Feng-shui και έξυπνη ακίνητη περιουσία: τα νέα από το Χονγκ Κονγκ

Συχνά έχουμε μιλήσει για το πώς η φιλοσοφία του Ζεν είναι θεμελιώδης για να μπορείς να ζεις καλύτερα μέσα στο σπίτι. Ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε, είναι σημαντικό να μπορούμε να βρούμε τον σωστό συμβιβασμό μεταξύ καινοτομίας και παράδοσης. Λοιπόν, το εμβληματικό παράδειγμα που θέλουμε να σας επισημάνουμε σήμερα είναι αυτό ενός έξυπνου μίνι διαμερίσματος που χτίστηκε στο Χονγκ Κονγκ. Ξέρετε, όταν μιλάμε για την Ασία, περιμένουμε πάντα ενδιαφέροντα νέα.

Το εν λόγω αντικείμενο είναι ένα μικρό, πολύ μικρό διαμέρισμα που είναι ο πρωταγωνιστής του έργου «Smart Zendo». Ο σκοπός, όπως αναμενόταν, είναι να συνδυάσει δύο προφανώς αντίθετες αλλά συμπληρωματικές πτυχές: έξυπνη λογική με άνεση που συνδέεται με την παράδοση του φενγκ σούι. Πώς χαρακτηρίζεται λοιπόν αυτό το διαμέρισμα;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι, μετά από μια γρήγορη διαδικασία ανακαίνισης, ήταν δυνατή η απόκτηση τεσσάρων δωματίων. Αρχικά υπήρχαν μόνο δύο. Ολόκληρη η δομή είναι πλήρως αυτοματισμός στο σπίτι, οπότε δεν υπάρχουν κλασικοί διακόπτες, αλλά τα πάντα διαχειρίζονται μέσω φωνητικού ελέγχου. Από οθόνες προβολής έως ηλεκτρονικές κλειδαριές πορτών και κουρτίνας, χωρίς να παραμελούμε τον κλιματισμό και τον καφέ! Φαίνεται ένα εξαιρετικά έξυπνο έργο ... αλλά πού είναι το στοιχείο Zen; Πρώτα απ 'όλα προσδιορίζεται στην επιλογή υλικών. Όπως είναι γνωστό, η προαναφερθείσα φιλοσοφία βασίζεται στο συνεχές μεταξύ ανθρώπου - φύσης. Ένας αδιάλυτος δεσμός, που δεν πρέπει να υποτιμάται και να ευνοείται ακόμη και στο σπίτι (φυσικά τεχνητό). Επιπλέον, το κύριο στοιχείο της φιλοσοφίας του Ζεν είναι η διαχείριση των χώρων. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το «Zen» είναι μια κατάσταση σκέψης, απαραίτητη για την επίτευξη εσωτερικής ευεξίας.

Εξάλειψη όλων των μορφών άγχους και ευερεθιστότητας. Είναι επομένως χρήσιμο να διασφαλιστεί ο σωστός χώρος για μεμονωμένα έπιπλα, χωρίς να δημιουργηθεί οπτική και φυσική επικάλυψη. Επομένως, σε αυτό το διαμέρισμα, η τηλεόραση είναι πλήρως ενσωματωμένη στους τοίχους των επίπλων, το ξύλινο πάτωμα θυμάται τη φύση, παρά το ότι είναι το τέλειο κρυψώνα για πολλές αλλά αόρατες έξυπνες συσκευές. Το τραπέζι του καθιστικού είναι μεγάλο αλλά ταυτόχρονα κλειστό σε λίγα εκατοστά. Όλα αυτά επιτρέπουν τον δεύτερο βασικό χαρακτήρα του Φενγκ Σούι: την κυκλική αλλαγή στη διάταξη των επίπλων.

Λοιπόν, με αυτό το έργο προσπαθούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν πόσο απλό είναι και απαραίτητο να αλλάξουμε τη διάταξη του περιβάλλοντος στο οποίο ζείτε με μερικές προφυλάξεις. Οι σωστές αποστάσεις διατηρούνται μεταξύ των διαφόρων επίπλων για να επιτρέπεται σε όσους θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την ιδιοκτησία να αισθάνονται ήρεμοι με τον εαυτό τους και να μην πνίγονται από την παρουσία πάρα πολλών αντικειμένων.

Αυτό το έργο δεν μπορεί να οριστεί ως πραγματική καινοτομία, καθώς σε αυτήν τη γη, η παράδοση του φενγκ σούι είναι πολύ αρχαία. Ωστόσο, είναι ο σύνδεσμος με τις τεχνολογικές καινοτομίες που, για μια φορά, δεν διαπερνούν αλλά περιλαμβάνουν μια κουλτούρα που ξεπερνά τα βιβλία της ιστορίας, αλλά η οποία πραγματοποιείται επίσης μέσα στα τείχη του σπιτιού!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB