Μη οικιστικά στην Ευρώπη: ρεκόρ

Περισσότερα από 100 δισ. Ευρώ. Αυτοί είναι οι αριθμοί που αντιπροσώπευαν το τελευταίο τρίμηνο του 2019 για την ευρωπαϊκή αγορά μη ακίνητης περιουσίας.
Μία αύξηση 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οποία προφανώς σημείωσε θετικό ξεκίνημα για το τρέχον έτος. Πρέπει, συνεπώς, να τονιστεί ότι μια αγορά η οποία δεν εμφανίζεται συνήθως ως αγορά κατοικιών μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα άρθρο σε αυτό ακριβώς το φαινόμενο, αλλά, πάνω απ 'όλα, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς, στις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες, αυτή η τάση προς μη οικιστικά ακίνητα έχει μειωθεί.

Ας ξεκινήσουμε με το έθνος που έχει υποφέρει το σύνολο του ευρωπαϊκού συστήματος. Μιλάμε για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έφυγε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου. Σε αντίθεση με ό, τι θα περίμενε κανείς, αυτή η πολύ γη έχει αντιπροσωπεύσει τη μεγαλύτερη αγορά μη ακίνητων περιουσιών με τα χρόνια. Το φαινόμενο Brexit, όμως, δεν έφτασε πολύ. Το φρένο ήταν, σε ποσοστά, 18%. Το δεύτερο συνεχές έτος αδιέξοδου, που προκλήθηκε προφανώς από την αστάθεια της αγοράς ακινήτων αλλά κυρίως από την έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Το επίκεντρο ήταν οι Κάτω Χώρες. Ακριβώς την τέταρτη ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων. Παραδόξως, σημειώθηκαν επίσης μειώσεις των συναλλαγών, πιθανώς λόγω της γενικής αύξησης των τιμών. Ας θυμηθούμε επίσης ότι η Ολλανδία είναι μια από τις χώρες με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι, φυσικά, και στον μη οικιστικό τομέα.

Η Γερμανία, από την άλλη πλευρά, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, συνέβαλε στην αύξηση ενός καλού ύψους 12 δις ευρώ στη διεθνή σκηνή. Ένα πραγματικό ρεκόρ για τη χώρα, η οποία για πρώτη φορά έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του 2007. Αναλυτικά, το Βερολίνο και το Μόναχο έχουν ήδη επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ (το καθένα) μέχρι το τέλος του 2019.

Με τον δικό της τρόπο, η Γαλλία αποτέλεσε το επίκεντρο. Με επενδύσεις ύψους 40 δισ. Ευρώ, φαίνεται ότι έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ελκυστικότερα έθνη για τους επενδυτές. Σε όλες τις περιφέρειές της, υπήρξε συνεπής και συνεχής ζήτηση, η οποία συνέβαλε στη ριζική βελτίωση της εθνικής μη οικιακής αγοράς.

Αλλά ποια κατηγορία αντιπροσωπεύει την κύρια κατηγορία αυτού του τομέα; Χωρίς αμφιβολία, τα γραφεία βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης. Κάνοντας το 47% των επενδύσεων να συγκλίνουν στην αγορά. Ένα καλό 6% περισσότερο από πέρυσι. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περίπου 20 επιχειρήσεις που έχουν φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια πραγματική ανάκαμψη σε σύγκριση με το 2019.
Οι κύριοι επενδυτές στον τομέα, ωστόσο, είναι ευρωπαϊκοί, ενώ τα αμερικανικά χαρτοφυλάκια έχουν συμβάλει στην επίτευξη αυτού του υψηλού επιπέδου.

Φυσικά, δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε ποιες θα είναι οι μελλοντικές τάσεις, έχοντας κατά νου ότι αυτή δεν είναι μία χώρα, αλλά μια μακροοικονομική περιοχή. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι θα είμαστε πάντα ενημερωμένοι για το θέμα!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB