Όταν συζητείται η ακίνητη περιουσία: η γαλλική υπόθεση

Μπορεί να συμβεί καθημερινά για να βρείτε πολυτελή κτίρια προς πώληση. Ίσως ακόμη και ιστορικού ενδιαφέροντος. Σαν κάστρο. Και μπορεί επίσης να συμβεί ότι αυτά τα κοσμήματα ακινήτων διατίθενται για δημοπρασία και στη συνέχεια πωλούνται σε υπερβολικές τιμές. Όλα κανονικά, επομένως. Αλλά υπάρχει όμως. Σε αυτήν την απλή και λογική συλλογιστική, έχουμε αφήσει μια λεπτομέρεια. Αυτό που σχετίζεται με εκείνους που συμμετέχουν εν μέρει σε αυτήν την επιλογή. Η γύρω κοινότητα. Σήμερα, αγαπητοί αναγνώστες, θα σας πούμε για μια υπόθεση που πραγματικά προκαλεί συζήτηση. Αυτό που αφορά την πώληση ενός ιστορικού κάστρου στη Γαλλία που προκάλεσε βαθιά δυσαρέσκεια στον δήμο αναφοράς. Γιατί ? Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορούμε λοιπόν να εγκαινιάσουμε τη μίνι στήλη μας σήμερα! Ας αρχίσουμε!

Το εν λόγω κάστρο είναι αυτό του Pontchartrain, το οποίο κυριαρχεί κοντά στις Βερσαλλίες. Ήδη από αυτή τη μικρή λεπτομέρεια μπορείτε να μαντέψετε την ομορφιά και το μεγαλείο που απολαμβάνει αυτή η δομή. Λοιπόν, η πώληση του ακινήτου έχει προκαλέσει αμηχανία και δυσαρέσκεια, καθώς το περιβάλλον, σύμφωνα με τους κατοίκους, κινδυνεύει να γίνει μια «κοιτώνα». Το έργο για το οποίο προορίζεται το κάστρο είναι πραγματικά φιλόδοξο. Με προϋπολογισμό περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ, θα ληφθούν 41 διαμερίσματα διαφόρων ειδών, πολλά από τα οποία έχουν ήδη «κρατηθεί» με κόστος περίπου 353.000 ευρώ το καθένα. Η περιοχή προορισμού είναι στην περιοχή του Παρισιού Île-de-France, ήδη γνωστή για την παρουσία, εκτός από την πρωτεύουσα, πολλών άλλων φυσικών και ιστορικών σεναρίων αδιαμφισβήτητης ομορφιάς. Όμως, οι κάτοικοι του Pontchartrain, που φτάνουν τα 3.500, δεν έλαβαν αυτήν την απόφαση πρόθυμα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το όριο που έχει επιτευχθεί έως τώρα ως προς την πυκνότητα του πληθυσμού, οδηγεί την πόλη να χαρακτηριστεί ως «αγροτική κοινότητα». Είναι επομένως κατανοητό πώς ένα παρόμοιο έργο, εκτός από την παραμόρφωση του υπέροχου περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται το κάστρο, μπορεί επίσης να υπονομεύσει την τυπική ταυτότητα του τόπου. Εν ολίγοις, ο πληθυσμός θέλει με κάθε κόστος να αποτρέψει τη χαμογελαστή πραγματικότητα να μετατραπεί σε ένα τεράστιο κέντρο αστικοποίησης. Σύμφωνα με τα εκτιμώμενα στοιχεία, στην πραγματικότητα, το όριο των 3.500 κατοίκων θα ξεπεραστεί εντελώς σε σύντομο χρονικό διάστημα, φθάνοντας τους 15.000. Επιπλέον, δεν θα υπήρχε έλλειψη παρεμβάσεων αστικής ανάπλασης για τη στέγαση και τη διαχείριση μιας πολύ υψηλότερης και βαρύτερης κυκλοφορίας. Ειδικά για ένα περιβάλλον τόσο μακρινό από αυτό που είναι οι τυπικές υπαγορεύσεις και προνόμια ενός μητροπολιτικού οικισμού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εάν σας εκπλήσσει ήδη πώς μια απόφαση που ανήκει στον κόσμο των ακινήτων μπορεί να μεταφέρει και να αλλάξει τη δημοφιλή σκέψη, θα εκπλαγείτε από τα ακόλουθα νέα.

Η τοπική ένωση για την προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας (Acserb), ζήτησε την αναθεώρηση του έργου, την αναλύση και έχει ήδη υποβάλει τρεις προσφυγές κατά της αστικής πυκνότητας χωρίς όρια, με την προσθήκη επιστολής στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες στοχεύουν στην εξάλειψη κάθε κινδύνου ιδιωτικοποίησης του κάστρου. Δεύτερον, να οργανώσετε μια τουριστική γραμμή που μπορεί να περιλαμβάνει το κάστρο στη γενική χαρτογράφηση των πιο δημοφιλών προορισμών.
Ποιος ξέρει πώς θα τελειώσει ... θα μάθετε μόνο αν μείνετε ενημερωμένοι στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB