Ιταλικά ακίνητα: έχει επιστραφεί η εμπιστοσύνη;

Προβλέπεται ένα πραγματικά ενθαρρυντικό σενάριο για τα ευρωπαϊκά ακίνητα. Αυτό έχει καταγράψει τα κύρια στατιστικά ινστιτούτα. Πράγματι, φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει στον τομέα των ακινήτων, ιδίως σε μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την παγκόσμια κρίση: την Ιταλία.

 Στην πραγματικότητα, η όμορφη χερσόνησος έχει προσελκύσει πολλούς επενδυτές που αποφάσισαν να μετεγκατασταθούν, αγοράζοντας ένα ακίνητο σε μια από τις διάφορες και όμορφες περιοχές που το κάνουν. Στην πραγματικότητα, από το Βορρά μέχρι το Νότο και ιδιαίτερα στις μεγάλες μητροπόλεις και τις παράκτιες πόλεις, ένας σημαντικός αριθμός συμβάσεων πώλησης έχουν ήδη καταγραφεί τον πρώτο μήνα του 2020.

Ένα αποφασιστικά θετικό σημάδι, αν λάβουμε υπόψη την τραγική κατάσταση στην οποία η χερσόνησος ήταν μόνο πέρυσι.
Τώρα, όμως, να δούμε λεπτομερώς πώς διαμορφώνεται το φαινόμενο αυτό και πόσο έχει επηρεάσει την εθνική οικονομία.

Ας ξεκινήσουμε με τους αριθμούς. Σε σύγκριση με το 2019, ο αριθμός των συμβάσεων (προς πώληση και αγορά) που καταγράφηκαν στην Ιταλία ήταν περίπου 600.000. Το 90% αυτών ανήκει στον οικιακό τομέα, ο οποίος είναι επομένως η κινητήρια δύναμη πίσω από τα ιταλικά ακίνητα. Η αργή αλλά αποφασιστική ανάκαμψη των τιμών, σε σύγκριση με το 2019, δεν φαίνεται να απέτρεψε τους πιθανούς αγοραστές οι οποίοι, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, φαίνεται να είναι πιο διατεθειμένοι να αγοράσουν ένα ακίνητο στην πόλη, σε σύγκριση με την επαρχία. Αλλά αυτό που βοήθησε και τόνωσε τους αγοραστές να προσεγγίσουν την αγορά τούβλων;

Επιτόκια. Λοιπόν ναι, σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, φαίνεται ότι φέτος έχουν αγγίξει ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παρά τα σημαντικά πιστωτικά ιδρύματα που έχουν περιορίσει σημαντικά την παροχή στεγαστικών δανείων. Τα όρια που στην πραγματικότητα μεταφέρονται στην ίδια την αίτηση έχουν ήδη καταχωριστεί στην αρχή του έτους. Περίπου 7% λιγότερο από το 2019.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι μητροπόλεις είναι διαμορφωμένες ως οι πιο εισηγμένες πραγματικότητες για μια υποθετική μεταφορά. Οι κύριες πόλεις που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον είναι αναμφίβολα οι δύο «πρωτεύουσες». Η επίσημη, η Ρώμη, πλούσια σε ιστορία και υπέροχα σπίτια από αρχιτεκτονική άποψη, και της μόδας και των επιχειρήσεων, το Μιλάνο.

Ο τελευταίος, που είναι πολύ λιγότερο συνδεδεμένος με μια κοσμική ιστορία όπως η Ρώμη, έχει κάνει τις περισσότερες από τις πλουσιότερες περιοχές σε επίπεδο εργασίας, για να χτίσει κατοικημένες περιοχές όπου η ζήτηση σίγουρα δεν θα λείψει!

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις! Πράγματι, η Μπολόνια, το Τορίνο και οι περιοχές της ακτής Αμάλφι είναι επίσης μεγάλη ζήτηση, διάσημη για τη φυσική της ομορφιά.
Η Ιταλία φαίνεται λοιπόν να εμφανίζεται όχι μόνο για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι μεγάλες πόλεις, αλλά και για τη δική της καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά.

Αυτό που ελπίζουμε είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό θα συνεχιστεί με την πάροδο του χρόνου, χωρίς να χάσει την ένταση και πάνω από όλα την ποιότητα της ζήτησης. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι Millennials, οι οποίοι παίζουν περίπου το 30% των επενδυτών. Παρόλο που, όπως και στους προηγούμενους οδηγούς, διαπιστώθηκε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ολοένα και πιο αναξιοποίητοι όσον αφορά τις προτιμήσεις, η συμβολή τους στην ακίνητη περιουσία φαίνεται να είναι ευνοϊκή.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτή η αισιοδοξία δεν θα σταματήσει τον πρώτο μήνα του 2020!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB