Αναπαραγωγή και ακίνητη περιουσία: τι θα συμβεί

Αφού πολλές χώρες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κρίση του Covid, αυτό που επηρεάζει τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους πιθανούς επενδυτές είναι η τιμή. Πώς θα διαφέρουν οι τιμές που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία; Θα περιλαμβάνει η αναθεώρηση των τιμών όλους τους τομείς ή μέρος των ακινήτων;
Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν μικρό οδηγό, για να δώσουμε μια επισκόπηση (πρόβλεψη) για το τι θα μας περιμένει τους επόμενους μήνες.

Υποθέτουμε ότι, όσον αφορά τις συμβάσεις μίσθωσης, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, έχει ξεκινήσει ένας πτωτικός πόλεμος. Ο πόλεμος, ωστόσο, εξακολουθεί να προβλέπει υψηλές τιμές. Η διατήρηση της τιμής σε υψηλά επίπεδα είναι η ανάγκη (σε πολλές πολιτείες που επιβάλλεται από το νόμο) να απολυμανθεί πλήρως το περιβάλλον, μέσω της χρήσης πολύ ακριβών εξοπλισμών και μεθόδων. Αλλά δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των κύριων οικονομολόγων, υπάρχουν τρία σενάρια που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το εγγύς μέλλον μας. Όλα λόγω της τάσης της μεταδοτικής καμπύλης (προφανώς).

Στην πρώτη περίπτωση, υποτίθεται μια ομαλοποίηση, και μαζί με την προοδευτική μείωση της διαφοράς τιμών. Στα άλλα δύο, ωστόσο, υπάρχει φόβος για επιστροφή στη λεγόμενη πρώτη φάση (επομένως αναγκαστική απομόνωση), με το επακόλουθο αποκλεισμό ολόκληρου του οικονομικού συστήματος. Επομένως, περιλαμβάνεται επίσης η αγορά ακινήτων. Εάν το κύμα επιστροφής είναι ανεκτό και διαχειρίσιμο, ελπίζουμε ότι μια σταδιακή προσαρμογή, με τις τιμές να είναι ακόμη χαμηλότερες από ό, τι στην περίοδο πριν από το Covid. Μια πραγματική υποτίμηση των ακινήτων στην αγορά, η οποία αφήνει τους ιδιοκτήτες αλλά και τους επενδυτές μπερδεμένους.
Είναι λοιπόν όλα σχετικά με την επανατιμολόγηση; Ας ελπίσουμε ότι όχι, αλλά το να μιλάμε για απόλυτη βεβαιότητα σε αυτό το στάδιο θα ήταν επικίνδυνο. Πότε θα είναι δυνατό να μιλήσετε για μια πραγματική επανεκκίνηση;

Σύμφωνα με ειδικούς, μετά το καλοκαίρι. Παρόλο που η αγορά ακινήτων εξακολουθεί να είναι ενεργή, τόσο σε πολλές χώρες φαίνεται ότι δεν έχει σταματήσει ποτέ, γενικά ο αποκλεισμός συνεχίζεται. Είναι απαραίτητο να κάνετε έναν προϋπολογισμό όχι μόνο λαμβάνοντας υπόψη την αξία της περιουσίας ή το κόστος ζωής ενός συγκεκριμένου έθνους. Αλλά είναι απαραίτητο να βαθμονομηθούν τα πάντα ανάλογα με την κατάσταση της υγείας. Για παράδειγμα, στην Ισπανία, όπου το κόστος ζωής εξακολουθεί να είναι σύμφωνο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης της επιστροφής στο φυσιολογικό, λόγω της κατάρρευσης της υγείας. Λόγος για τον οποίο, σε τέτοιες χώρες, μπορούμε να περιμένουμε είτε υπερβολική διόγκωση των τιμών (για να οδηγήσουμε ολόκληρη την οικονομία) είτε, από την άλλη πλευρά, υποτίμηση των ακινήτων.

Ωστόσο, αυτό που είναι καλό είναι ότι, σε γενικό μέσο όρο, η ρευστότητα σε κυκλοφορία (παρά την αβεβαιότητα) παραμένει υψηλή. Όπως το ενδιαφέρον για τους (νεότερους) επενδυτές να εμφανίζονται στον κόσμο των ακινήτων. Ο τομέας που επηρεάζεται λιγότερο από την τιμολόγηση θα είναι αυτός των ενοικίων, αλλά για συμβόλαια πώλησης ... όλα είναι αναμενόμενα!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB