Λισαβόνα και βραχυπρόθεσμα ενοίκια

Χάρη στην κρισιμότητα της περιόδου, πολλοί τομείς έπρεπε να ανακαλύψουν εκ νέου τους εαυτούς τους. Για να μην υποκύψει. Και χάρη στην εφευρετικότητα, που ενθαρρύνεται από την κρατική βοήθεια, υπήρξαν πολλές πραγματικότητες που κατάφεραν να ανακάμψουν από τα σκληρά χτυπήματα που προκλήθηκαν από την έκτακτη ανάγκη από το Covid-19. Έχουμε δει πολλές φορές πώς επηρεάστηκε ιδιαίτερα ο τομέας των ακινήτων από την πανδημία. Αλλά επίσης πώς υπήρξαν θεμελιώδεις για την επανεμφάνιση διαφόρων κρατικών πρωτοβουλιών. Ένας από τους τομείς που συνδέονται στενά με την αγορά τούβλου ήταν ο τομέας του τουρισμού. Σε ορισμένες χώρες αντιπροσώπευε πάντα τη λεγόμενη «μηχανή ανάπτυξης». Η κρίση που δεν έχει σώσει κανένα είδος οικονομίας, ακόμη και η ισχυρότερη, έπρεπε ωστόσο να αντιμετωπίσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Λισαβόνας. Η Πορτογαλία, ένα από τα πιο επαναστατικά κράτη στην Ευρώπη, προετοιμάζεται, στην πόλη που αναφέρεται παραπάνω, για να βοηθήσει τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Οπως? Με την ανάπτυξη ενός πυκνού δικτύου βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, ικανών να επιτρέψουν την ανακυκλοφορία της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Μια εναλλακτική κίνηση, σε μια περίοδο κατά την οποία υπερισχύουν οι επιδοτήσεις σε πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν το μηνιαίο τέλος. Εδώ η εστίαση μετατοπίζεται στο εξωτερικό. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλύσουμε το έθνος στο σύνολό του. Η Πορτογαλία και η πόλη της Λισαβόνας φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλούς μαθητές που αποφασίζουν να μετακομίσουν προσωρινά χάρη στο πρόγραμμα Erasmus.

Αλλά και για να συνεχίσει το πανεπιστημιακό μονοπάτι που πραγματοποιήθηκε σε άλλες χώρες Για να βγει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία έκτακτης ανάγκης, ο δήμαρχος της Λισαβόνας αποφάσισε να προσφέρει χίλια ευρώ το μήνα για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών για να ενοικιάσει τα ακίνητα στους τουρίστες. Όλα αυτά για να μπορέσουν να υπογράψουν μισθώσεις και να επιτρέψουν ακόμη και στους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση να ανακάμψουν. Αυτό είναι ένα είδος «σταθερού εισοδήματος» που θα εγγυηθεί στους ιδιοκτήτες να παραμείνουν ενεργοί ακόμη και σε μια περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός και ακόμη και τα ακίνητα είναι σχεδόν παράλυτα. Αλλά δεν είναι όλα αυτά χωρίς περιορισμούς. Στην πραγματικότητα, ο Δήμος της Λισαβόνας αποφάσισε να εισαγάγει μια ρήτρα, ακριβώς για τον καλύτερο έλεγχο αυτής της πρωτοβουλίας. Το όριο που εμφανίζεται είναι το εξής: μόλις υπογραφεί το συμβόλαιο, αυτά τα σπίτια θα ενοικιαστούν κυρίως σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σε ενοίκια που δεν υπερβαίνουν το ένα τρίτο του εισοδήματός τους. Επιπλέον, εκτός από την πενταετή προθεσμία, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επανατοποθετήσουν το διαμέρισμά τους στην αγορά. Εν ολίγοις, αν και αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να φαίνονται αρκετά ισχυροί, ήδη 117 ενοικιαστές έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτήν την πρώτη κλήση.

Ναι, πρώτα, ακριβώς επειδή ο Δήμος της Λισαβόνας αναμένεται να δράσει ξανά για να προστατεύσει τον τουρισμό και ιδίως την τοπική και εθνική αγορά ακινήτων. Δεν υπάρχει σαφής άποψη για το μέλλον του πορτογαλικού τούβλου, ούτε είναι δυνατόν να προβλεφθεί πόσο καιρό θα χρειαστεί για την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εμείς στο Realigro θα είμαστε πάντα έτοιμοι να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα, για να σας ενημερώνουμε καθημερινά για το πώς εξελίσσεται ολόκληρο το σύστημα ακινήτων.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB