Ευρώπη: η αύξηση των τιμών, αλλά τα ενοίκια περισσότερα

Αν και η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά ανώμαλη, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ανάλυση σχετικά με τις επιδόσεις της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων σε σχέση με πέρυσι. Είναι γνωστό ότι ο Coronavirus έχει θέσει την υγεία και την οικονομία σε κρίση, χωρίς να αφήσει την ακίνητη περιουσία ανεπηρέαστη από αυτήν την «μόλυνση». Στα προηγούμενα νέα έχουμε αναφέρει τη γενική κατάσταση διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες, επί του παρόντος, αντιμετωπίζουν πολυάριθμα κρίσιμα ζητήματα. Σήμερα θα κάνουμε μια σύγκριση σε σύγκριση με την Ευρώπη το 2019, πάντα στην αγορά ακινήτων. Τέλος, θα δοθεί έμφαση στην ευρωπαϊκή χώρα που υιοθέτησε για πρώτη φορά πολύ περιοριστικά μέτρα ασφάλειας: την Ιταλία.

Έτσι, εάν είστε έτοιμοι, μπορούμε επίσης να εγκαινιάσουμε τη στήλη μας σήμερα!

Τα στοιχεία της Eurostat (στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπεύθυνη για τη δημοσίευση ευρωπαϊκών στατιστικών και δεικτών ποιότητας) φαίνεται να είναι σαφή. Ενώ οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μια πολύ πιο έντονη κατάσταση είναι αυτή των συμβάσεων μίσθωσης. Όσον αφορά τις ποσοστιαίες αναλογίες, οι τελευταίες φαίνεται να έχουν αυξηθεί εκθετικά. Ειδικά στη χερσόνησο που επηρεάστηκε αρχικά από το φαινόμενο Covid-19. Ως εκ τούτου, αναλαμβάνουμε να αναλύσουμε την Ιταλία στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι τιμές των κατοικιών της χερσονήσου τείνουν να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στην πραγματικότητα, εάν σε πολλές χώρες μέλη υπήρχαν + 4,3% και 4,7%, στην Ιταλία ήταν -0,2% (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Εάν διευρύνουμε το χρονικό πλαίσιο αναφοράς (συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο από το 2007 και έπειτα), η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανάπτυξη έχει επηρεάσει τις ακόλουθες χώρες:

• Αυστρία (+ 88,4%)
• Λουξεμβούργο (+ 84,8%)
• Σουηδία (+ 80,6%)

Η Ιταλία, από την άλλη πλευρά, ήδη στην προηγούμενη περίοδο, ήταν στις κάτω χώρες, μαζί με την Ελλάδα (-35,6%), τη Ρουμανία (-26%) και την Ιρλανδία (-16,9%). Μια κατάρρευση προφανώς οφείλεται σε διάφορους λόγους, καταρχάς από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αλλά αν μέχρι στιγμής έχουμε επικεντρωθεί στην αγορά πωλήσεων, τώρα θα φτάσουμε στην καρδιά του τμήματος μας. Η αγορά ενοικίου, στην πραγματικότητα, καταγράφει μια διαμετρικά αντίθετη κατάσταση.
Η ευρωπαϊκή ανάπτυξη ήταν πάντα σταθερή παρά την πιο κρίσιμη περίοδο για όλους, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο έτος: 2008. Αυτό που μας προκαλεί είναι ακριβώς η τάση της καμπύλης μίσθωσης. Σημαντικά υψηλότερο από αυτό των κατοικιών προς πώληση.

Ακόμη συγκρίνοντας την ίδια τρέχουσα περίοδο, σε σύγκριση με το ιστορικό των προηγούμενων ετών, είναι αναπόφευκτο να σημειωθεί ότι τα ενοίκια έχουν αυξηθεί σε 26 κράτη της ΕΕ. Μεταξύ αυτών αναφέρονται τα πιο εμβληματικά:

Λιθουανία (+ 101%),
Τσεχική Δημοκρατία (+ 79,3%)
Ουγγαρία (+ 70,8%)

Και η Ιταλία; Αυτή η χώρα επιβεβαιώνει επίσης την ανοδική τάση, αλλά δυστυχώς πολύ αδύναμη για να μιλήσει για μια πραγματική ανάκαμψη. Ένας μέσος όρος που είναι πολύ απομακρυσμένος από τον ευρωπαϊκό, ο οποίος όμως πρέπει επίσης να αναλυθεί στο ιστορικό πλαίσιο που βιώνουμε.

Γενικά, λοιπόν, φαίνεται ότι τα ενοίκια είναι τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, αλλά ... πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά; Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, ακολουθήστε μόνο το Blog μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB