Η Ζυρίχη ξεπερνά τη Γενεύη: τα τελευταία νέα

Η Ζυρίχη ξεπερνά τη Γενεύη στον κόσμο των ακινήτων. Αυτή είναι η κατάσταση που χαρακτηρίζει την Ελβετία από το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ένα από τα πιο ανεξάρτητα έθνη από το γύρω τοπίο και πάνω από όλα οικονομικά σταθερό, βιώνει μια πραγματική ανάκαμψη.

Για να καθοδηγήσουμε πιθανούς επενδυτές και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις διαστάσεις του φαινομένου, αποφασίσαμε να αναλύσουμε την κατάσταση. Με βάση στατιστικές έρευνες και αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα των ακινήτων, ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να εγκαινιάσουμε την παρούσα ενότητα, αφιερωμένη σε αυτές τις δύο ανταγωνιστικές ελβετικές πόλεις!


Στην ανάλυσή μας, θα ακολουθήσουμε τη λεγόμενη «λογική διοχέτευσης», ξεκινώντας από τη συνολική κατάσταση στην Ελβετία, και έπειτα θα βρεθούν σε λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η Ελβετία φαίνεται να κινδυνεύει από μια φούσκα κατοικιών. Ή χειρότερα, υπερβολικής εκτίμησης. Ειδικά στις πόλεις της Γενεύης και της Ζυρίχης, το φαινόμενο φαίνεται να έχει φτάσει σε εκθετικά επίπεδα.


Παρόλο που έχουν εφαρμοστεί κανονιστικά μέτρα για την περαιτέρω συγκράτηση αυτής της έκρηξης των τιμών, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει θετικά. Πράγματι. Οι επενδυτές αποθαρρύνονται όλο και περισσότερο, ειδικά στην πόλη της Γενεύης, η οποία υποβαθμίζεται απότομα από τη Ζυρίχη.

Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η αγορά ακινήτων στη Ζυρίχη φαίνεται να συγκρατεί το καλό όνομα της ελβετικής ακίνητης περιουσίας. Αυτή η πόλη εξακολουθεί να προσελκύει επενδυτές, χάρη στην πτώση του επιτοκίου για υποθήκες. Αλλά αυτή η κατάσταση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι καθόλου θετική. Αρκεί να πούμε ότι η αγορά τόσο στη Ζυρίχη όσο και στη Γενεύη βρίσκεται σε ένα ήδη υπερεκτιμημένο περιβάλλον, με μια σαφώς χαμηλή απόδοση ενοικίασης. Επιπλέον, η Ζυρίχη ξεπέρασε τη Γενεύη, τόσο με δείκτη, όσο και με τιμή. Οι πραγματικές τιμές των τελευταίων, μάλιστα, φαίνεται να έχουν παραμείνει σταθερές, αλλά σίγουρα υπερτιμημένες.

 Αλλά τι θα εξοικονομήσει η ελβετική ακίνητη περιουσία; Χωρίς αμφιβολία, οι αρνητικοί συντελεστές είναι θεμελιώδεις για μια συνεπή ανάκαμψη έναντι του κινδύνου φούσκας των ακινήτων. Είναι σημαντικό οι αγοραστές να είναι πρόθυμοι να επενδύσουν τώρα πριν η κατάσταση γίνει μη βιώσιμη. Το ισχυρό σημείο ως εκ τούτου: χρόνος!

 Τη Ζυρίχη και τη Γενεύη στο πλαίσιο της ΕΕ; Πώς ρυθμίζεται η κατάσταση;
Στις περισσότερες μητροπολιτικές πόλεις, τα επιτόκια φαίνεται ότι έχουν μειωθεί. Οι μόνες τοποθεσίες κινδύνου φυσαλίδων είναι το Παρίσι και η Φρανκφούρτη Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε εξαιρετικά θετικό πλαίσιο, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί μεγαλύτερη πρόσβαση στους επενδυτές, προκειμένου να μην παραμείνουν απομονωμένοι ακόμη και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο των ακινήτων.

Πώς θα αναπτυχθεί η κατάσταση στην Ελβετία; Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με σαφήνεια η επικείμενη κατάσταση. Ελπίζουμε ότι ο κίνδυνος της φούσκας μπορεί να εξαλειφθεί από την έκρηξη της ζήτησης, που υποστηρίζεται από τη σταθεροποίηση των τιμών.
Για περισσότερες πληροφορίες, συνεχίστε να ενημερώνεστε για την πύλη Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB