος που επηρεάζει ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα ακινήτων δεν είναι ο πραγματικός, αλλά ο αντιληπτός. Αυτό σημαίνει συνεπώς ότι δεν είναι τόσο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μεταβάλλει την τάση της αγοράς ακινήτων, αλλά η αντίληψή της και συνεπώς η επακόλουθη ανασφάλεια της επένδυσης. Η κρίση είναι επομένως ένα είδος καταλύτη για τις πιο αγχωτικές καταστάσεις. Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές διστάζουν ολοένα και περισσότερο προς ένα μέλλον που φαίνεται αβέβαιο.

Ξεκινώντας από αυτήν την υπόθεση, ας αναλύσουμε λεπτομερώς τι θα συμβεί στα διάφορα τμήματα ακινήτων.

Όσον αφορά τον τομέα των ενοικιάσεων, θεωρείται πραγματική επιτάχυνση. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι πολύ υψηλή. Αυτό συμβαίνει επειδή η μίσθωση ήταν ανέκαθεν πιο ευέλικτη και λιγότερο απαιτητική από μια κλασική σύμβαση πώλησης. Και αυτό ακριβώς χρειάζεται ο δυνητικός επενδυτής. Η κατοικία θεωρείται καταφύγιο, επομένως, η δυνατότητα αλλαγής της ανάλογα με τις ανάγκες σας, είναι βασική. Και ως δομή αλλά και ως τοποθεσία.

Αλλά αν αυτή είναι η προοπτική στην οποία θα πέσουν οι περισσότεροι πελάτες, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις απαραίτητες εξαιρέσεις. Παραδόξως, για τον ίδιο λόγο, ένα μερίδιο αγοράς θα μπορούσε να επιλέξει συμβάσεις αγοράς και πώλησης. Η αγορά θεωρείται σταθερό σημείο, βεβαιότητα.
Αλλά μεταξύ των δύο τομέων, η κρίση φαίνεται πιο κοντά στην αγορά αγοράς και πώλησης.

Αφού καταλάβουμε ότι τα συμβόλαια πώλησης θα επηρεαστούν περισσότερο, ας προχωρήσουμε σε μη οικιακά. Η έξυπνη εργασία αποτελεί μια πραγματική επανάσταση σε πολλές χώρες.
Πολλές εταιρείες έχουν μεταφέρει μέρος των γραφείων τους στα σπίτια ατόμων. Αλλά αναμένεται ότι, τόσο για οργανωτικούς όσο και κυρίως για οικονομικούς λόγους, αυτή η νέα διάταξη εργασίας θα απορροφηθεί πλήρως. Επομένως, ο τομέας των γραφείων θα αντιμετωπίσει επίσης σημαντική κατάρρευση. Η μόνη λύση που μπορεί να μελετηθεί για την επίλυση αυτής της κρίσης είναι ο επανασχεδιασμός του εργασιακού ή συνεργατικού περιβάλλοντος. Γνωρίζουμε όμως ότι δεν είναι τόσο εύκολο να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Ακόμα και ο τομέας του λιανικού εμπορίου φαίνεται να πλήττεται σκληρά. Οι περισσότερες από τις εμπορικές δραστηριότητες θα ενισχύσουν το σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, εγκαταλείποντας σχεδόν εντελώς τα μέρη όπου είναι φυσικά δυνατό να αγοράσετε.

 Ελπίζουμε ότι αυτές οι προβλέψεις μπορούν να διαταραχθούν, ξεπερνώντας την κρίση το συντομότερο δυνατό, συνοδευόμενες από μια επανάσταση στον τομέα των ακινήτων!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB