Καμπότζη και ακίνητα: πτώση των τιμών

Είναι γνωστό ότι η παγκόσμια ακίνητη περιουσία φαίνεται να είχε μια καμπή το 2020. Μεταξύ αυτών των χωρών που κατάφεραν να μετατρέψουν κρίσιμα θέματα σε ευκαιρίες, εντοπίζουμε την Καμπότζη. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μέρος της πρώτης δεκαετίας στον κόσμο, η οποία έχει ξεπεράσει την αναβίωση που άρχισε το 2019. Τα τελευταία 14 χρόνια σημειώθηκε αύξηση των επιτοκίων, που έφερε 7% περισσότερες πωλήσεις.

Επιπλέον, η απόδοση εμφανίζεται επίσης στις μισθώσεις, στην πόλη Phnon Penh. Σε αυτήν την πραγματικότητα, προσδιορίζουμε τις τιμές των ακινήτων μεταξύ των χαμηλότερων σε ολόκληρη την Ασία. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ακίνητη περιουσία της Καμπότζης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι δεσμοί με την Κίνα έχουν επηρεάσει θετικά την αγορά, αν και πιθανότατα θα υπάρξει μια φάση διακοπής λόγω του Coronavirus. Φυσικά, ελπίζουμε ότι αυτό το αδιέξοδο θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο σε ολόκληρη την ασιατική ακίνητη περιουσία, χωρίς να διακυβεύεται ο κύκλος εργασιών της.

Αλλά χάρη στην ολοκλήρωση των αεροδρομίων Sihanoukville και Siem Reap, η ζήτηση φαίνεται να είναι επί του παρόντος αδιάκοπη. Αναμφισβήτητα οι επιδοτούμενες τιμές και, πάνω απ 'όλα, οι πραγματικά προσιτές τιμές ακινήτων βοήθησαν. Κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με την Ασία, που επέτρεψε την εμφάνιση της Καμπότζης σε σύγκριση με τα μεγάλα έθνη, ιδίως εκείνα που εκπροσωπούν οικονομικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα.
Ο τουρισμός έχει βοηθήσει αποφασιστικά τα τοπικά ακίνητα, προωθώντας και ενθαρρύνοντας νέα τουριστικά κύματα τα οποία, χάρη στις εξαιρετικά συμφέρουσες συμβάσεις πώλησης, μετατράπηκαν σε μεταναστευτικά κύματα.

Αλλά ο τομέας των ακινήτων στην Καμπότζη δεν σταματά εκεί. Πράγματι. Χάρη στην αύξηση της ζήτησης, ζητήθηκε επίσης ο κατασκευαστικός τομέας (η άλλη πλευρά του κέρματος). Νέα εμπορικά κτίρια, για να εκπληρώσουν την απασχόληση νέων εργαζομένων, περαιτέρω οικιστικά συγκροτήματα, έχουν εντελώς επαναστατήσει τον ορίζοντα των κύριων πόλεων. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η δύναμη της Καμπότζης δίνεται από την ομοιογένεια που διαπιστώνεται σε επίπεδα βελτίωσης της στέγασης. Χάρη στις εξωτερικές προσκλήσεις, ο τοπικός πληθυσμός αποφάσισε επίσης να προσαρμοστεί στις ειδήσεις από την άποψη της ακίνητης περιουσίας, επενδύοντας σε νέα κτίρια, ενοικιάζοντας ή πωλώντας τα προηγούμενα. Ένας δίκαιος συμβιβασμός, ο οποίος επέτρεψε στους νεοφερμένους να επενδύσουν σε μια αυξανόμενη αγορά ακινήτων, χωρίς να ξοδέψουν περιουσία!

Και παρά το γεγονός ότι η αγορά της Καμπότζης υπήρξε ένα σύνορο για πολλούς, μπορούμε να ορίσουμε το έθνος ως νέο. Περίπου το 60% των νέων κατοίκων και του εργατικού δυναμικού φθάνουν σε μέσο όρο ηλικίας 30 ετών. Μια επιδείνωση που φαίνεται να ωφελεί την εθνική και ασιατική οικονομία.

Η εξέλιξη της αγοράς της Καμπότζης είναι προφανώς ένα μυστήριο. Αλλά για να μάθετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να ενημερώνεστε στο Blog μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB