Πολωνία: ηγέτης της ευρωπαϊκής ακίνητης περιουσίας

Όπως έχετε παρατηρήσει, τις τελευταίες ημέρες, αποφασίσαμε να εστιάσουμε κυρίως στο ζήτημα του Coronavirus. Αυτό μαστίζει τον κόσμο και προφανώς μεταβάλλει επίσης την αγορά ακινήτων. Σήμερα, όμως, η μίνι στήλη μας θα μιλήσει για κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα, θα επικεντρωθούμε σε μια συγκεκριμένη αγορά ακινήτων, η οποία έχει καταφέρει να εμφανιστεί σε εκείνες της Κεντρικής Ευρώπης. Με συνολική επένδυση σχεδόν οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ, η Πολωνία είναι ο ηγέτης της Κεντρικής Ευρώπης Real Estate. Πώς; Για να μάθετε περισσότερα, πρέπει να διαβάσετε τις επόμενες γραμμές!

Η χώρα κατορθώνει να αντισταθεί στις γενικές αναταραχές που προκάλεσε το Covid-19. Γιατί; Η Πολωνία χαρακτηρίζεται από ένα νικηφόρο μίγμα. Πρώτον, ως πλεονέκτημα, προσδιορίζουμε τη στρατηγική θέση. Κεντρική. Χάρη σε αυτό, αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες στοιχείο στον κόσμο των logistics και ιδιαίτερα των βιομηχανικών αποθηκών. Αλλά αυτό δεν είναι όλα.

Οι διάφοροι μακροοικονομικοί δείκτες συμβάλλουν επίσης στην ένταση της Πολωνίας. Εξαιρετικά σταθερές, εγγυώνται στη χώρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, μια άριστη ποιότητα ζωής, μεγάλη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού (που συνήθως βρίσκει απασχόληση ακόμη και σε υψηλά επίπεδα) και σχετικά χαμηλό κόστος διαβίωσης. Και αυτό φαίνεται να είναι κυρίως ένας έγκυρος λόγος που προσελκύει επενδύσεις στην Πολωνία από παντού. Ακόμη και εκτός Ευρώπης.

Αλλά ας φτάσουμε στην καρδιά των ιδιαιτεροτήτων που έχουν κάνει την Πολωνία τον ηγέτη της ακίνητης περιουσίας. Αναλύοντας τον τομέα που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά. Αγορά στην οποία οι ροές κεφαλαίων εγγυώνται τη συνεχή ανάγκη για ακίνητη περιουσία. Και για τα γραφεία, αλλά και για την αγορά κατοικιών. Με τέτοια πολυπόθητα χαρακτηριστικά, όπως αυτά που έχουμε περιγράψει παραπάνω, είναι σπάνιο ότι σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, μια τέτοια αγορά δεν προσελκύει την προσοχή.
Αλλά ξέρετε. Με την ανάγκη να μετατρέψουμε τα πάντα σε «έξυπνα», ακόμα και να δουλέψουμε, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι ενδέχεται να υπάρξουν επιπτώσεις στην πολωνική ακίνητη περιουσία.

Αλλά προς το παρόν, οι δείκτες είναι σαφείς. Η καλή σχέση ποιότητας-τιμής, επίσης στην αγορά ακινήτων, είναι ένα κεντρικό στοιχείο, το οποίο ωθεί την Πολωνία όλο και περισσότερο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά έθνη που ανταγωνίζονται στην αγορά ακινήτων.

Η πιο δημοφιλής αγορά είναι η αγορά της Βαρσοβίας από το 2000. Οι συναλλαγές ήδη στις αρχές του 2020 ανήλθαν σε 1,4 δισ. Ευρώ.

Όλα να χωριστούν τόσο στην αγορά κατοικιών, αλλά και στα γραφεία.
Συνεπώς, εν κατακλείδι, στο βαθμό που μπορεί να είναι επικίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις τώρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι παρά την κρίσιμη περίοδο, η Πολωνία υπερασπίζεται απόλυτα αυτή την πολύπλοκη οικονομική και υγειονομική δυναμική.

Για να μάθετε περισσότερα, σας προσκαλούμε όπως πάντα να είστε ενημερωμένοι στην πύλη Realigro, όπου θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα από την παγκόσμια αγορά ακινήτων.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB