Η ανωμαλία της Φινλανδίας

Ακόμα και τα ισχυρότερα έθνη δείχνουν σημάδια υποχώρησης, σε μια περίοδο όπως η παρούσα. Σήμερα θα αναλύσουμε την ανώμαλη κατάσταση στη Φινλανδία. Μη φυσιολογικό για σαφώς καθορισμένο λόγο: η αβεβαιότητα που προκύπτει από την πανδημία έκτακτης ανάγκης, η οποία οδήγησε σε αλλαγή στην καμπύλη της εθνικής αγοράς ακινήτων. Η ελκυστικότητα των ακινήτων παραμένει συνεπώς ισχυρή, αλλά όχι σε όλα τα επίπεδα. Έτσι, αν αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στον κόσμο του τούβλου, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς! Έτσι, εάν είστε έτοιμοι, μπορούμε να εγκαινιάσουμε αυτά τα μικρά νέα που εστιάζονται στο φαινόμενο της Φινλανδίας!

Υποθέτουμε ότι η Φινλανδία ήταν πάντα ξένη στις διεθνείς αλλαγές της αγοράς. Ενισχυμένο από μια άκαμπτη κυβέρνηση και με νομοθεσία που είναι επιρρεπής σε αλλαγές, πάντα είχε διαμορφωθεί ως οικονομική δύναμη από μόνη της. Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς στο Realigro θεωρήσαμε σκόπιμο να ασχοληθούμε με την υπόθεση της Φινλανδίας. Τι συμβαίνει σε μια εποχή παγκόσμιας διαταραχής; Στη Φινλανδία, η ελκυστικότητα της αγοράς ακινήτων δεν φαίνεται να έχει αλλάξει. Πράγματι, το αποτέλεσμα που κάνει τους ειδικούς του κλάδου να εκπλήσσονται είναι το ακόλουθο. Φαίνεται ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι παρόμοιος με τις περιόδους πριν από την πανδημία. Με μια ιδιαίτερη αύξηση στην υπογραφή συμβάσεων αγοράς και πώλησης πολυτελών ακινήτων. Η μείωση, όσον αφορά τις επενδύσεις σε ακίνητα, σχετίζεται αποκλειστικά και αποκλειστικά με τα πιο τυπικά ακίνητα, με ολοένα και χαμηλότερες τιμές σε άλλες χώρες, και σταθερή στη ψυχρή Φινλανδία.

Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, επομένως, η εν λόγω χώρα φαίνεται να υπερασπίζεται καλά ενάντια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid, ή τουλάχιστον στον ερευνητικό μας τομέα.
Οι μελλοντικές προοπτικές δεν είναι τόσο αβέβαιες, αν λάβουμε υπόψη την τρέχουσα αρκετά ουδέτερη κατάσταση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Θεωρείται και αναμένεται μια συνεχής, αν και επιβραδυνόμενη, αύξηση του ενδιαφέροντος για πολυτελή ακίνητα. Και μια επακόλουθη αύξηση, πολύ πιο σταδιακή, όσον αφορά τις αγορές και τις πωλήσεις όσον αφορά τα μεσαία-χαμηλά επίπεδα. Και τα ενοίκια; Καλή ερώτηση! Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλύσουμε το φινλανδικό υπόβαθρο. Σε πολιτιστικό επίπεδο, η Φινλανδία διαμορφώνεται ως ένα σύγχρονο έθνος, αλλά ελάχιστα τείνει να υπογράφει μισθώσεις.

Αυτό για έναν απλό λόγο: υπάρχουν πολύ λίγοι αλλοδαποί σε αυτήν τη χώρα, έτσι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν τη χώρα, εκτός από την απόλαυση υψηλών οικονομικών πόρων, μπορούν να έχουν στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Με απλά λόγια, το κόστος ζωής στη Φινλανδία είναι πολύ υψηλό, και είναι επίσης πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί η περίπλοκη γραφειοκρατία πίσω από την υποβολή αίτησης για υπηκοότητα. Εν ολίγοις, μια τέτοια αντίδραση δεν ήταν τόσο απρόσμενη! Έτσι, αν και εσείς εκπλαγείτε διαβάζοντας αυτά τα νέα, ξέρετε ότι είμαστε έτοιμοι να σας εκπλήξουμε με νέες και ενδιαφέρουσες στήλες. Πάντα εδώ κάθε μέρα και στο επίσημο ιστολόγιό μας! Τα μυστικά της ακίνητης περιουσίας, τα νέα της βιομηχανίας και οι νέες μόδες, πάντα με ένα μόνο κλικ!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB