Η γειτονιά 15 λεπτά: τα νέα μετά τον Covid

Όπως έχουμε δηλώσει συχνά, ο Covid-19 έχει εκπροσωπήσει και, δυστυχώς, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Και σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Η ακίνητη περιουσία σίγουρα δεν εξαιρείται από αυτούς τους περιορισμούς, αλλά υπάρχει ωστόσο. Όπως είπαν οι αρχαίοι «αναγκαιότητα, αρετή». Στο Realigro, έχουμε παρατηρήσει και σημειώσει πώς, πράγματι, αυτή η κατάσταση αντιπροσωπεύει την αφετηρία για ανανέωση. Και οικονομικά, αλλά και για την αγορά ακινήτων. Δεν μιλάμε μόνο για την καινοτόμο δομή των χώρων, αλλά και για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο πολίτης. Η καινοτομία περιγράφεται γύρω από μια ιδέα: αυτή της «γειτονιάς 15 λεπτά». Από τι είναι φτιαγμένο και πώς χαρακτηρίζεται;

Λοιπόν, αν και εσείς θέλετε να μάθετε, πρέπει απλώς να κάνετε ένα πράγμα. Διαβάστε προσεκτικά τις επόμενες γραμμές. Πρόκειται να σας μεταφέρουμε στο μέλλον των ακινήτων. Πρώτα απ 'όλα, θα ξεκινήσουμε με την ανάλυση των προ-Covid προβλημάτων στα ακίνητα. Αναμφίβολα, ένα όριο που πρέπει να ξεπεραστεί είναι αυτό που σχετίζεται με την έλλειψη περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Γενικά, ιδιαίτερα οι πράσινες περιοχές απέχουν επίσης πολύ από τους αστικούς οικισμούς. Όπως προτάθηκε επίσης από την ΕΚ το 2013, είναι επίσης σκόπιμο να ενισχυθούν οι λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, χάρη στα έργα προστασίας του «πράσινου». Υπάρχουν όλο και περισσότερα αιτήματα από αγοραστές κατοικημένων περιοχών κοντά σε πάρκα ή, γενικά, όχι μακριά από τη φύση. Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι μία από τις ελλείψεις που έγιναν περισσότερο αισθητές κατά την απομόνωση ήταν η απουσία εξωτερικών χώρων. Λοιπόν, πώς θα διαμορφωθεί το ακίνητο του μέλλοντος; Εδώ σχηματίζεται το λεγόμενο «γειτονιά 15 λεπτών». Είναι μόνο ένας νέος τρόπος σύλληψης της αστικής πραγματικότητας. Εξυπνότερα, ταχύτερα και πάνω από όλα καλύτερα συνδεδεμένα. Επομένως, έχουμε προχωρήσει σε ένα ποιοτικό άλμα που υπερβαίνει την απλή δομή ενός ακινήτου. Περισσότερο ή λιγότερο πειστικό και μοντέρνο για την αγορά ακινήτων. Η ουσιαστική αλλαγή θα επηρεάσει τις γειτονιές.

Προκειμένου να αποφευχθεί το υπερβολικό ταξίδι, ειδικά σε μεγάλες πόλεις, όπου οι περιπτώσεις Covid πολλαπλασιάζονται καθημερινά, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε γειτονιές μόλις 15 λεπτά από όλες τις πιθανές υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του ίδιου. Αλλά και για τους πολίτες. Ένα είδος κεντρικού νευρικού συστήματος με καλά κατανεμημένα και όχι πολύ μεγάλα περιφερειακά κανάλια. Μια λύση που εκτιμάται καλά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και η οποία πιθανώς θα οδηγήσει τις διάφορες κυβερνήσεις να επενδύσουν σε αυτήν. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο χρόνος για την υιοθέτηση αυτής της νέας αστικής διαχείρισης. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι είναι μια πραγματική επανάσταση που θα αγκαλιάσει το τρέχον ακίνητο και θα το προβάλει στο μέλλον. Αν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και τόσα νέα για την αγορά ακινήτων, λοιπόν .. μείνετε ενημερωμένοι στο Realigro Blog μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB