Covid και αφερεγγυότητα: η ισπανική κατάσταση

Ο Covid δοκιμάζει και πάλι ολόκληρο τον κόσμο στη δοκιμή. Χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, μερικοί περισσότερο, λίγο λιγότερο, υποφέρουν από αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Σε προηγούμενους οδηγούς, έχουμε αντιμετωπίσει το θέμα των ενυπόθηκων δανείων ως θέμα. Και πάνω απ 'όλα, πώς ήταν δυνατό για πολλούς αναδόχους συμβάσεων μίσθωσης να αναβάλουν τις πληρωμές.

Λοιπόν, φαίνεται, ωστόσο, ότι παρά τις οδηγίες και τις ενέργειες που εφαρμόζει η κυβέρνηση, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα σε ορισμένες χώρες σήμερα. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα σε αυτό το σημείο είναι αυτό που αντιπροσωπεύει η Ισπανία. Το μόνο έθνος του είδους του για την αδιαμφισβήτητη ομορφιά και τον πολιτισμό, η Ισπανία πέτυχε ένα άλλο ρεκόρ. Χωρίς αμφιβολία, όχι ευτυχώς. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ευρωπαϊκά έθνη που πλήττονται περισσότερο από την κατάσταση πανδημίας. Και ακριβώς εδώ είμαστε στο Realigro, μετά από λίγους μήνες από τα μέτρα στήριξης που υιοθέτησε η ισπανική κυβέρνηση, θέλουμε να αναλύσουμε την κατάσταση. Πώς θα είναι η ισπανική ακίνητη περιουσία τώρα; Θα είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα οι πολιτικές που στοχεύουν στην υποστήριξη των ομάδων που πλήττονται περισσότερο; Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτήν τη μικρή στήλη, αφιερωμένη ακριβώς σε αυτό το θέμα. Έτσι, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Δυστυχώς, μια από τις πιο δημοφιλείς λέξεις στην Ισπανία την τελευταία περίοδο, ξεκινώντας από την κατάσταση πανδημίας είναι η «αφερεγγυότητα». Αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω. Τους προηγούμενους μήνες, η Ισπανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι όπως η Γερμανία, έλαβε μέτρα για την ανακούφιση των οικογενειών και των επιχειρήσεων που είχαν υποχρεώσεις πληρωμής, ως ασφαλιστές. Ως εκ τούτου, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει τις πληρωμές και, στις πιο ακραίες περιπτώσεις, να τις αναστείλει.

Προς το παρόν, ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί, δεδομένου ότι γίνεται λόγος για πραγματική αθέτηση με τρομακτικά στοιχεία. Περίπου 2.500 εκατομμύρια ευρώ είναι το σύνολο των ευρώ που πρέπει να εξοφληθούν, με τους οφειλόμενους τόκους, ως αποτέλεσμα των ενυπόθηκων δανείων και των δανείων που στοχεύουν στη στήριξη και τη διατήρηση των συμβάσεων μίσθωσης. Αλλά υπάρχουν περισσότερα. Αν αναλύσουμε τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης αυτής της μακροοικονομικής περιοχής και της αγοράς ενοικίασης και των διαφόρων πωλήσεων ακινήτων, φτάνουμε συνολικά πάνω από 100.000 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη αναφερθεί τον Σεπτέμβριο. Σας υπενθυμίζουμε ότι το χρονικό διάστημα εντός του οποίου ήταν δυνατή η εκπλήρωση δημοσίων συμβάσεων ήταν έξι μήνες. Το ένα για ιδιωτικές συμβάσεις είναι δώδεκα. Εκτός, φυσικά, για ακραίες καταστάσεις. Σύμφωνα με αναφορές των βιομηχανικών μέσων, μια πραγματική αιχμή αφερεγγυότητας αναμένεται τους επόμενους μήνες. Ένα μάλλον τραγικό συμπέρασμα αυτού του 2020, εάν προσθέσουμε επίσης ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται τώρα σε κατάρρευση.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι κατά την περίοδο τέλους Νοεμβρίου, θα λήξουν οι προθεσμίες για την πληρωμή πολλών συμβάσεων. Ως εκ τούτου, υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επιτευχθεί μια άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση. Δεν είναι απαραίτητο να παραβλέψουμε ένα ακόμη ανησυχητικό γεγονός. Χιλιάδες και χιλιάδες Ισπανοί βρίσκονται σε κατάσταση ERTE. Οι ισπανικές απολύσεις. Πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να περάσουν από αυτό το αδιέξοδο σε ένα συνολικό μπλοκ, ειδικά όσον αφορά τους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους που θα πρέπει να μειώσουν τα παραθυρόφυλλα των δραστηριοτήτων τους.
Πώς θα τελειώσει αυτή η κατάσταση; Θα το μάθετε μόνο αν μείνετε ενημερωμένοι εδώ!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB