Πρόωρη άνοιξη για ακίνητα

Πρόωρη άνοιξη για ακίνητα. Αλλά πώς είναι δυνατό αυτό; Είναι αλήθεια ότι είμαστε μόνο τον Ιανουάριο, έναν από τους πιο κρύους και πιο εμβληματικούς μήνες του ολόκληρου ημερολογιακού έτους. Ξεκινά ένα καινούργιο έτος και μαζί του υπάρχουν καλές προθέσεις και ειδήσεις. Αλλά και για την ακίνητη περιουσία, αυτό το 2020 φαίνεται να είναι πραγματικά τυχερό. Προς το σημείο να θεωρηθεί ως ένας Ιανουάριος με μια γεύση άνοιξη.

Αλλά γιατί; Ας αρχίσουμε αυτό το νέο άρθρο προσπαθώντας να εξηγήσουμε αυτό το συγκεκριμένο φαινόμενο. Πρώτα απ 'όλα, τι εννοούμε με την' 'άνοιξη' 'για ακίνητα; Η άνοιξη γενικά είναι η πιο ευνοϊκή περίοδος για τον τομέα των ακινήτων. Οι αγορές είναι πιο πολυάριθμες, αλλά και απαιτητικές, αλλά πάνω από όλα ο ανταγωνισμός για τα σπίτια είναι πολύ υψηλός! Αυτή η γενική τάση έχει τις ρίζες της το 2015. Από τώρα και στο εξής, η άνοιξη (ως παγκόσμιος μέσος όρος) σηματοδότησε μια κερδοφόρα περίοδο κάθε χρόνο.

 Ειδικά στις παγκόσμιες πρωτεύουσες. Συγκεκριμένα, ο μήνας αιχμής είναι ο Απρίλιος. Ο Ιανουάριος πάντοτε υστερεί σε αυτό το θέμα. Μέχρι το περασμένο έτος. Στην πραγματικότητα, το 2019, σύμφωνα με τα κυριότερα στατιστικά στοιχεία, υπήρξε αντιστροφή της τάσης. Έχουν προωθηθεί οι καιροί, μέχρι να γίνει η παγκόσμια αγορά ακινήτων ιδιαίτερα παραγωγική από τις αρχές του έτους. Οι αγοραστές δεν τροποποιούν πλέον τις στρατηγικές τους για να κάνουν βέλτιστες αγορές. Αντίθετα, προσπαθούν να αρπάξουν τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό. Ήδη η υποθετική απογραφή των προσεχών μηνών, θα τείνει να μειωθεί δραστικά, εάν οι τάσεις συνεχίσουν σε αυτή την ταχύτητα.

Και τι γίνεται με τις αυξήσεις των τιμών των κατοικιών; Όπως έχουμε δει ήδη στους προηγούμενους οδηγούς, η αύξηση των τιμών είναι φυσιολογική. Εν μέρει για τις ανάγκες που δείχνουν την καινοτομία σε ένα πράσινο κλειδί, εν μέρει για την αύξηση των υψηλών προδιαγραφών ιδιότητες σε δευτερεύουσες θέσεις. Με την αύξηση των πτήσεων χαμηλού κόστους, στην πραγματικότητα, έχουν εμφανιστεί εντελώς άγνωστες περιοχές, οι οποίες έχουν γίνει πλέον σημαντικοί ανταγωνιστές στην παγκόσμια αγορά ακινήτων.

Έτσι, πώς θα συμπεριφέρονται οι αγοραστές το 2020, αλλά κυρίως τι φοβούνται περισσότερο; Αρχίζουμε να απαντούμε στην πρώτη ερώτηση. Δεν είναι καθόλου εύκολο να δώσουμε λύση σε αυτό το ερώτημα, αλλά, για ό, τι συμβαίνει με την παγκόσμια ακίνητη περιουσία, μπορούμε να πούμε ότι πιθανώς, την άνοιξη, θα υπάρχουν πολύ λίγα σπίτια διαθέσιμα.
Η συμπεριφορά των σημερινών ιδιοκτητών είναι απρόθυμη να παραιτηθεί από την ακίνητη περιουσία τους, ειδικά επειδή η ακίνητη περιουσία έχει γίνει τόσο ποικίλη και απρόβλεπτη. Τόσο η πλευρά της ζήτησης όσο και η πλευρά της προσφοράς επικεντρώνονται σε έναν μόνο στόχο: την πραγματοποίηση γρήγορων και άμεσων συναλλαγών. Ο καιρός μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμών και απώλεια ενδιαφέροντος.

Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί, όπως έχουμε δείξει ήδη σε έναν από τους προηγούμενους οδηγούς μας, ότι η ακίνητη περιουσία είναι πολύ πιο συμφέρουσα αμέσως μετά την περίοδο των διακοπών. Και φαίνεται ότι οι δυνητικοί αγοραστές έχουν κατανοήσει τέλεια αυτή τη δυναμική.

Απλά πρέπει να περιμένουμε για περαιτέρω νέα. Αλλά μέχρι τότε, ελπίζουμε. Αυτό το 2020 φαίνεται να έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB