Βιωσιμότητα και ακίνητα: οι επιπτώσεις

Το Covid-19 έχει ανατρέψει τη ζωή όλων. Βρισκόμασταν αντιμέτωποι με επιλογές, αλλάζοντας προοπτικές, κάνοντας φρένο στα έργα μας. Αλλά παρά το γεγονός ότι οι προτεραιότητες κάθε ατόμου έχουν αλλάξει, φαίνεται να υπάρχει ένα σταθερό σημείο στην ακίνητη περιουσία. Μια σταθερά, η οποία αντί να εξαφανίζεται ή να πηγαίνει στο παρασκήνιο, έχει λάβει σημαντική σημασία. Μιλάμε για τη σχέση μεταξύ ακινήτων και αειφορίας. Αλλά πώς προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα;

Ας αναλύσουμε τα πάντα από την αρχή. Το 2019, αυτό που μπορεί να οριστεί ως «αντιστροφή τάσεων» ξεκίνησε. Από το τρέχον έτος, στην πραγματικότητα, τόσο τα ακίνητα, όσο και άλλοι οικονομικοί τομείς, είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προστασία της αειφορίας. Στους προηγούμενους οδηγούς, στην πραγματικότητα, συχνά μιλούσαμε για το πώς, μέσω της χρήσης οικολογικών συμβατών και εξαιρετικά φυσικών υλικών, αλλά και με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε μια επανάσταση στην αγορά ακινήτων. Επανάσταση, η οποία αφορούσε όχι μόνο την αγορά κατοικιών, αλλά και την αγορά λιανικής και γραφείων. Βιωσιμότητα, τόσο από οικονομική, κοινωνική όσο και από περιβαλλοντική άποψη. Αυτές οι τρεις παραλλαγές αυτής της έννοιας επέτρεψαν σε πολλούς να αυξήσουν την αξία της περιουσίας τους. Άλλοι βρίσκουν μια επένδυση που, μακροπρόθεσμα, θα αποφέρει περαιτέρω οφέλη.

Έχουν γίνει συζητήσεις για ενεργειακές τάξεις, αυτοματισμό στο σπίτι και ακόμη μηδενική επίδραση. Με λίγα λόγια, όλα προσανατολισμένα σε μια διπλή λειτουργία: ευαισθητοποίηση και βελτίωση.

Αλλά πώς έρχεται, παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid, αυτό το κύμα φαίνεται να είναι ασταμάτητο;
Ξεκινάμε από το τμήμα πολυτελείας και κάνουμε ένα επιχείρημα με αποκλεισμό. Γνωρίζουμε ότι ο στόχος της αγοράς δεν είναι πολύ ευαίσθητος στις τιμές (κατ 'εξοχήν). Λόγος γιατί, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν κατέγραψε τροποποίηση.
Αφού εξαλείψουμε το υψηλότερο τμήμα της αγοράς, προχωράμε στο μεσαίο.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι λόγοι πίσω από την αύξηση του ενδιαφέροντος για τη βιωσιμότητα είναι διαφορετικοί.
Υποθέτουμε ότι το τμήμα έχει εναρμονιστεί ως προς τις τιμές με την έλευση του Covid-19, οδηγώντας σε πραγματική υποτίμηση σε ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων (σκεφτείτε τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία).

Η ανάγκη να επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα ξεκινά από την ψυχολογική ασφάλεια ενός ατόμου, που τώρα έχει τις ρίζες της στην επενδυτική νοοτροπία. Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της βιωσιμότητας, που έχουν βομβαρδίσει το μυαλό μας τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές να σημειωθεί πώς μια αρχικά περιθωριακή πτυχή έχει γίνει «πυρήνας» στη διαδικασία επιλογής ενός ακινήτου. Να ξοδεύετε περισσότερα ναι, αλλά υπό τον όρο ότι τηρούνται οι βασικές παράμετροι της βιωσιμότητας. Επιπλέον, ακριβώς "ευχαριστώ" για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ήταν δυνατό να καταλάβουμε πώς, στο σπίτι σας, είναι απαραίτητο να περιοριστεί η κατανάλωση, αλλά διατηρώντας την άνεση που χρειαζόμαστε αμετάβλητη.
«Από την αναγκαιότητα, την αρετή», είπε οι αρχαίοι, και μπορούμε να πούμε ότι μας έχουν δει πολύ.

Θα συνεχιστεί αυτή η τάση; Ελπίζουμε ότι ακόμα και μετά την πανδημία, αυτή η «καθοδηγητική» γραμμή μπορεί να παραμείνει στο modus vivendi μας και στη διαδικασία επιλογής ενός ακινήτου!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB