Το Bansky αυξάνει την αξία ενός ακινήτου

Ποιος θα πίστευε ότι η αξία ενός ακινήτου θα μπορούσε να αυξηθεί χάρη σε μια τοιχογραφία, μεταξύ άλλων που θεωρείται ως πράξη βανδαλισμού; Όσο παράλογο φαίνεται, είναι ένα αστείο ανέκδοτο που αφορούσε τον πιο μυστηριώδη καλλιτέχνη της εποχής μας: Μπάνσκι! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε τις επόμενες γραμμές. Η σημερινή ανάγνωση δεν θα είναι μόνο ενδεικτική αλλά και αρκετά εναλλακτική. Έτσι, αν είστε λάτρης της τέχνης και του κόσμου των ακινήτων, μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Ας ξεκινήσουμε εισάγοντας τον εν λόγω καλλιτέχνη. Όπως προβλέψαμε, για τους άγνωστους, ο Μπάνσκι είναι καλλιτέχνης με άγνωστη ταυτότητα, ο οποίος αφήνει πίσω του μερικές τοιχογραφίες διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο. Μερικά αφιερωμένα στα πιο σημαντικά ζητήματα της στιγμής, όπως η έκτακτη ανάγκη του Covid, οι αμερικανικές εκλογές, οι εσωτερικοί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή. Άλλοι που αντιπροσωπεύουν μηνύματα ελπίδας ή πιο ειρωνικά. Λοιπόν, σε έναν κόσμο όπου η τέχνη επανεκτιμάται όλο και περισσότερο, φαίνεται ότι ο Μπάνσκι έχει χτυπήσει τον δικό μας τομέα: τον τομέα των ακινήτων.

Στο Μπρίστολ, ένα σπίτι προς πώληση αξίας 350 χιλιάδων ευρώ ήταν το σκηνικό για μια ακόμη τοιχογραφία από τον καλλιτέχνη της στιγμής. Εάν η εν λόγω γραφική παράσταση θα είχε προκληθεί σε μια άλλη ιστορική στιγμή και στα χέρια ενός άλλου ατόμου, αγανάκτηση και ίσως καταγγελία για πράξη βανδαλισμού, στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Το θέμα που εκπροσωπήθηκε, μια ηλικιωμένη γυναίκα που φτερνίζεται στην πρόσοψη του «φυσικά» κεκλιμένου σπιτιού, έδωσε προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη την ιδιοκτησία.

Με απλά λόγια, η τιμή αυξήθηκε στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Μια αξιοσημείωτη περιουσία για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος μετονόμασε το έργο με το "Aachoo", μια τυπική ονοματοποιία που συνδέεται με το φτέρνισμα. Η κλίση του κτιρίου σε σύγκριση με τα γειτονικά, με την προσθήκη αυτού του ωραίου έργου τέχνης, δημιούργησε έκπληξη και τύχη για τον ιδιοκτήτη. Αλλά αυτή η ιστορία έχει ένα άλλο χαρούμενο τέλος. Στην πραγματικότητα, η Aileen Makin, ιδιοκτήτρια του σπιτιού, εξήγησε στις διάφορες εφημερίδες ότι αποφάσισε να ενδιαφερθεί για να προστατεύσει το έργο με τη μέγιστη αυστηρότητα. Εν τω μεταξύ, ένα τοίχωμα πλεξιγκλάς έχει τοποθετηθεί για να αποτρέψει τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες να καταστρέψουν την εικόνα και να την αλλάξουν. Υπήρξαν πολλές προηγούμενες πράξεις βανδαλισμού στα έργα του Μπάνσκι, οπότε είναι περισσότερο κατανοητό ότι η επείγουσα ανάγκη του Μακίν για προστασία του θέματος του έργου είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό.

Εν ολίγοις, καλά νέα που μας κάνουν να καταλάβουμε πώς ακόμη και μια απλή τοιχογραφία μπορεί να δώσει και να δημιουργήσει μια νέα πτυχή και αξία σε μια ιδιοκτησία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος θα είναι ο τυχερός ή ο τυχερός που θα γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε και να σας ενημερώνουμε για το τι συμβαίνει στον κόσμο των ακινήτων. Έτσι, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό και άλλα θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια αγορά ακινήτων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να μας ακολουθείτε καθημερινά στην πύλη μας! Και θα θέλατε ποτέ να κάνετε μια παρόμοια έκπληξη στην πρόσοψη του σπιτιού σας;

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB